Идеи за стартиране и развитие на бизнес 24

• 144 439
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Доста интересна тема. Чета ви с удоволствие.
🤗

# 406
  • София
Здравейте мами, някой БГ производител на дрехи тук? Имаме магазин и бихме искали да работим с БГ фирми.

Здравейте,  какъв тип дрехи предлагате в магазина си? Дамски, детски?

# 407
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам запознатите за следния възможен начин за допълнителен доход:
за да не правя реклама на сайта, няма да слагам линк, а ще копирам част от текста:

"Бизнес идея – Реклама на прозорци и тераси без инвестиции
Ако вашият апартамент или къща се намира в центъра на града, а прозорците и терасата излизат към пътя, тогава можете да намерите рекламодател, който би искал да рекламира на вашата тераса.

Наскоро минавах по обходен път и в двора на частен дом видях малък банер. След известно време върху него се появи надпис „тук може да бъде вашата реклама“. Собствениците се досетиха, че техният дом се намира на много подходящо място, с голям трафик и че от това може да се направят добри пари и решиха да направят бизнес от това.

За да направите този бизнес доходоносен, трябва да притежавате ораторско изкуство и умение да убеждавате хората. Ако притежавате такива, тогава трябва да започнете търсенето на предприемач, който иска да проведе рекламна кампания, и да намерите клиент, който да се съгласи да постави банер на терасата си. След съгласието на двете страни се сключва договор, а вие получавате процент от сделката.

...Тази бизнес идея може да донесе значителна печалба. Вашата комисиона, може да представлява около 70%."

Имате ли познати, които се занимават с това, а може би вие, и защо пише, че трябва да се търси предприемач, който да ти намери клиент, не може ли сам да си намериш клиент?
Защо комисион, не може ли да бъде такса по споразумение?

Същата идея я има и за автомобил - "Месечните плащания зависят от размера на автомобила, негов тип и зони, в които той се придвижва." Не може ли да бъде някаква такса за самото поставяне на рекламата, а не всеки месец?

# 408
Само не забравяйте, че фасадите са общи части на сградата и като такива с тях може да се разпорежда етажната собственост. Ако съседите не са съгласни - няма как да сложите рекламни пана или банери, а ако са съгласни - парите не са ваши, а общи. Ако живеете в къща, тогава - да.

# 409
Само не забравяйте, че фасадите са общи части на сградата и като такива с тях може да се разпорежда етажната собственост. Ако съседите не са съгласни - няма как да сложите рекламни пана или банери, а ако са съгласни - парите не са ваши, а общи. Ако живеете в къща, тогава - да.

Освен това за външна реклама на фасада се плаща такса към общината.

# 410
Една позната живее в блок, на който има сложено рекламно пано. Каза, че парите се използват за входа - защото е точно на техния вход - за смяна на входната врата, за ремонти, за чистачка.

# 411
Отделно знам, че за центъра в момента се говори че ще има нреждане рекламите по фасадите да се намалят драстично. Това не знам добро или лошо е за този вид бизнес Simple Smile

# 412
Здравейте,
Имам следната идея: В малко магазинче на пазара да предлагам аксесоари за сватба, кръщенета, покани, украси за рождени дни.
А въпросите ми са следните: Дали ще има интерес от хората, дали ще изкарам наема и режийни разходи с такива дребни стоки, дали ще заслужава да напусна работата си?
Какво мислите?
Приятен ден и успех на всички!

# 413
Трудна работа. Не, не напускай работа, ако семейния бюджет зависи от заплатата ти, и по принцип, не се напуска работа преди да е потръгнало страничното занимание тип хоби.

# 414
Благодаря ти FragranceFanatic
Разбирам. По вероятно е може би да се направи фейсбук страница с предлаганите стоки.
Имам свободно време и искам да оползотворя това време което имам, но единствения начин е по интернет. Но идеии не ми извират в главата Angry

# 415
Сметни си приблизително разходите, наем, осигуровки, суровини и т.н. и какъв оборот на ден/месец ще трябва да правиш, за да докарваш поне моментната ти заплата.
И виж колко е реалистично....

# 416
zdravey, има едно такова магазинче в една от преките на витошка, което много харесвам и като се чудя за някакво подаръче минавам оттам Simple Smile. Те предлагат и бележници, книги за пожелания за сватби и т.н. Абе все хубави и изпипани неща Flowers Hibiscus
Не знам как са стартирали, но ми се струва удачно първо да натрупаш някаква клиентска база и после да почваш да плащаш наем и др. разходи. Като начало можеш да почнеш с фейбук страницата, с ходене по разни базари за ръчно изработени неща (в София редовно се провеждат и аз често ходя там) - там можеш да си промотираш нещата. Помисли и дали не можеш да се свържеш с някоя сватбена агенция, парти клуб...или просто някой който работи в бранша за да ти пращат клиенти. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 417
Здравейте,
Имам следната идея: В малко магазинче на пазара да предлагам аксесоари за сватба, кръщенета, покани, украси за рождени дни.
А въпросите ми са следните: Дали ще има интерес от хората, дали ще изкарам наема и режийни разходи с такива дребни стоки, дали ще заслужава да напусна работата си?
Какво мислите?
Приятен ден и успех на всички!

Правила ли си такива неща преди?
Имаш ли клиенти вече? Портфолио?
Ако смяташ тепърва да започнеш, то пробвай в интернет.
На снимки нещата изглеждат лесни, но за старт се иска доста голяма сума пари + много практика докато нещата започнат да изглеждат добре.
Ако нямаш изградено име в тази сфера в интернет трудно ще ти потръгне във физически магазин.
Занимавам се любителски със скрапбукинг, декупаж, бижута и какво ли не. Продавала съм на познати, изпълнявала съм им поръчки, но никакъв шанс да пристъпя към физически магазин, макар да имам и опит, и идеи при все, че опита ми и най-вече изпълнените проекти не са повече от 200-300 да речем.

# 418
  • Сф
Моя позната имаше магазинче за подаръци на една от преките на Витошка, затвори . Много е специфично това а и пазара е тесен.
Пробвай без да влагаш средства.Не ти трябва магазин, пък на пазара - съвсем.

# 419
Здравейте на всички! Интересувам се  от внос на хранителни добавки от чужбина. Бих искала да започна бизнес. Ще се радвам, ако някой има опит във връзка с документи, регистрация и изисквания. Надявам се да започна собствен бизнес и ще се радвам на подкрепа. Обещавам, че след като стане факт, ще споделя основната идея и разбира се, ще се радвам да споделя с Вас основните добавки и тяхната употреба.

Прекрасен ден и седмица!

Общи условия

Активация на акаунт