Време за поставяне на епидурална упойка

• 1 151
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета. Не откривам информация онлайн, поради което реших да попитам тук. Интересувам се, вярно ли е, че епидуралната упойка може да се постави само преди и около 6 см разкритие и не по-късно ? И каква е причината за това, знае ли някой ?

# 1
  • София
От моя опит чакат до 6 см и не я слагат по-рано, за да не спре процеса. Не че и на 6 не може да го забави. В по-напреднал стадий също може да причини спиране на процеса и опасност да се стигне до секцио по спешност. Сега чета, че се слага между 4 и 6 см. При мен си спомням, че изрично чакаха да стане 6. То и тогава започнаха най-силните болки.
Ето тук пише, но гледам , че го е писал човек, който май е по-скоро против епидуралната упойка.
http://semeistvo.rozali.com/rajdane/p13961.html

# 2
  • София
Да, не я слагат по-рано, за да не спре контракциите. На мен ми я сложиха на 7 см. разкритие.
Мисля, че по-късно няма много смисъл, тъй като започва самото раждане. Аз родих точно 15 мин. след като ми поставиха упойката.

# 3
Но все пак да разбирам, че не е като да има някакви противопоказания да се сложи по-късно така ли ?

# 4
  • София
Ами аз доколкото знам няма да я сложат прекалено късно, за да не спре родовия процес. Например при 9-10 см вече няма как, раждането е започнало и няма да рискуват. Предполагам е по преценка на лекаря. При първото ми раждане след слагането на упойката малко се забави процеса и ми пуснаха окситоцин. Родих около час по-късно. При второто не знам на колко см я сложиха, но нямаше време да подейства, просто раждането се разви  в рамките на 1 час.

# 5
По принцип знам,че трябва да имаш поне 3-4 см. за поставяне на упойката.На мен ми я сложиха на около 7 см,но чакахме да дойде анестезиолог,иначе щяха да ми я сложат по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт