Проблеми със съня

• 2 390
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, напоследък трудно заспивам - от една страна заради стреса, от друга страна апартаментът, в който живея не е шумоизолиран и чувам съседите отдолу, а пък от трета страна имам котка, която на моменти мяука много силно (но съм я затворил през 2 врати и пак се чува). Честно казано вече съм на ръба и ако не спя качествено още 2 седмици не знам какво ще стане.
Пробвах с тапи за уши, но това е само временно решение. Пробвах и с хапчета за сън, но после през деня се чувствам ужасно заспал.
Нещо, което ми попадна наскоро и мисля да го пробвам е това : http://www.sleepphones.com/
Някой от вас да има отзиви за това? Върши ли работа и за колко време го доставят?
Иначе другите варианти, които имам са да се изнеса да живея на друго място или пък да подаря котката на някой?
Мога и да реша проблема със стреса, но това означава да напусна работа.
Приемам всякакви предложения.

# 1
toshmosh, много неприятно е човек да изгуби здравия си сън  Sad

Първо за работата: ако ти носи стрес, не виждам смисъл да я търпиш. Намери си друга, на която ще се чувстваш спокойна и продуктивна. Не само заради съня, но и през деня няма, какво да се тормозиш.

Проветрявай редовно преди лягане. Поне при мен, ако имам смущение в съня, обикновено е, защото не съм проветрила добре преди да легна. За хапчета не знам, не ми се виждат удачни освен в много крайни случаи. Но пък можеш да ограничиш всякакви коли и захарни неща на вечеря, тъй като дават енергия, също премести спортуването сутрин, а не вечер.
Проблеми със съседите и собственици на котки има много и си спят чудесно, тоест тези неща не са самата причина, а просто фактори, които утежняват, но основната причина не е в тях.

Успех!

# 2
Аз имам проблеми със сънят от повече от 17 г. все се намира какво да ми пречи ...
Преди 3 г. временно пих чай от семена от касия тора ( понижава кръвното и падаш/спиш като пън) на сутринта обаче няма свежест

# 3
Здравейте, аз също съм от типа сови, особено последните няколко месеца не мога да заспя и в 2 ч. Пускам си релаксираща медитация, но трудно заспивам Wink

# 4
И аз сова, лошото е че през деня съм умряла в кожата си. Иначе до два-три, че и повече през нощта съм незаспиваща. Стресът си казва думата, забелязала съм, че като мина на глог, мента, валериана /хапченца/ спя. Сега се чудя на един Симпатил, по принцип не обичам никакви лекарства, в краен случай опирам до тях, но наистина не си е работа, когато не се е наспал човек качествено. Или трябва да си търся работа нощна смяна, много съм работоспособна по малките часове. Simple Smile Иначе чак в следобедните се освествам.

# 5
Проблема е че съм пробвала с успокояващо обаче те замайва много, а аз изобщо не мога още от детската градина да спя по обяд. ;}

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тук, където живея, зимата няма слънце и започнах да взимам вит.Д, 1000 IE на ден.
спя като пън и нищо не чувам...

сутрин нямам проблеми със ставането.

# 7
http://megavselena.bg/vsyaka-nosht-se-budish-po-edno-i-syshto-vreme-vizh-zashto/
Всяка нощ се будиш по едно и също време? Виж защо

Като прочетох това започнах да се съмнявам , че всички чакри са ми запушени

# 8
Аз също съм от трудно заспиващите, но за сметка на това от лесно будещите се. Най-малкият шум ме събужда, а комшийските климатици ми пречат да спя. Дори когато ММ се къпе се дразня от шума на водата. Пробвах всякакви варианти - лавандула, чай, вана, книга - тц, не става. Някои хора просто сме така, приела съм го. Като съм супер изморена спя. Рядко заспивам от раз, но се случва. Почти нямам нощ, в която да не съм станала поне два пъти да отида до тоалетна. През деня не съм от най-големите свежарки, но не се и чувствам като парцал. Стресът определено пречи. Всяка една мисъл, която не ни дава покой пречи. Забравих да кажа, че и сънувам много. ММ заспива за 1 минута, спи непробудно, не му пречи нищо, не помни ако е ставал.

# 9
Снощи си поспах 2-3 ч. и се чувствах добре ....През деня палих огън от листа : бреза и липа ...Викам си да не е от ях newsm78

# 10
  • Bulgaria
Пили ли сте магнезий и витамин B-6 ? Днес гледах в едно предаване ,че препоръчват тази комбинация за проблеми със стреса и съня .

# 11
Пили ли сте магнезий и витамин B-6 ? Днес гледах в едно предаване ,че препоръчват тази комбинация за проблеми със стреса и съня .

Пила съм магнезий - нищо

Общи условия

Активация на акаунт