Голямата тема за малките масла - 16

• 112 052
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
За суха, заплитаща се в краищата коса масла само няма да помогнат. Нужна е хидратация  Peace. А тя се постига, като към маслото, което сте предвидили за дъжините добавите 1-2 с.л. глицерин и 1-2 с.л. мед /количеството зависи от дължината на косата. Увивате с найлон или шапка за баня, отгоре затоплена хавлия или бракувана зимна шапка и стоите поне 2 часа. Резултата е виден веднага след измиването  Grinning.
Много благодаря, за глицерин за пръв път чета като съставка в маска за коса, ще се снабдя  Hug

# 241
О, има го в състава на всички хидратиращи маски, балсами и шампоани, сапуни и кремове за ръце и тяло и то  на челна позиция. Просто не си обърнала внимание. За маска с масла за хидратиране на лицето също може да се ползва без проблем.

# 242
Зори, ще пиша като я направя, явно не чета много   Heart Eyes

# 243
Здравейте!Може ли успешно да се излекува тинейджърско акне само с масла и природни продукти?Моля,ако някой се е борил с този проблем да сподели как. Simple Smile

# 244
Здравейте, мили момичета ! Дойде ред да се включа и в тази тема. Изчетох по малко от предишните теми и долу горе се ориентирах, но ако някой ми даде още съвети ще съм много благодарна. От година насам имам проблем с кожата, по-точно само челото - много се омазнява. Преди като по-малка никога съм нямала проблем с кожата си, беше ми нормална, лицето чисто и без пъпки. Преди година обаче нещата се промениха, отдавам го на нещо хормонално ( откриха ми миома на матката, която здраво беше ми объркала всичко.)Слава Богу я отстраниха преди месец, но проблема с омазняването на челото и косата си остана. С косата за сега се справям с професионална козметика, но за лицето ми се иска да не прибягвам до много силни кремове и препарати. Нещата, които имам под ръка и правя маски за косата в момента : Рициново масло, арганово, кокосово, бадемово,  витамин А (добавям и глицерин). За лицето в момента ползвам само имзивна пяна, мицеларна и розова вода. Мисля да си купя маслото от гроздови семки, за което научих от вас, но се чудя да го добавя към розовата вода или да ползвам отделно вместо крем ?  Thinking Приемам и други съвети против досадното омазняване.  Crazy

# 245
Здравейте, мили момичета ! Дойде ред да се включа и в тази тема. Изчетох по малко от предишните теми и долу горе се ориентирах, но ако някой ми даде още съвети ще съм много благодарна. От година насам имам проблем с кожата, по-точно само челото - много се омазнява. Преди като по-малка никога съм нямала проблем с кожата си, беше ми нормална, лицето чисто и без пъпки. Преди година обаче нещата се промениха, отдавам го на нещо хормонално ( откриха ми миома на матката, която здраво беше ми объркала всичко.)Слава Богу я отстраниха преди месец, но проблема с омазняването на челото и косата си остана. С косата за сега се справям с професионална козметика, но за лицето ми се иска да не прибягвам до много силни кремове и препарати. Нещата, които имам под ръка и правя маски за косата в момента : Рициново масло, арганово, кокосово, бадемово,  витамин А (добавям и глицерин). За лицето в момента ползвам само имзивна пяна, мицеларна и розова вода. Мисля да си купя маслото от гроздови семки, за което научих от вас, но се чудя да го добавя към розовата вода или да ползвам отделно вместо крем ?  Thinking Приемам и други съвети против досадното омазняване.  Crazy

Можеш да добавиш маслото от гроздови семки към водата без проблем според мен. Аз го ползвам и вечер вместо крем. На мен челото ми също заблестява от време на време и се справям като ползвам флорална вода от маточина (http://www.cosmeticsbulgaria.com/bg/product/458-organina-voda-ot-matoina-sprei-/). Органична е, не е силна и по никакъв начин няма да ти изсуши или омазни.  Едва след като ми я препоръчаха прочетох, че маточината помага при мазна кожа. Успех  bouquet

# 246
Здравейте!Може ли успешно да се излекува тинейджърско акне само с масла и природни продукти?Моля,ако някой се е борил с този проблем да сподели как. Simple Smile

Доста от маслата са комедогенни е добре да знаеш

# 247
  • Варна
За суха, заплитаща се в краищата коса масла само няма да помогнат. Нужна е хидратация  Peace. А тя се постига, като към маслото, което сте предвидили за дъжините добавите 1-2 с.л. глицерин и 1-2 с.л. мед /количеството зависи от дължината на косата. Увивате с найлон или шапка за баня, отгоре затоплена хавлия или бракувана зимна шапка и стоите поне 2 часа. Резултата е виден веднага след измиването  Grinning.

И само да добавя: Правете го на влажна коса. Не мокра,а влажна  Wink

# 248

И само да добавя: Правете го на влажна коса. Не мокра,а влажна  Wink

Много добра идея. Не съм се сещала да добавя глицерин. Напоследък си правя маска за коса с зехтин + каквото друго масло ми попадне - бадемово от гроздови семки, арганово. Слагам в шапка за баня и хавлия и стоя колкото време имам. Ефекта е много добър. Ще пробвам да добавя и глицерин. С мед не съм пробвала маски досега, все ми е жал или за меда или за косата (не мога да си представя разресването и измиването после).

# 249

Това го знам,но ми се ще решение на проблема от някой с опит,иначе сигурната алтернатива е антибиотичното  лечение,гледам да го избегнем.

# 250

Това го знам,но ми се ще решение на проблема от някой с опит,иначе сигурната алтернатива е антибиотичното  лечение,гледам да го избегнем.
Всяка кожа е индивидуална. Опитайте от по-леко към по-силни неща, напр розова вода за начало, ако не - капка чаено дърво към нея, ако не става - щадящ измивен гел за типа кожа и т.н. Не е нужно да е антибиотик веднага. Пробвайте варианти първо  Peace

# 251
Всички тези изброени неща ще се отразят добре на кожа без проблеми, никакъв ефект няма да има върху акнето.

# 252
Всички тези изброени неща ще се отразят добре на кожа без проблеми, никакъв ефект няма да има върху акнето.
Не се знае, опитайте, дъщеря ми е с акне. Добре действа розова вода с жожоба и чаено дърво (сама го смесвам), мицеларна вода на Биодерма (синьо-зелената), измивен гел за акне. Не знам колко е тежък проблемът, но трябва да се опита, ще си покаже. 

# 253
Маслата и конкретно Ямайското рициново трябва ли да се съхраняват в хладилника?

# 254
  • Варна
Имам въпрос относно евентуална алергия в околоочния контур.

Преди 10 - на дни точно под окото ми излязоха ситни пъпчици. Първо под едното, точно под долните мигли, после и под другото.

До тогава слагах два вида серуми с масла в околоочния.
Единият го ползвам от два месеца, другия серум от месец.

Спрях да ги слагам на околоочния,
Но си продължих по лицето, шията и деколтето.

На околоочния слагам заради пъпчиците хомеопатичен вазелин с невен, бриония.

Пъпчиците не изчезват, дори се разпространиха.

Вече се чудя да не е от вазелина, но него го ползвам от година и половина, включително съм го слагала на клепачите, и не съм имала проблеми.

Чудя се дали може да е от спиралата,
Но нея я слагам само на горните мигли.

Вече не съм сигурна какво да правя или не правя.

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 12:37 от missNoir

Общи условия

Активация на акаунт