16 г.с. Не е ясен пола на бебето!?

• 8 299
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
е защо да е смешно, на мен док в 12 седмица ми каза, че му прилича на момче, на следващия преглед в 16 седмица каза: Нали сме казали, че ще е момче. Беше 100 процента сигурен, ама аз Тома неверни на следващия преглед го питах: А още ли е момче, не че нещо, ама нямаме име за момиче Simple Smile На ФМ пак ми казаха, но докато не се роди, така и не повярвах. Все бях убедена, че няма как някой ден да съм свекърва, толкова съм мила и добра  hahaha

между другото чувала съм, че по обиколката на главичката познавали докторите толкова рано, при момчета и момичета било различно, дали е така, не знам

# 16
Хах, при мен полът на бебето беше сигурен сигурно седмица-две преди раждането, след всички ехографи и фетални морфологии. Чак след като докторката от болницата, в която щях да раждам, обяви тържествено, че "не, категорично няма т***ци", се уверихме със сигурност. Много срамежлива ми беше момата, какво да се прави...  Crazy

# 17
При нас в 12 г.с. беше по-скоро момче. И чак на феталната в 21 г.с. доки каза МОМИЧЕ.
След 1 седмица съм на трета фетална. Ще видим дали все още важи.  Grinning

16 г.с. е малко раничко още. Изчакайте още 3-4 седмици, за да има някаква сигурност.  Wink

# 18
Благодаря Ви,  момичета! Simple Smile)

# 19
  • Шумен
Едната ми госпожица беше срамежлива (водеха ме двуяйчна бременност), при рутинен преглед в 16 г.с. питах АГ-то за пола. Каза ми "Едното е момиче", другата я бутахме, размърдаха се и двете и пак се скри, доки хвана някакъв кадър но коментира "ако не гледам първото бебе и другото е мома, не съм сигурна обаче". На ФМ вече се видяха добре и двете Simple Smile

# 20
  • София
По ред причини, главната от които смотаната ми GP, получих направление за ЖК много късно и първият ми преглед на ЖК беше чак в 16 г.с. Лекарят каза, че е на 100% сигурен, че е момиче. Още 3 лекари са ме гледали след това (Стратиева на ФМ в св. Петка, после при престой в СофияМед още двама) и всички казаха също момиче - такова и излезе Simple Smile

Според мен е важно да се знае пола от рано - от практична гледна точка. Все пак преди раждането на детето, особено ако е първо, толкова много работа и разходи има! Трябва да се купуват кошарка, количка, столче за кола, шезлонг, дрешки, аксесоари, играчки, стените на стаята да се боядисат... Това са 1000-2000 лв разходи. Трябва ли всичко да е унисекс? Колкото по-рано се знае пола, толкова по-рано ще почнеш да се подготвяш (ако не си от онези суеверните, които чакат последния момент). Peace

# 21
  • София
И на мен ми казаха момиче,но не посмях да накупя всичко в лилаво (любимият ми цвят  Heart Eyes) легълцето е бяло,а количката червено-синя.  Laughing

# 22
Трябва да се купуват кошарка, количка, столче за кола, шезлонг, дрешки, аксесоари, играчки, стените на стаята да се боядисат...

И как влияе, че детето е момче или момиче на стените в спалнята, столчето за кола, кошарката, количката, играчките?? Освен ако не сте от онези майки, които смятат, че е забранено на момичето да бъде в нещо различно от розово, а момчето само в синьо. Това си е смешно - няма да купувате кукли или колички, ще купувате шарени топки и безформени змии в усурнайсет цвята за развитие.
Никога не съм ги разбирала тези неща... Като порасне достатъчно детето за да си поиска само някой цвят - да. Ама до тогава да се осланя всичко на някакви цветови стереотипи - глупаво е.
Ако количката е кафява, стаята бяла, кошарката дървена, столчето сиво, дрешките зелени - какво? Детето няма да може да ги използва ли?

# 23
  • Пловдив

Ако количката е кафява, стаята бяла, кошарката дървена, столчето сиво, дрешките зелени - какво? Детето няма да може да ги използва ли?

Ами,нищо,но на майката не й харесват тези цветове.Нормално е.На мен също не ми харесват тези цветове.Предпочитам да знам пола и да купувам насочено.

