Голямата тема за малките масла - 16

• 111 238
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря за отговорите момичета.Ще попрочета за изброените от вас неща и ще пробвам с някое.
А това за хормоналните промени не ми беше хрумвало, че може да има връзка.А то е ясно , че на тия години хормоните са чудо.Ще се консултирам с личната , че смятам да я посещавам по друг повод.

Още веднъж благодаря bouquet

Здравейт idi! Аз също имам доста стрии от напълняване и отслабване точно в пубертета! спомогна ми малко BioOil(без да правя каквато и да е реклама), също така го редувах с шипчено масло. Ако прочетеш нещо, което ти е направило интерес и сте пробвали и видите какъвто и да е ефект свиркай, че имам още за махане Simple Smile) Hug Hug

# 556
  • Бургас
Камея,благодаря за отговора.

Намазах се снощи и направо ми олекна.Намазах и втори път лицето снощи и днес е направо изгладено.Ще се върна назад да прочета темите за маслата и най-вероятно ще си взема още едно или две масла.

# 557
  • София

Здравейт idi! Аз също имам доста стрии от напълняване и отслабване точно в пубертета! спомогна ми малко BioOil(без да правя каквато и да е реклама), също така го редувах с шипчено масло. Ако прочетеш нещо, което ти е направило интерес и сте пробвали и видите какъвто и да е ефект свиркай, че имам още за махане Simple Smile) Hug Hug
[/quote]

До сега четох и се просвещавах JoyСпрях се на домашен бъркоч от бадемово масло , лавандулово масло и ампула витамин Е .Ще забъркам и ще пробвам , то е ясно , че няма да стане от раз , но поне малко да се заличат и избледнеят и евентуално да предотвратим появата на нови.
А прочетох , че бадемовото масло е добро и за накъсни краища на косата , нещо с което се боря безуспешно , та и това ще пробвам.

И друго , което също ще пробвам е яйчен белтък .Намазва се върху стриите и като се усети обтягане на кожата се отмива и намазва с някакъв хидратиращ крем.И без това правим суфле с течен център и изхвърляме по 4 белтъка всеки път - поне да не отиват зиян Joy

# 558
  • Варна
Погледнете и маслото от таману.
Имам много ясен спомен, че съм чела блогърка с впечатления от нея, точно за стриите й.
Описват го като лепило за кожата, с много силно действие върху рани, белези, имаше и още ползи .

# 559
BioOil е бъкан с гадни съставки и на мен не ми свърши никава работа - не се сещам защо да му плащам восоката цена

# 560
Моля, някой да ми каже това какво означава?
"Като добавка към различни козметични формулации.
Добавя се във водната фаза в концентрации 1-10%."
Екстракт от смокиня е, взела съм го за хидратация, но явно не се ползва направо, а се разрежда или добавя.

# 561
  • София
Погледнете и маслото от таману.
Имам много ясен спомен, че съм чела блогърка с впечатления от нея, точно за стриите й.
Описват го като лепило за кожата, с много силно действие върху рани, белези, имаше и още ползи .

Благодаря , ще прочета и за него и евентуално ще пробвам , в зависимост от информацията , която намеря.

# 562
... но явно не се ползва направо, а се разрежда или добавя.
Можеш да го използваш и директно, но по-рентабилно ще ти излезе да го разредиш с малко дестилирана или флорална вода.
Аз го използвам като добавка към тоник/флоралната вода, а също и в маските за лице и коса.

# 563
... но явно не се ползва направо, а се разрежда или добавя.
Можеш да го използваш и директно, но по-рентабилно ще ти излезе да го разредиш с малко дестилирана или флорална вода.
Аз го използвам като добавка към тоник/флоралната вода, а също и в маските за лице и коса.

много ти благодаря!

# 564
Здравейте!

Ползвали ли сте маслен екстрат от репей?

Има ли ефект за косата, колко често се нанася, самостоятелно или в комбинация с други масла, колко дълго се стои с него?

Da, купувам си го от руските магазини Берьозка, комбинирам /вече писах по-горе/ с други налични масла- зехтин и примерно- бадемово,арганово, сусам, авокадо,.....каквото реша в момента. Спасявам си косата от синдрома "суха метла". Кое точно масло повлиява по-добре не зная, комбинирам  и правя маски- стоя по 1-2 часа.

# 565
Ох , с тези маслени маски за коса , при мен е пълен провал отмиването после. Аз наливам да покрие цялата коса / с къса съм/ , после найлонова шапка и една плетена и така стоя поне час-два. Обаче с отмиването ми е мъка голяма. Какъв шампоан използвате ? След маска чувствам косата си ужасно зле , затова и толква рядко правя.

# 566
доста по-агресиван от обичайния - ако имаш някой, който по принцип пресушава косата ти, пробвай с него
другото, което правя понякога /не знам дали е правилно/- десетина минути преди да влеза в банята, слагам директно, както е омазана косата, протеинов б-м или маска - "издърпва" доста от маслата /но моята коса по принцип не харесва протеинови продукти и винаги се пресушава от тях/
или намали количеството масла и вместо тях сложи една лъжица балсам
просто пробвай

# 567
Аз напоследък доста се интересувам от натурални продукти за кожата ми. Опитвах няколко масла, обаче ми идват прекалено мазни. За това гледам да ползвам кремове, в които състава си имат масла, но консистенцията да е по-лекичка и да попива бързо без лъщене - особено сега като се затопли времето.  Grinning Да ви кажа много съм доволна от кремове, които съдържат масло от абисиния. Прочетете инфо за него в нета - да видите. Аз се поинтересувах и прочетох, че структурата му е специална, каквато другите масла не притежават. И аз забелязвам, че хидратира и подхранва много добре, но едновременно с това не омазнява кожата. Точно това винаги съм търсела и досега не откривах такъв продукт.  Peace

За косата досега не съм ползвала масла.  Grinning

# 568
  • Бургас
Аз съм изключително доволна от бадемовото масло.Спах с него,а на другия ден реших да сложа още и постоях така,чак вечерта си измих главата.Мислех,че няма да се измие,защото косата беше станала на клечки от мазнотия,но се изми с най-обикновен шампоан Орзен.Не ми се е омазнила все още,не е утежнена.

И на лицето ми е супер като си мажа маслото.Нямам пъпки,попива много добре.Само се чудя дали може да ми увеличи окосмяването по лицето?Аз и без това си имам косми и ги скубя,но все пак...

# 569
Ох , с тези маслени маски за коса , при мен е пълен провал отмиването после. Аз наливам да покрие цялата коса / с къса съм/ , после найлонова шапка и една плетена и така стоя поне час-два. Обаче с отмиването ми е мъка голяма. Какъв шампоан използвате ? След маска чувствам косата си ужасно зле , затова и толква рядко правя.
И аз съм така с маслата. Тук във форума ми препоръчаха да добавям и малко маска за коса към маслата и помага.  Или кисело мляко, пак по-лесно се отмиват  Peace

Общи условия

Активация на акаунт