Пазаруване от Amazon - тема №57

• 86 237
  • 771
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Задържането на празна карта ,докато се чудим дали да купим стоката,скоро ще бъде спряно.
Убедена съм.
Прекалено честа практика е  и амазонци са се усетили

Визираш БГ или цялата политика,защото не само българи пазаруват по този начин  Peace
никога до сега -нито веднъж...не съм използвала такава практика да използвам "празна карта".. винаги мисля преди да поръчам...  Peace
А какво правиш, ако картата, която ползваш, я ползваш само за онлайн пазаруване и зареждаш само с точната сума, след като си "запазила" вече нещо? Тогава картата по подразбиране е "празна", а се случва да хванеш някоя сделка събота-неделя или вечер и, дори да искаш, няма как да заредиш парите веднага.
Та, тичаш до банката и зареждаш пари, и след това поръчваш, въпреки риска дотогава желаното нещо да е с вдигната цена, изкупено и т.н. или поръчваш на "празна карта" и после я зареждаш?
Не разбирам какво толкова ви боде очите това пазаруване с "празна карта". Като не ви харесва, не го правите и толкова, но не можете да си позволявате да критикувате другите за това, че примерно не им достигат лев-два до точната сума (случвало ми се е), или пък са решили да помислят, преди да платят.

# 376
Задържането на празна карта ,докато се чудим дали да купим стоката,скоро ще бъде спряно.
Убедена съм.
Прекалено честа практика е  и амазонци са се усетили

Визираш БГ или цялата политика,защото не само българи пазаруват по този начин  Peace
Нямам представа кои още нации го правят,но за България е масово .
До сега стоките им стояха почти седмица задържани,при положение , че на такава цена и примерно една или две бройка биха се продали веднага.
Защо да продължат  да  толерират вечно празните карти от едни и същи акаунти до безкрайност? Особено пък по време на черни петъци и тем подобни разпродажби

# 377
  • Бургас
Амазонци чудесно ги устройва тази практика.
Защото, ако нямаш пари и не можеш да поръчаш с празна карта директно се отказваш.
А при това положение си резервираш продукт, който в повечето случаи плащаш малко по-късно.
Изобщо не вярвам, че ще го прекратят това.

# 378
Когато говорим за много изгодна цена,ще се продаде веднага. В следващите пет  минути,  и то не на празна карта . Стоящата стока на празна карта все още НЕ Е продадена .  Това не ти е ибей

# 379
  • София
Искам да си поръчам електрическа четка за зъби на Браун от английския Амазон. Ако я пусна до доставчика в Англия, дали ще ми важи гаранцията? Или трябва задължително да е до БГ адрес?  newsm78 Благодаря предварително!

Преди около три години поръчах на адреса на посредник електрическа четка за зъби, само че на Филипс. Точно преди да й изтече гаранцията, се развали. Контактувах с представителството на Филипс в България. Изпратих им по имейла копие от поръчката и самата четка на посочен от тях адрес тук. Буквално след дни ми върнаха работеща четка - не мога да си спомня дали не я подмениха изцяло, но си спомням, че не беше в кутия, фабрично опакована. Все още я използвам без никакъв проблем.

Благодаря ти!  bouquet

# 380
  • София
Убедена съм.
Прекалено честа практика е  и амазонци са се усетили

Визираш БГ или цялата политика,защото не само българи пазаруват по този начин  Peace
никога до сега -нито веднъж...не съм използвала такава практика да използвам "празна карта".. винаги мисля преди да поръчам...  Peace
А какво правиш, ако картата, която ползваш, я ползваш само за онлайн пазаруване и зареждаш само с точната сума, след като си "запазила" вече нещо? Тогава картата по подразбиране е "празна", а се случва да хванеш някоя сделка събота-неделя или вечер и, дори да искаш, няма как да заредиш парите веднага.
Та, тичаш до банката и зареждаш пари, и след това поръчваш, въпреки риска дотогава желаното нещо да е с вдигната цена, изкупено и т.н. или поръчваш на "празна карта" и после я зареждаш?
Не разбирам какво толкова ви боде очите това пазаруване с "празна карта". Като не ви харесва, не го правите и толкова, но не можете да си позволявате да критикувате другите за това, че примерно не им достигат лев-два до точната сума (случвало ми се е), или пък са решили да помислят, преди да платят.
никой не ви критикува!?!? просто казвам, че аз лично не го правя...

