Искам да кажа ... (98)_28.11-04.12.

• 47 745
  • 657
  •   1
Отговори
# 420
      Струва ми се, че при момчетата, макар и да са по- опасни приятелствата/ защото много от момчетата се бият/ са някак по- непосредствени и искрени. При момичетата все има някакви интрижки, някакви подмолни неща.

Но все пак, това са деца. При тях няма такива задръжки, както при възрастните, лоялността е по-слабо изразена. Затова не трябва много да се отдава значение на неразбирателствата, за да не се фиксират и самите деца.

# 421
Сесил, не ми се навлизаше в подробности. Поредната интрижка, целяща да раздели двете девойки, организирана от третата, гарнирана с обиди и дребни лъжи. За децата е драма, разбира се, реагират остро на такива ситуации. Утре третата девойка пак ще е усмихната и ще казва как им е най-добра приятелка, до следващата ситуация. А са само 8 годишни!

# 422
  • Някъде там
Здравейте.Сбъдваща  Hug ще се разберат .На повечето като малки ни се е случвало да се караме.
Моите си харесаха портокаловите бисквити и колачетата,тях ще правят.
Тарти, съболезнования. Hug
Така ми се иска да не е зима,или поне да не е толкова неприятно навън.

# 423
  • В Космоса
Сбъдваща, и аз онзи ден имах подобни терзания с дъщеричката, не знам дали си прочела, но моята е още малка и са по-неосъзнати нещата. Дано дъщеря ти и другото момиченце съумеят да се справят и да не се оставят да ги настройва една срещу друга! Ужасни са ми тези неща! Ако разбера някога, че моето дете постъпва лошо с друго или се опитва да прави такива номера ще ми стане ужасно болно и ще имаме сериозни разговори! Не мисля, че е склонна, но знае ли човек...

# 424
Тарти, 1:1 свърши мачът. Ако беше титулярния отбор на Барса, щяха да ни размажат.

Сбъдваща, те двечките няма ли сами да се усетят по някое време, че не искат да са приятелки с третата? Пак да си се виждат, да са заедно и пр., но да не са „най-добри приятелки“. Някак тоя етикет като се махне, очакванията падат, съответно и разочарованията. Аз вероятно бих питала детето директно дали смята, че това наистина е приятелка, след като се държи по този начин.

Скрит текст:
Моят син имаше случка преди години с негов приятел, най-добрия му приятел по онова време (бяха към 5-годишни). Изведнъж каза, че не иска да са приятели, но не можа да ми обясни защо. Говорих с учителката, питах случило ли се е нещо и се оказа, че въпросният най-добър приятел е изключително обсебващ – нарочва си някой за приятел и обича да му е изцяло верен, като кученце, съответно не му дава да си играе с останалите деца. Моето беше поредното нарочено. Останалите бяха успели да се откопчат, но моят е свит и срамежлив, та му беше трудно. Няма общо със случката на Сбъдваща, но и аз тогава се изумих какви процеси протичат между 5-годишни.

# 425
То чворчета има и при мъжките приятелства... Може по интриги да не са в такава степен, но и там го има.
Скрит текст:
Момичета, взех важно решение. Много ми е трудно, но... надявам се да е правилното и да е за добро. Така да се каже рестартирам.

# 426
Какво се случва, blackcat6? Пожелавам ти решението да е за добро. 

# 427
Черно коте, късмет!  Hug

# 428
  • В Космоса
Коте, успешно ново начало! Hug

# 429
Коте, късмет. Каквото и да си решила, за добро да е.
Снощи с никаквеца си говорихме, проволирани от детскитв драми как бихме реагирали ние с детето, (което все още нямаме). Той беше категоричен, че ще го учи да не тръгва първо, но посегнат ли му, да не се оставя. Познавайки го..направо не ми се мисли. Детските драми са ми много тъжнички, те са още такива мъничета и не осъзнват, не могат да се защитят.

Аз чистих фурна..ей тва колко е гнусно. Мразя!!!

# 430
Захирови проблеми и при мен...

# 431
Дано е за добро, Блек.

Точно това е проблемчето - обсебваща е, ревнива, не търпи около нея други силни приятелства, иска да води тя за носа, който си е нарочила си е неин и толкоз. Средно положение няма. Другите две момиченца си имат предистория от детската градина, щерката беше в друга градина и не е свидетел на предишните драми. Сега едното се опитва да я придърпа само за себе си, другото детенце не е агресивно и се плаши, че ще му вземат приятелката. Нашето и другото са като сестри, толкова се обичат, все заедно, у нас или у тях, ходим си на гости, пижамени партита си правят, покрай децата много се сближихме. Третото ревнува много явно и много агресивно. Умна е,  забавна е, когато е в нормално състояние и на децата им харесва да си играят трите, но рядко се получава без драми.

# 432
  • някъде ... тук ...
Успех и късмет, Коте Hug

# 433
  • Бургас
Успешно ново начало, Коте!

Не знам кое ми е по-омразно, бърсане на прах или чистене на фурна. Последната поне като е затворена не я виждам Simple Smile

Спречкванията при деца ме натъжават и объркват. Хем гледам да не се меся и децата сами да стигнат до някакво решение, хем пък сърце не ми дава понякога да седя отстрани и да гледам моята срамежливка как я командорят.

Довечера съм на театър аз. "Годеж" с Александър Кадиев.

# 434
О, завиждам ти, Селесте, много е готин Годеж, Кадиев съвсем  Laughing  Прави ми впечатление, че точно майките на проблемните деца са много широко скроени и все апелират да се оправят сами. Да не мислите, че дечицата им си разказват гадорийките. О не, абсурд

Общи условия

Активация на акаунт