Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 086
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Лайт, спокойно, каскадният стомах сам по себе си не е проблем. Баща ми цял живот беше с такъв, аз също съм с такъв. Това не е болест, а анатомична особеност. И сама по себе си не е причина за рефлукс. Никога през живота си не съм имала киселини /при положение, че имам гастрит и съм изкарала две бременности/. Нямам и рефлуксни оплаквания.
Те просто са се хванали за това, но човек може да има рефлукс и без каскаден стомах, както и да има каскаден стомах, а да няма рефлукс.
Лечението с Нексиум и Мотилиум е правилно, при дъщеря ми повлия много добре, но трябва да мине време, аз и преди писах, тя ги пи 6-7 месеца и едва след 3-ия мес прием се усети осезаем ефект. Вече не пие нищо, има леки оплаквания само като е болна от някой вирус. Тогава ако се наложи включвам Рефлуксейд или Нексиум за кратко. Като е здрава няма нищо. Ще мине и при вас, спокойно. Хубаво е, че знаете за проблема и детето се лекува, проблемите стават ако не се вземат мерки.

Зависи в каква степен е каскадният стомах.Аз попрочетох и пише че при някои случеи каскадният стомах не създава никакви проблеми.Но в други случеи има тежест,дискомфорт,киселини,оригвания,гадене и т.н. Та при едни не създава проблеми,както при теб,но при други случеи създава проблеми,както е при нас.Пишеше дори в тежките случеи се оправя оперативно.  Четох във форумите им,а случеи на ГЕРБ с каскаден стомах.
Естествено,че може да има рефлукс без каскаден стомах,а също така да има каскаден стомах без рефлукс.Не са взаимообвързани изцяло.Рефлукса става по ред други причини.
То при него си го има и гастрита с повишена киселинност.
Ето, че и доктор Оги от темата за  ГЕРБ като съм писала оплакванията ни, ми е препоръчал да  се направи рентген с контраст - да се види дали хранопроводът и стомахът имат правилно анатомично разпределение. Значи имааа връзка с рефлукса .. защо иначе ще го казва.
Дано само да намеря Нексиума... май нямало вече по 10 мг прахчета.Мотилиума бил на таблеткии и дозата за него е четвърт и трудно ще деля хапчето, та в болницата ми изписаха рецептата като прахчета, да ми го направят в аптеката.

# 616
Лайт, не бързай с мисли за операция. Дай шанс първо на консервативното лечение според мен. Пиши пак и на доктор Оги...разпитай го.

Мария, ужасна нощ сте имали. Имаш ли хексалгин? Дава се на 12 часа, не по-често. Аз го ползвам точно в такива случаи - когато час след нурофен не ми спада или спада съвсем незначително. Тогава давам хексалгин. Трябва поне половин час обаче да е минал от панадола/нурофена поне.
Също слагам леген с хладка вода, разсъбличам го по потник и гащи и си играем с водата, като му мокря ръчичките нагоре и малко по крачетата.

Моят не е добре нещо. Снощи каза че го боли корем, но не като да повръща, а различно ми обясни. Естествено, нямах рекомфорт, имам само но шпа, но с изтекъл срок...пропуснала съм да се заредя, хем си мислех оня ден, че трябва. Струва ми се топъл по челото. Нощес в 2ч. става до тоалетна, уж измерих, нямаше Т, но усетих как изведнъж устата ми пресъхна и ме заля една вълна от притеснение. Някой ден ще се гътна сигурно от притеснение точно, имам чувството Rolling Eyes Сега пак ще меря, но събирам смелост. И естествено, е събота....зор с докторите. Tired

# 617
  • Северозапада
На дъщеря ми крайниците винаги са горещи при вдигане на Т. Не знам защо, но често по тях познавам, когато спи например. Не ми се е случвало да и уцеля студени крайници и Т.

# 618
  • На брега на реката
Не ти и трябва. Аз само по това познавам, че ще гони 39,6 и нагоре. А като я видя с посинели устни и превърнам. Тет - болно дете през уикенда е закон. Дано само е нещо леко и бързо да мине.
Лайт, пожелавам ви правилната терапия и дано преодолее този проблем. Какво стана с УНГ, пратиха ли ви?

# 619
Мда, втасали сме..37.8. Дадох нурофен. Няма апетит. Моля се само да е някой калпав вирус, който да мине за три дена с Т до 38, ама да видим. Сви ме нервния сплит мен, като попикано мушкато съм. Ще го видя днес как ще е и ще търся довечера или утре частната педи по телефона...Ей, вчера ли настина като са излизали от ДГ до един музей с автобуси...може ли веднага да вдигне Т...май може, ако съдя по себе си де....Заричам се да не го пускам извън детската през зимният сезон, все ги прецакват нещо..Аман вече. Яд ме еу че вчера го пуснах, хем се чудих. Що ли се отделих от акъла си, що...

# 620
  • Северозапада
Може би причината е, че наистина не е вдигала повече от 38,5-6. Явно не вдига и рязко. Давам Нурофен като видя, че е минала 38, вдига още няколко десети и обикновено пада. Май трябва наистина да плюя през рамо, че не се е случвало и да се моля да не се случи.

