Голямата тема за малките масла - 16

• 111 255
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Da, преди измиването може балсам, може купена маска, може и оцетен разтвор + балсам и разтриваш върху косата, за да се поразмие, поразреди маслената маска.

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 08:52 от *Камея

# 571
Много ви благодаря за споделения опит, момичета  Hug
Ще пробвам и аз , защото човек слага маска , за да му е по-хубава косата след баня , а при мен се получава някакво велико недоразумение  Joy
И аз слагам маска , но след отмиване с як измиващ шампоан , та съвсем я омесвам тази четина . Очевидно неправилна последователност на продуктите. Ще споделя после  bath

# 572
  • София
Аз съм изключително доволна от бадемовото масло.
И на лицето ми е супер като си мажа маслото.Нямам пъпки,попива много добре.Само се чудя дали може да ми увеличи окосмяването по лицето?Аз и без това си имам косми и ги скубя,но все пак...
Аз съм на вълна бадемово масло.Изчетах доста суперлативи за него и утре ще си купя , за да се боря със стриите на дъщеря ми и моите накъснани краища на косата.Чета обаче , че го ползваш и на лицето , кажи моля те всеки ден ли го мажеш и как точно?

# 573
  • Бургас
idi,всеки ден го мажа на лицето и шията,но само вечер.Слагам някакво минимално количество,няколко капки и лекичко втривам.Изчаквам поне час хубаво да попие и тогава слагам и крем.Имах едно масло за лице на Лореал и правех същото.Но ефектът на чистото бадемово масло е дори по-добър и реших вече да не купувам маслото на Лореал,което е в пъти по-скъпо.Харесвах го,защото ми балансираше мазната кожа,но и бадемовото масло има същия ефект.

# 574
С маслата, които слагам на лицето си, започнах да процедирам така (за да не мазнеят много): пръскам флорална вода (имам от лайка и розова на Алтея), слагам масло в минимално количество и после отново пръскам флорална вода. Така освен подхранване постигам и хидратиране.

# 575
  • София
Благодаря , Миме bouquet ще пробвам и току - виж съм се подмладила Joy
Понеже вече съм на 40+ трябва да взимам мерки.

# 576
  • Sofia, Bulgaria
Аглая Епанчина харесва ми това което сподели, че правиш. Още довечера ще го пробвам. Ползвам само розова вода и ще пробвам с нея. Благодаря  bouquet

# 577
И аз като Аглая. Без последната процедура.
Но точно с розова вода от Алтея, и после с тампонче, нанасям маслото. Да ви призная нещо-напоследък изобщо не си ползвам кремовете  Laughing

# 578
За стрии от опит мога да кажа:масло от щраус,купено от щраусова ферма в България,даде много добър резултат на моята дъщеря в пубертета.

# 579
  • София
За стрии от опит мога да кажа:масло от щраус,купено от щраусова ферма в България,даде много добър резултат на моята дъщеря в пубертета.

благодаря bouquetА къде има такава ферма в България?

# 580
Купих си масло от пшеничен зародиш (обърках се, било за суха кожа, а моята е мазна, ама ще го ползвам чат пат, и най-вече за ръцете), масло от гроздови семки (било много добро за мазна кожа и било свивало порите) и и масло от шипкови семки (и то било за суха кожа, ама нали е анти-ейдж, ще се мажа и с него). Имам и масло от жожоба.

Чудя се дали да ги съхранявам в хладилник? Сложих шипковото в хладилника, но другите не.

И още нещо - чета противоречиви мнения в интернет относно ползването на базови масла (етерични не съм добавяла и не съм правила смеси още) - могат ли да се ползват всеки ден/нощ или не, или пък е хубаво да се редуват (без да се налага "почивка").

Мисля да си купя и рициново масло, най-вече за косата. От толкова четене се оплетох, нищо не помня.