# 381
  • Варна
По важно според мен е дали ще го платиш, пък дали с ден два разлика няма значение. Ако не го вземеш на разпродажбата после някой ще го вземе и на по висока цена. Те не могат да се оплачат от липса на клиенти, така че им е изгодно и в двата случая. Мое мнение  Peace

# 382
  • ВАРНА
Щом в Щатите е масова практика да връщаш дори сватбени подаръци в магазините,какво остава за купени платени и доставени по време на масовата еуфория по чернопетъчни сделки...После си сяда дамата от западните страни на д...то и като види баланса от кредитната карта се хваща за главата и започва да връща . До Германски сайт съм връщала бебефон,който дойде,тествах,не ми хареса силата на обхвата и върнах - поеха и сумата на бебефона и транспорта.Нормална европейска практика.Не разбирам защо в Бг трябва да се бия в гърдите и да доказвам колко ми е пълна картата  Mr. Green Имам си и пълни и празни  Peace А за Амазон защо мислите,че е изгодно да разпродадат всичко на 70% намаление?Напротив - целта е да се създаде интерес,да огледаш продукта - ако не си успял да хванеш нещо силно намалено,човърка те и накрая може да се прежалиш и за по-висока цена  Peace Не им е изгодно нито да разпродават за без пари,нито да се занимават с връщане на стоки,поръчани на пълна карта в момент на шопинг - умопомрачение  Peace

# 383
  • при моите любими
Търся да купя ютия, но да е хубава на хубава цена. Някой има ли мнение за тези модели или да ми даде предложение за нещо хубаво. Благодаря.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00ZUZ0IL6/ref=ox_sc_act_ima … id=A2OAJ7377F756P
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0052SG4BY/ref=ox_sc_act_tit … id=A2OAJ7377F756P
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00IVEPL2O/ref=ox_sc_act_tit … id=A3P5ROKL5A1OLE

# 384
  • Пловдив
И аз в кюпа с разчистените поръчки.  smile3518 Тази сутрин за добро утро гледам, че почти всичко ми е отказано. Изпратили са ми това (уш) http://es.buyvip.com/#page=d&sale=A1T0H7T3I3ZCXF&asin=B0 … 0814JKWQ&fc=1Най ме е яд за електрическата метла, така се бях навила, че ще я получа (една съфорумка се похвали, че са я изпратили и аз се обнадеждих)  smile3511
Може ли линк към старите кампании, че имам прилична сума компенсации за харчене.  Praynig

# 385
# 386
  • Пловдив
bouquet Hug
Търся да купя ютия, но да е хубава на хубава цена. Някой има ли мнение за тези модели или да ми даде предложение за нещо хубаво. Благодаря.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00ZUZ0IL6/ref=ox_sc_act_ima … id=A2OAJ7377F756P
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0052SG4BY/ref=ox_sc_act_tit … id=A2OAJ7377F756P
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00IVEPL2O/ref=ox_sc_act_tit … id=A3P5ROKL5A1OLE

Аз не съм доволна от втората ютия като цяло не бих взела Тефал отново.

# 387
Щом в Щатите е масова практика да връщаш дори сватбени подаръци в магазините,какво остава за купени платени и доставени по време на масовата еуфория по чернопетъчни сделки.......

И не само. Няма никога да забравя как пред мен върнаха наполовина изядена диня в супермаркета.  Crazy  Вие тук за пакетирани стоки спорите.  Laughing

# 388
# 389

Общи условия

Активация на акаунт