# 621
  • варна
Онашите пък са ги изкарвали да играят онзи ден, направо се втреших.Нямам против ако са облечени подходящо.
Я кажете за назик кидс, спира ли хрема или само отпушва.Сега купих на каката, че май нещо са разсополиви.

# 622
Тет, има ли други симптоми? Да не е стомашният вирус? Около нас го караха с лека т.

# 623
Дъждец, едва ли е той. Снощи го питах да нося ли легена, каза не...боли го по различен начин, не е като гадене и повдигане явно. Иначе стомашния вирус ми е "любимо" боледуване, че го кара без Т и с остра фаза само през нощта. После сме рахат. Мисля си , че е настинал вчера...знам ли, аз нали винаги търся първопричината. Ще го видя днес как ще е. Сега рисуваме едни жирафи тук на топло...

Вие как сте, помогнаха ли капките? Не си докладвала...с Т какво стана - спря ли да вдига? Дано вече е зад гърба ви и да сте оздравяли...

# 624
Лайт съчувствам ти  Hug
Тета дано е лекия вариянт и детето в понеделник е ок
Мария твоето детенце ли беше правило гърч? Как сте?
И аз ще се гътна от тия вълни на притеснения дето ме заливат. Доктора в петък не знаеше точно вече възпаление на кръвоносните съдове ли е или друго. Изписа даже аб щото имало такива бактерии дето причиняват обриви. Той пък още повече се обрина. Сега целите гърди и корем са в обриви, по краката. И като ги разчеше става страшно. Една вечер като четох за Кавазаки синдром и до там беше със съня и от тогава ми е свито.
Ще ходим и ние на кардиолог в понеделник, дано всичко е наред  Praynig
И после на неговия и ще искам някакви направления, ама за какъв доктор и аз не знам. Урината трябва да контролираме каза. Притеснява ме с тия възпаления на кръвоносните съдове ако е това като четох какви неща може да се случат, направо сто вълни на притеснение ме заливат

# 625
Дано да е нещо малко в такъв случай. Една приятелкакараха чревния и каза, че около тях циркулират като нашия и чревния. А нашият сякаш беше хилав вирус.

Т имаше само през нощта срещу сряда и на следващия ден до към осем вечерта до 37.4. Чудя се капките мога ли да ги спра? Гентазон са с аб, но тя хрема няма. Задна вече също не чувам. Капала съм три дена. Май избързах с лечението, но пък пустите изследвания не бяха добре. Днес ми мина еретичната мисъл да пуснем още едни да видя дали са спаднали стойнистите, но е толкова студено, че се отказах.

Лино, има ли т още? Сега пиете ли новия аб? Да не в алергия вече от толкова химия?

# 626
Дъждец, гентазона са с КС и АБ...защо да не са помогнали, помогнали са според мен...И Т щом не вдига вече, е добър показател за мен, даже най-важния. А гърления какво показа, май пуска и такъв?

Оф, това с кръвните и мен все ме човърка...ако имаше начин без бодене да стават, през час щях да пускам, да пиша в тефтера и да анализирам...луда работа..

Моят сякаш живна леко, омете един банан...моля се да е настинка с хилав, слаботелесен вирусляк, който да смажем бързо...гад мръсна...
Лино, много неприятно при вас. Дано само с притесненията си останете, да се окажат излишни и безпочвени...

# 627
Лаит знам че един от най-добрите детски кардиолози е д-р Велковски в трета градска.

# 628
  • Бургас

Дано само да намеря Нексиума... май нямало вече по 10 мг прахчета.Мотилиума бил на таблеткии и дозата за него е четвърт и трудно ще деля хапчето, та в болницата ми изписаха рецептата като прахчета, да ми го направят в аптеката.
Нексиум на прахчета никой не ми е предлагал, има табл. от 20 и 40мг. В нашия случай купувах от 20мг и я делях на две, доста трудно става, защото няма как да се отчупи/отреже съвсем точно. Още по-сложно беше, когато дозата беше намалена на 1/4 от 20мг, почти мисия невъзможна е да се раздели съвсем точно, питах и в аптеки, също ми отказаха.
Мотилиум се приготвя, към таблетката се слага и още нещо, не ми е наблизо рецептата, за да ти кажа какво точно беше, той се прави на дозички за месец или два в аптеката, някои аптеки слагат дозата в капсула /по-удобно е/, други я завиват в хартийки, но така по-трудно се съхранява за дълго време.
Иначе, не ме разбирай погрешно, аз не твърдя, че винаги няма връзка между каскаден стомах и рефлукс, а че може и да няма, както и че независимо каква е причината за рефлукса, той може да бъде преодолян и само с медикаменти на този етап и в тази възраст. Дано детето се повлияе добре от лечението.

# 629
  • София
Дъждец, на нас са ни предписвали капките с гентамицин по следната схема - първите три дни по три пъти на ден, после три дни по два пъти на ден и после още три дни по един път на ден. Според мен не бива да ги даваш само три дни - мисля, че не е правилно да се прилага такова краткотрайно лечение с АБ капки. Но в останалите дни може да ги даваш затихващо (по съвет от УНГ).

Тет, гърлото му как е?

Мименцето, капките назик спират временно теча в носа. Дали лекуват хремата е друг въпрос - донякъде да, донякъде не  Peace

Общи условия

Активация на акаунт