Предизвикване на раждане преди термин

• 9 394
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Не бих приела да ми предизвикват раждане. Окситоцина без да има никакви спонатанни контракции може да не подейства, т.е контракции ще предизвика, но са непродуктивни, не водят до разкритие, а вследствие на дългите часове  мъчителни контракции тоновете на бебето падат и хоп - секцио. Няма смисъл. Това става в огромен % от случаите. Знам го от медицински лица, защото за съжаление живея в град, в чиято болница често се предизвикват раждания пред термин, например защото доктора е на смяна него ден и да не го безпокоиш през нощта  Twisted Evil

Ако двама лекари са ми казали категорично, че имам тесен таз, направо бих избрала секцио...но всеки си решава, де...

ДениКГ, освен да се уговориш с лекар, при който да родиш и да го помолиш да се съобрази с твоето желание...иначе ако отидеш при който е на смяна не вярвам някой да те отрази. Може да отидеш предварително в болницата и да попиташ дали може да подпишеш някакъв документ за отказ стажанти да участват в раждането, но нямам представа дали има такава опция и дали някой ще ти обърне внимание...аз бих заложила на избор на лекар в този случай.

# 16
I.Hr, имам предвид, че само то дава отговор.
Иначе за облъчването е така, и на мен ми е странно, че се прави на бременни Rolling Eyes

"Рентгенова пелвиометрия
Единствения метод, който дава информация за вътрешните размери на малкия таз."
http://www.etilena.info/med/ag/u0216.html

# 17
  • София
След като ти е дал възможност да си помислиш, значи има начин и да не се прави това.
Аз бях с грип с температура и точно такова разкритие - 3 см и леки контракции.
Докторката направо ми каза: Ще раждаш! Няма хън-мън, сложиха ми окситоцина 20 дни преди термин.

ДениКГ, отиди и говори с лекарите, ако трябва си плати за екип.

# 18
Аз 10 дни преди термина също бях с 3 см. В крайна сметка преносих 8 дни и предизвикаха раждане.
Така че тва с 3те см нищо не значи  Crazy

Раждането  беше с окситоцин, но не се е стигало до секцио, нито съм се "мъчила" 12 часа, даже въобще не се мъчих (имах упойка, но не силна, щото все пак исках да знам какво се случва) и повече се мъчих преди окситоцина, когато не знам какво точно ми дадоха, не помня. (иначе ми обясняваха). Отидох в 9 в болницата, приемане, клизми, тъпотии, някъде към 10 бях в родилна зала, бебето гушнах в 16.13  Simple Smile Окситоцин ми сложиха към 13.
Идеята ми е, че може и да не е толкова кофти с окситоцин и упойка и системата да не доведе до секцио. Иначе личното ми мнение е, че естествено без подобни неща си е най-добре, даже на мен не ми пречеше да чакам още да тръгне нормално, но всички се психясхваха вече - мъжът ми, докторката, майка ми...и се поддадох на общия страх  Laughing

# 19
  • Пловдив
Мерят външните размери с един уред и по тях съдят приблизително за вътрешните. Иначе и аз доколкото знам, пряко вътрешните размери се виждат само на рентген. Май на бременни никой няма да направи рентген само по тази причина, още повече, че както се писа по-горе, способността на таза да се разшири при раждане май не е пряко свързана с размерите му. Има, доколкото знам, значение и силата на самите съкращения на матката, т.е. жена със сравнително тесен таз и добра родова дейност също може да роди лесно, поне така имам спомен да съм чувала. При мен например беше обратно, мериха ми таза и казаха, че е нормален, но явно контракциите на матката не бяха достатъчно добри.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 12:56 от Магдена

# 20
А имате ли идея , това с избора на дата на която да родиш , дали върви с допълнително заплащане за избор на екип.
Мина ми през главата да не ми кажат после ти си избра датата плащай сега , че и клиниката е частна.

# 21
Ако двама лекари са ми казали категорично, че имам тесен таз, направо бих избрала секцио...но всеки си решава, де...
Секциото не е сред предложенията им. Трябва да избира м/у вагинално раждане, тръгнало само и вагинално предизвикано. Иначе и аз съм за секцио.

...способността на таза да се разшири при раждане май не е пряко свързана с размерите му...
Тазът не се разширява.
Ето тук е описано от една акушерка.

# 22
Момичета , май май се замислям дали да е пробвам някакви алтернативни бабини методи за предизвикване на раждането. newsm78 newsm78, четох за изкачване на стълби и горещи душове пък да видим дали няма да тръгне само да излиза бебето по рано .Иначе доктора каза ако искаш да родиш нормално ще е трудно но аз съм решила да пробвам , пък така или иначе ако лекаря прецени пак ще ме срежат .
Ако до Понеделник нямам по голямо разкритие или не тръгне само , ще го предизвикат по предписание на двамата лекари. Praynig Praynig Naughty

# 23
  • София
С предизвикано раждане с окситоцин не виждам как ще ти се разшири таза или пьк бебето да се смали. Изобщо доводьт е странен, бих се консултирала и с друг.

# 24
Доводът явно е "уж" бебето да излезе по - рано, за да не порасне още до термин  newsm78 (а най - вероятно просто на лекаря му е по - удобно така)...доста безсмислен довод като цяло...
учудвам се и че не е предложено секцио, а предизивкано раждане...

# 25
Доводът явно е "уж" бебето да излезе по - рано, за да не порасне още до термин  newsm78 (а най - вероятно просто на лекаря му е по - удобно така)...доста безсмислен довод като цяло...
Защото най-вероятно предизвикването е компромисът между нейното желание за естественото/нормално раждане и натоварения му работен график...

# 26
Защото най-вероятно предизвикването е компромисът между нейното желание за естественото/нормално раждане и натоварения му работен график...

Да, много е вероятно. Не добър компромис обаче  Peace

# 27
Дени, в Майчин дом те карат да подпишеш един куп документи. Ако имаш сили и нерви да ги изчетеш, може да откажеш присъствието на стажанти, предполагам. Аз си подписах всичко, но стажанти не са ме гледали, моя случай беше доста тежък, секцио с допълнителна още една операция. Да ти кажа, и 30 стажанта да бяха се появили, нямаше да ги отразя, само от себе си и бебето се интересувах в този момент. Но ако те притесняват стажанти, защо избираш единствената болница, където това може да ти се случи  newsm78

# 28
Здравей, Bianka, истината е, че се спрях на Майчин дом, защото е най-доброто място за мен и нямам нищо против колкото и да е стажанти да гледат, но не и да се упражняват върху мен. Имам позната, на която стажант и е правил шева след естествено раждане и от тогава се чувства доста дискомфортно и гинекологът и е казал, че е заради лошо направения шеф. Не искам да рискувам.

# 29
Отказвай ги тогава и това е. Аз не видях да има такива в родилната зала, макар че мъжа ми като е чакал отвън е видял около 10 стажанта да влизат. Обаче бях секцио, не знам дали не са отишли при нормалните раждания.

Общи условия

Активация на акаунт