МИР и Коледа у ЕЛП-ско - 55-та многопетъчна, многоконцептуална, метаксова

• 26 777
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добри, и ние сме на същия Карнавал  Hug Ще се видим  Hug

А докато музикалната част от фамилията ни карнавалства, Философий е на олимпиада по химия. Ще го видим какви ще ги накъдри.

# 661
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз пък нещо езиково да ви питам:
В израза "вдигам си дърмите (или дармите?) и се махам" какво е да/ъ/рми? И как се пишат?

# 662
  • София
Мисля, че означава парцали, но не съм сигурна, просто винаги така съм си го представяла. Дърми според мен.

# 663
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мисля, че означава парцали, но не съм сигурна, просто винаги така съм си го представяла. Дърми според мен.

и аз така знам
но виж какви новости може да научи чиляк  ooooh!

дъ̀рми

# 664
  • SHOOT ME 10 $
 СТИГА Дееее! Добрии!
Може да е вярно , ама , аааа ! Naughty къде бъркаш там из "дърмите"...така или иначе...означава вдигаме гълъбите...ай ся

# 665
  • София
Егаси определението "частите на мъжкия полув орган, които висят отдолу"... Аз бих казала тестиси за по-лесно.

# 666
  • Пазете Гор
Ха, интересен поглед, и предполагам - верен. Да си вдигнеш макарите, поетично казано.

Не са само едните тестиси, ване, ами цял ансамбъл от торби, околности и разни там проводи, ведно със съпровождащата ги емоция. Та не е толкова просто. А полув орган е чудесно написано, спор няма

В нашия край често казваме, че някой си е "метнал МИРа на рамо и тръгнал", в смисъл, че е заминал ей-така, внезапно, но и окончателно. А моето търсене се насочи в друга посока, която се оказа тупик. Тръгнах от руски (дармоед), но не стигнах доникъде - дармовой е в общия случай нещо като аванта.

Да не заспиш в местата, където свирят класдическа музика е завидно умение, което аз, уви, не притежавам. Сякаш нарочно там инсталират винаги меки, удобни, топли столове, в които човек потъва, не - разтапя се, не - попива. И климатизацията хубава, и светлината - приглушена, а повечето от околните лица са от оня антропологичен тип, който предполага да се чувстваш хубаво край него. Как да не дремне човек, как?

Днеска ми се пиеше бира, но знаейки, че у дома точно в тоя момент няма, изпитвах лек дискомфорт. Когато съм кисел, обикновено подреждам нещо, и не щеш ли - в един ъгъл на антрето открих двулитрова бутилка "Бургаско". Неразпечтана, охладена.. Сипах си, пийнах си, попих я.

# 667
Минавам само да кажа, че съм ЖЗЗЩ*, тъй щото да не ме мислите и да пожелая късно, но пък от сърце, на вси ЕЛПи здрава, честита и пълна с всичко най-любимо година! Напрегръщвам задочно всички пропуснати именници, явни и тайни и ... ще наваксвам постепенно страниците в близките дни, че не ми се ще да ги оставя набързо скролнати. От набързо скролнатите дотук - Бубс, много благодаря за новогодишния подарък, чуден е, много обичам цветя!  Heart Eyes И Атти, Свириканция Музикова Коледна съм я пропуснала, но съм сигурна, че пак е била прекрасна, пък ти - не мога да си представя колко горда мама! Браво и на двете!

От последната страница - честито тройно шес' на Милорд  bouquet , а Свечи, за етимологията на този израз съм крайно несведуща, но винаги, когато го чуя, ми се прияждат я сарми, я създърма (образовайте ме така ли се пишеше).  Mr. Green

*
Скрит текст:
жива, здрава, заета, щастлива

# 668
  • Пазете Гор
НИКИ!

# 669
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Саздърма и пастърма, Никишон сладък, появил се най-сетне. Харесва ми, че си ЖЗЗЩ, все така си бъди!

Глейте кво излезе от едни дърми, не щеш ли... При това напълно неочаквано. Мислех си и аз, че са някакви парцали или торба с малкото вещи, които има човек и ги носи навсякъде със себе си, ама пък такива дърми не съм очаквала...

Никога не е късно да научиш нещо ненужно...

# 670
  • n/a
Ники! От ЖЗЗЩ да не излезеш! Амин!  bouquet
Добро начало на седмицата  Hug
И дано да е по-топла. Иначе е по-светла, усеща се някак.

От етимологичните новини не съм изненадана. В обикновения език на по-нормалните
хора това са си съществени опорни точки - всичко, което е свързано с МИРа. Живот е.
Не съм сигурна, че нашата изнеженост е по-силна и по-вярна.

# 671
Скрит текст:
Ха, интересен поглед, и предполагам - верен. Да си вдигнеш макарите, поетично казано.

Не са само едните тестиси, ване, ами цял ансамбъл от торби, околности и разни там проводи, ведно със съпровождащата ги емоция. Та не е толкова просто. А полув орган е чудесно написано, спор няма

В нашия край често казваме, че някой си е "метнал МИРа на рамо и тръгнал", в смисъл, че е заминал ей-така, внезапно, но и окончателно. А моето търсене се насочи в друга посока, която се оказа тупик. Тръгнах от руски (дармоед), но не стигнах доникъде - дармовой е в общия случай нещо като аванта.

Да не заспиш в местата, където свирят класдическа музика е завидно умение, което аз, уви, не притежавам. Сякаш нарочно там инсталират винаги меки, удобни, топли столове, в които човек потъва, не - разтапя се, не - попива. И климатизацията хубава, и светлината - приглушена, а повечето от околните лица са от оня антропологичен тип, който предполага да се чувстваш хубаво край него. Как да не дремне човек, как?
Днеска ми се пиеше бира, но знаейки, че у дома точно в тоя момент няма, изпитвах лек дискомфорт. Когато съм кисел, обикновено подреждам нещо, и не щеш ли - в един ъгъл на антрето открих двулитрова бутилка "Бургаско". Неразпечтана, охладена.. Сипах си, пийнах си, попих я.

hahaha hahaha Енот! Joy Joy

тъкмо щях да отчета наличието на бира като "за народа загуба велика" и за всеки случай погледнах пак Blush

пояснявам  Blush

Скрит текст:
потъмненото прочетох като "превеждам нещо" и рязко се почувствах ощетена.
тъй де. можеше Милорд да преведе нещо и да се радваме всинца, а заради едната бира сме лишени.

за дърмите и другото вина не нося  Naughty
само бейлис, ако не се покриете и тази седмица  Blush

# 672
  • SHOOT ME 10 $
Поздрави за Куркума
най-вече за шестиците! 666
май- само мъже ги отнасяме напоследък..Аз още не съм почерпал за тях ,
макар че днес имам и друг повод...но то е друга бира...

и първите ми кокиченца...вече са подарени! Naughty

# 673
жив и здрав да си, то си пише в профила ти от какво си .... болен  Whistling

слушах релаксираща музика - ми аз не съм като нормалните хора, яко се изнервих от нея  Crazy
да пусна нещо по-дрънчащо, м?  Mr. Green

# 674
аттева, забравих да питам  Blush
Скрит текст:
концертите във филхармонията винаги ли са .... такива?
да знам да не купувам билети за пръстена  Confused

въпрос ребром! св. четвъртък? так там? пак по същото време?

Общи условия

Активация на акаунт