# 24
  • София
Като порасне достатъчно детето за да си поиска само някой цвят - да. Ама до тогава да се осланя всичко на някакви цветови стереотипи - глупаво е.
Аз вече казах, че убити унисекс цветове (бяло, кафяво, сиво, черно) не харесвам, а ММ - още по-малко. И много други майки са така. Това, че вашето мнение и вкусове са други, не е причина да се заяждате. Не е престъпление да търсим за детето си красотата такава, каквато я разбираме Simple Smile Пък който иска, да купува кафяво и сиво. Peace

# 25
  • София
Като порасне достатъчно детето за да си поиска само някой цвят - да. Ама до тогава да се осланя всичко на някакви цветови стереотипи - глупаво е.
Аз вече казах, че убити унисекс цветове (бяло, кафяво, сиво, черно) не харесвам, а ММ - още по-малко. И много други майки са така. Това, че вашето мнение и вкусове са други, не е причина да се заяждате. Не е престъпление да търсим за детето си красотата такава, каквато я разбираме Simple Smile Пък който иска, да купува кафяво и сиво. Peace

Въпросът е,че накрая пак може да стане грешка и да се изненадате в родилното.  Laughing

# 26
  • София
Въпросът е,че накрая пак може да стане грешка и да се изненадате в родилното.  Laughing
Това е риск, с който всички живеем Mr. Green Без правилите амниоцентеза или някой скъп генетичен тест, разбира се.

# 27
  • Пловдив
И двата пъти на втората фетална морфология аз лично видях срамните устни на двете ми дъщери с очите си.Бях 100 процента убедена,че са девойки.Както се казва -на това пишка няма да порастне  Laughing .Всичко си накупих и подредих в момичешки цветова с кеф предварително
Не знам как има случаи да се сбърка на фетална пола.Предполагам зависи от позицията на бебето.И двата пъти при нас беше удобно да се види добре между краката

# 28
На мен ми го казаха точно в 16. Преди това на първа ФМ се изказа само предположение, че май е девойка.
В 18 ми потвърди доктора същото.
Вече четири доктора ми потвърдиха, че е момиче. Последно миналата седмица.
Ако е добър специалист се вижда и още по-рано, но и всеки може да сбърка.
Разбира се,че не е лошо да искаш да знаеш, момичето си е отишло на преглед, не е казала ФМ.
Ама като вземете ей така наизуст да пишете, колкото да се изкажете  Mr. Green че и тон се държи и се обвинява момичето, ужас.
Понякога бебета се завъртат в неподходяща позиция и е по-трудно да се види.
Кафяво и сиво и зелено  Sick баш любимите ми цветове.
Убити цветове изобщо не харесвам, най-малкото не са свежи за малки деца. Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 13:30 от Miss_Bingley

# 29
  • София
По ред причини, главната от които смотаната ми GP, получих направление за ЖК много късно и първият ми преглед на ЖК беше чак в 16 г.с. Лекарят каза, че е на 100% сигурен, че е момиче. Още 3 лекари са ме гледали след това (Стратиева на ФМ в св. Петка, после при престой в СофияМед още двама) и всички казаха също момиче - такова и излезе Simple Smile

Според мен е важно да се знае пола от рано - от практична гледна точка. Все пак преди раждането на детето, особено ако е първо, толкова много работа и разходи има! Трябва да се купуват кошарка, количка, столче за кола, шезлонг, дрешки, аксесоари, играчки, стените на стаята да се боядисат... Това са 1000-2000 лв разходи. Трябва ли всичко да е унисекс? Колкото по-рано се знае пола, толкова по-рано ще почнеш да се подготвяш (ако не си от онези суеверните, които чакат последния момент). Peace

Аз не исках да знам пола умишлено. Само някъде около 7-ми месец една докторка, която не ме следеше, просто инцидентно бях при нея, беше ми позната и не успях да я предупредя, че не искам изръси, че е момиче, но аз  гледах да не го отразявам. И всъщност изненадата си  беше пълна, макар че тя позна, понеже аз стоически не ѝ вярвах. Ремонтът си го направихме неутрален, дрешките и креватчето също (да не говорим, че тя не спа в него въобще Simple Smile). А и все още ми държи влага за една позната на моя приятелка, която ходила на 3Д, не знам какви си изследвания за пола, накупили панделки, дантелки, боядисали всичко в розово-лилаво и накрая бебето излиза и докторът:
- Честито момченце!

Общи условия

Активация на акаунт