Баница с газирана вода

• 28 861
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Ето ви моята любима рецепта:
1 бр кори за баница
5-6 яйца
сирене на вкус
500 мл газирана вода
250 гр майонеза
малко олио

Приготвям смес от яйцата, газираната вода и майонезата. Разстилам две кори в тавата, наръсвам сирене и сипвам черпак от сместа. Така докато свършат корите, след което разрязвам на квадрати и изсипвам останалата смес най-отгоре. Поливам с малко олио и пека на 160 градуса за около 35 мин.

# 16
  • София
Аз ще се запиша в темата, съвети не мога да дам, не съм добра в готвенето, но ще се опитам да направя вкусна баница  като следвам вашите съвети bouquet

# 17
Tънки кори, вземаш 2 по 2, мажеш с олио, редиш в тавата, ръсиш сирене и така до края. Накрая нарязваш на парчета, заливаш с чаша газирана вода и печеш. Най-хубава баница е това.  Peace

И моята е тази Simple Smile Само че в заливката слагам и яйца с водата Simple Smile

# 18
Еххххх, спомням си моята баба как правеше такава баница...

# 19
Здравейте на всички,
Като ви чета стигам до извода, че колкото хора - толкова рецепти. Не мога да се похваля, че съм голям кулинар, но обичам да правя торти и баница. Ето и "моята" рецепта, научена от баща ми:
- кори за баница
- яйца - 1 яйце/ 100грама кори, т.е. 3-5 броя
- сирене
- олио
- 500 мл газирана вода
1-2 яйца ги разбивам и натрошавам в тях сиренето, останалите яйца оставям за заливката. В намазнена тавичка редувам един ред листи, поръсвам с олио, един ред листи и слагам от плънката, това се повтаря докато свършат листите. Отгоре поливам с малко олио, бода с ножа и заливам с разбитите яйца и газираната вода. Пека в предварително загрята фурна на 100°. След изпичането поръсвам баницата с вода и я завивам, докато изстине. Да ви е сладко!

# 20
100 градуса не са ли малко?

# 21
За моята фурна е добре. Пека двайсетина минути без да прегаря.

# 22
Ето рецептата, по която аз правя баница и всички я харесват:
 - 1 пакет кори за баница
 - 300 - 400 грама сирене
 - около 200 грама разтопено краве масло
 - 4 яйца
 - 1 майонеза
 - 1 ч.ч. газирана вода
    Тавичката се намазнява. На плота се разстилат четири кори една върху друга, като всяка от тях се маже с масло. Отгоре се ръси натрошено сирене. Това нещо се навива на руло и се нарязва на 8 или 10 парченца. Парчетата се подреждат в тавата, като преди това всяко едно от тях се топва от всяка страна в брашно. Така се процедира докато свършат корите. След това се приготвя смес от четирите яйца (леко разбити на ръка), майонезата и газираната вода, и се излива върху корите. Пече се на 180 градуса с вентилатор до готовност.
    Тази баница не става много бързо, но пък е невероятно вкусна. Тънкостта тук е да се подбере тавата така, че парчетата кори да се подредят в нея сравнително плътно и дори малко стегнато.

Общи условия

Активация на акаунт