Още нещо - при нас има едно масло, смес, за което съм чела много хубави отзиви:

http://www.hollandandbarrett.com/shop/product/holland-barrett-wonder-oil-60016765

Ingredients:

Olive Oil, Sunflower Seed Oil, Wheat Germ Oil (Triticum vulgare), Citrus Blend [Grapefruit Peel Oil (Citrus grandis), Lemon Peel Oil (Citrus medica limonum), Orange Peel Oil (Citrus aurantium dulcis)], Sweet Almond Oil (Prunus amygdalus), Sesame Oil, Herbal Extract Blend in Safflower Oil [Burdock Root Extract (Arctium lappa), AlfalfaExtract (Medicago sativa), Chamomile Extract (Chamomilla recutita flower), Wild Cherry Bark Extract (Prunus serotina), Hyssop Extract (Hyssopus officinalis), Sage Leaf Extract(Salvia offinialis), Black Walnut Leaf Extract (Juglans nigra), Goldenseal Root Extract (Hydrastis canadensis), Henna Extract (Lawsonia inermis), Jaborandi Leaf Extract (Pilocarpus pennatifolius), Slippery Elm Bark Extract (Ulmus fulva), Sheep Sorrel Extract (Rumex acetosella), Wheat Germ Extract (Triticum vulgare), Yarrow Extract (Achillea millefolium)], Jojoba Oil (Buxus chinensis), Vitamin E (as Mixed Tocopherols), Alpha Bisabolol, Rosemary Extract (Rosmarinusofficinalis), Vitamin A Palmitate, Vitamin D.

Дали някой от вас е използвал това масло?

Благодаря.

# 581
Поръчвала съм щраусово масло с доставка от тази ферма:
http://www.ostrichfun.com/
и съм ходила на място в тази ферма:
http://www.blue-ostrich.net/page1-bg.html
от първата поръчах за дъщеря ми като и излязоха жестоки стрии по бюста и маслото изкл.добре ги повлия,после от втората си купих като ходих на място там,защото съм очарована от това масло и беше прясно,личеше си по миризмата.Маслото е с доста силна, за някой неприятна миризма,но върши перфектна работа,може да се комбинира с какаово за по-приятна миризма. Затова моя съвет е търси прясно масло.

Gifty маслото изглежда много добро и има много добри отзиви.Какъв е този сайт?

# 582
  • Варна

Още нещо - при нас има едно масло, смес, за което съм чела много хубави отзиви:

http://www.hollandandbarrett.com/shop/product/holland-barrett-wonder-oil-60016765

Ingredients:

Olive Oil, Sunflower Seed Oil, Wheat Germ Oil (Triticum vulgare), Citrus Blend [Grapefruit Peel Oil (Citrus grandis), Lemon Peel Oil (Citrus medica limonum), Orange Peel Oil (Citrus aurantium dulcis)], Sweet Almond Oil (Prunus amygdalus), Sesame Oil, Herbal Extract Blend in Safflower Oil [Burdock Root Extract (Arctium lappa), AlfalfaExtract (Medicago sativa), Chamomile Extract (Chamomilla recutita flower), Wild Cherry Bark Extract (Prunus serotina), Hyssop Extract (Hyssopus officinalis), Sage Leaf Extract(Salvia offinialis), Black Walnut Leaf Extract (Juglans nigra), Goldenseal Root Extract (Hydrastis canadensis), Henna Extract (Lawsonia inermis), Jaborandi Leaf Extract (Pilocarpus pennatifolius), Slippery Elm Bark Extract (Ulmus fulva), Sheep Sorrel Extract (Rumex acetosella), Wheat Germ Extract (Triticum vulgare), Yarrow Extract (Achillea millefolium)], Jojoba Oil (Buxus chinensis), Vitamin E (as Mixed Tocopherols), Alpha Bisabolol, Rosemary Extract (Rosmarinusofficinalis), Vitamin A Palmitate, Vitamin D.

Дали някой от вас е използвал това масло?

Благодаря.

Не че нещо, ама някак се зарадвах  Mr. Green Брат ми замина да работи в Англия преди 6 месеца и в момента работи за този магазин. Дълго време му мърморих, че работи там, а не си купува хранителни добавки, които са му много нужни в момента.

# 583
Верига магазини за здравословни неща.

VSD, там продават чуден гел за остеоартритни болки. Купувам го за мен и всичките си приятели с такива болки. Извинявам се че е извън темата.

# 584
  • София

stasy_f , благодаря.Ще измажем бадемовото масло , което купих в събота и после ще си поръчам щраусово.

Общи условия

Активация на акаунт