Голямата тема за малките масла - 16

• 112 026
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, дайте акъл - дълго време ползвах домашни маски за коса - кокосово плюс други етерични, но след първоначалния чудесен ефект, постигнах обратния - ужасяващо изсушаване, косата ми никога не е била толкова зле! Отрязах я, искам да ги възобновя, дайте акъл - на влажна коса ли да ги правя или на суха?
В момента имам кокосово масло, бял бор, портокал, иланг-иланг, кедрово дърво, жожоба, евкалипт и днес ми е за миене косата и смятам да се намажа, как да ги комбинирам?
П.С. във всички шампоани съм добавила чаено дърво и лавандула, за да се пазим от така актуалните напоследък въшки.

# 211
Почивай месец от всякакви маски.Виж как ще ти се отрази косата.Езползвай други продукти за суха коса-купешки маски , Жая е много добра маска за малко пари.

# 212
и според мен трябва да почиваш малко от маските
масла слагам вече на влажна коса - струва ми се, че по-лесно ги измивам така и че има по-добър резулатат
от друга страна е и по-икономично - за моята косица това не е фактор, но за една коса до кръста например, е сериозна икономия

# 213
Момичета, а когато се мажете след баня - на суха кожа или на влажна кожа слагате маслата?

# 214
bubanka,колко време почиваш от маските? Peace

# 215
Починах си май доста - от поне 5-6 месеца не съм слагала. Сега се наклепах (по съвет на дама от друга тема, сложих и глицерин), но този път на влажна коса.

# 216
bubanka,колко време почиваш от маските? Peace

зависи, в началото ги слагах много интензивно, след време усетих, че е по-добре да намаля, а сега - когато ми дойде вдъхновението и имам свободно време - веднъж на 1-2 седмици
моята коса е редовно боядисвана и доста изтощена независимо от ножицата

# 217
Благодаря! bouquet

# 218
  • Пловдив
Аз правя маски веднъж на месец. Много добре ми се отразява,но ако е по-често започва да ми се разхвърчава косата. Също мажа на влажна коса,но не мокра,а леко намокрям кичур по кичур и тогава намазвам. Стоя не повече от час. Лятото почивам и не правя маски.

# 219
аз слагам всяка седмица, въпреки че не я третирам, освен сешоар и от време на време преса

# 220
  • Варна
Починах си май доста - от поне 5-6 месеца не съм слагала. Сега се наклепах (по съвет на дама от друга тема, сложих и глицерин), но този път на влажна коса.
Да не би чаеното дърво да ти изсушава косата?
Аз слагам зад ушите на сина ми по една капка, за да го предпазя, не в шампоана му.
Днес четох, че за лекуване на себореен дерматит в косата, се слагат три капки чаено дърво в шампоана и мисля да пробвам, но изрично пишеше да не се ползва, ако си със суха кожа.
Моята е такава, но мисля да пробвам няколко пъти, защото и косата ми е суха и ще преценя.

# 221
Да не би чаеното дърво да ти изсушава косата?
Аз слагам зад ушите на сина ми по една капка, за да го предпазя, не в шампоана му.
И това си помислих, макар че съм сложила съвсем малко, по 2-3 капки, мажа и зад ушите и по тила, че то голяма напаст, голямо чудо!
В моя нов шампоан не съм слагала, тоест вече месец-два.

# 222
Аз търся базово масло към което ще добавя малко "агресивни" масла, които мажа върху клепача с цел стягане.  
Кои са етеричните масла, които ползваш с цел стягане на клепача? В тази тема някои момичета бяха писали, че от маслата им се подуват клепачите
Всъщност, питането ми е и към другите момичета - ползвали ли сте масла, които да успеят да премахнат подпухване на клепачите?
На мен такава ми е "анатомията и физиологията", че само когато отслабвам не са ми подути клепачите Sick Обтриване с бучка лед или изстудени пакетчета от чай не ми вършат работа...

# 223
Вени Ев, използвам гераниум, розмарин и лавандула. Но както казах- директно по една капка (1-2 пъти седмично; повече не смея). Първите 5мин усещането е гадно, после всичко е ОК. Като се намажа с по-мазен крем и на мен ми се подуват клепачите, но тези масла са доста летливи и нямам проблем с тях.

# 224
Вени Ев, използвам гераниум, розмарин и лавандула. Но както казах- директно по една капка (1-2 пъти седмично; повече не смея). Първите 5мин усещането е гадно, после всичко е ОК. Като се намажа с по-мазен крем и на мен ми се подуват клепачите, но тези масла са доста летливи и нямам проблем с тях.
Мерси! Като изпробваш и варианта етерични + базово/и, ще съм ти благодарна, ако споделиш какъв е ефекта при теб - може и на лични

Общи условия

Активация на акаунт