Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 084
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Аш, нали знаеш, че не му разбирам на гърлото...имам силно готино мини фенерче обаче, може и да направя опит да огледам. Но сополяк има на кг иначе, задръстен, гъгне...тъкмо беше почнал да засъхва и да образува корички вчера и се бях обнадеждила, че си отива, и сега пак...но мен, знаете, сопола не ме плаши сам по себе си...

И да ви кажа  - понеже и аз от миналата неделя бяха задръстена със сопол, щото умната ми кратуна излезе уж за малко без капела в петъка, и в понеделник си капнах от Олинта на детето...брей, рекламата му била вярна бе...веднага ми се отпушиха ноздрите, цяла нощ ми бяха отпуснати и спах като пън тогава...чудна работа, чудни капчици....но не повторих и няма да повторя, защото ме е страх от ксилото, както съм споделяла. Но така да се каже, не заради мен ги пробвах, а заради опита:smirk:

# 631
  • Северозапада
За Велковски много се чака, ако изобщо успее да се вреди. За шума и на нас ни го препоръча ЛЛ. Звънях в началото на годината - март-април, и ми казаха, че не записвали часове, защото графика бил пълен до ноември. Предполагам, че някои успяват да се вредят, но с условия. Ще се сетя как се казваше нашия лекар и ще пиша.

# 632
Онашите пък са ги изкарвали да играят онзи ден, направо се втреших.Нямам против ако са облечени подходящо.
Я кажете за назик кидс, спира ли хрема или само отпушва.Сега купих на каката, че май нещо са разсополиви.
Е,ти зимата не го ли извеждаш навън?Не вярвам да са ги изкарали голи.В БГ няма ли практика в ДГ да извеждат децата през зимата? newsm78 Аз си мисля,че висенето в затворено помещение с 20 болни деца е по-вредно,отколкото извеждането зимата.Второто дори е полезно.

# 633
  • гр.София
Изкарах най-кошмарната нощ от почти година назад. Няма сваляне тая Т ,изгоря детето. Като писах снощи,че няма и така след час пак 38,5• . Вече 36 часа е с Т. Сега няма,последно в 7ч имаше. Зарази се от мен. А ходех с маски у нас.,стриктно сменяни на два,не го докосвах,не го прегръщах.. При мен беше за ден и половина. Той ням хрема,няма кашлица,.гърлото е спокойно. Личната вчера каза,че е някакъв вирус,ама тая упорита Т  Tired
Лино,да има един ФГ.Вчера изпадах в тиха лудост,а и бяхме сами нощта,мм го нямаше.

# 634
Мен за това от вируси пО ме е страх...няма АБ,няма нищо...само въртиш нурофени и  панадоли и хексалгини и се молиш да спре да вдига Tired

# 635
Уми...нито ги екипират като хората,нито ги преобличат след това,ако са потни...а те са потни след игра навън,най-малкото чорапите са потни. Не искам да ги извеждат зимно време Stop аз си го разхождам след детска и си го преобличам после.  Вчера навън в студа и снега...днес е цъфнал. Октомври навън без яке ....цъфнал. Не ща да ми цъфти Crossing Arms

# 636
  • София
Тете, погледни го все пак, виж дъгите отпред и задната стена, не се задълбочавай да анализираш сливици и разни подобни анатомични особености  Rolling Eyes. При обилната хрема се престрашавам да давам нурофен или панадол. Като че ли от тях спира да тече толкова много. Също чайче от лайка и пазене няколко дни на топло.

Моите от една седмица ходят на градина с грейка и апрески. Искрено се надявам, че поне по малко ги изкарват навън. Ами те ако не излязат през деня, аз вечер ги мятам в колата и после вкъщи.

# 637
Аз също го мятам моят след ДГ, но в снега и преспите, не в колата Laughing
Умишлено ходя и го вземам рано, обличам го както си знам и половин час си играем в снега. Той се въргаля, замеря, оня ден копахме с лопата до блока...абе пълна програма. Това мисля чу е напълно достатъчно за деня Peace
Така съм преценила за нас, знаейки как действат в градината. Тоест...разбирайте...как не се грижат и блеят. Rolling Eyes

# 638
Мария, колко е голямо детето ти? Ако е вирус, Авирон кидс действа добре или поне бета глюкан за подпомагане на имунната. 

Тете, гърленият е отрицателен при нас.

# 639
Тет, не мисля за операцияя... и никой от  докторите не ми е казвал за такава опцияя.. но като разрових в нета и това е варианта ,ако има чести , силни симптоми на фона лекарствата и персистират дълго време тогава вечее се прави хирургична намеса.Това е  краен вариант, за който само  споменавам че съществува. Peace И се надявам  тия лекарства да действат.

Мон.. няма проблеми.. просто писа че са се хванали за каскадния стомах като причинаа...един вид че  не може той да е причината.. и понеже ти и баща ти сте с такъв ,но не ви създава проблеми. То зависи и в каква степен е  и  т.н..  от организъм до организъм разликата  може да е голямаа.Лекараката вчера каза това - този стомах при него спомага това надигане нагоре- рефлуксаа. А иначе намерих аптека в града където и  Нексум 10 мг ще ми направят прахчета и Мотилиум на прахчета ще ми направят. Следобед ще ги взема. С тях ще си върви и досегашното Рефлуксед сиропче.

Благодаря за препоръките за Велковси...препоръчаха ми го и други майки.Аз минах през 3 та градкса в София  преди 2 години, тука кардиограмите хубави, на ехото нищоо  не се виждаше но аз не бях добре.. там в 3та градкса ми помогнаха и се разбра какво е.

За УНГ не ни пратиха... само спомена едната докторка.Вчера имаха симпозиум, презентация  ли какво беше и няма ги никакви.. чакахме до 15 часа до като някой ми обясни нещо за тия контрастни изследвания на стомаха.То първо няма кой да ги качи от ренгена до  детското отделение. После не бяха  вписали едно от най важните неща - за тази патологича част в кардиограмите. че ми поправяха на новоо епикризата. После на рецептата забравила да пише едното лекарство - Нексума, само Мотилиума писала.. но на епикризата си ги пише и двете плюс Рефлукседа като терапия.

Последна редакция: сб, 17 дек 2016, 13:19 от Lightning

# 640
  • варна
В градините е мн топло  ,вътре са леко облечени и ако така излязат на -1,2градуса не е добре.
Иначе ние излизаме и често на площадката сме само ние.

# 641
Уми...нито ги екипират като хората,нито ги преобличат след това,ако са потни...а те са потни след игра навън,най-малкото чорапите са потни. Не искам да ги извеждат зимно време Stop аз си го разхождам след детска и си го преобличам после.  Вчера навън в студа и снега...днес е цъфнал. Октомври навън без яке ....цъфнал. Не ща да ми цъфти Crossing Arms

Ми,тук децата си ги обличаме с това,което са казали/оставили майките.Всеки ден ги извеждаме.Повечето родители,като ги взематслед работа,нямат време за разходки в тъмниците,защото в 16ч.тук е вече сумрак,пък в 17ч,когато затваря градината е тъмница.А това,че е цъфнал от вчера едва ли..По-скоро е лепнал вирус в градината.Моето днес и то киха,но имаха оня ден празник и всички болни,здрави-там.

# 642
  • shumen
Мария,ооф,на мен също това най-много ме притеснява като вземе да вдига Т.Дано днеска вече няма твоето дете и да не вдига повече.
Тете,ооф,това и на мен ми е болната тема.Не искам да ги изкарват в ДГ,или ако го правят,поне да ги обличат и преобличат,а те и това не правят.При нас дори след сън в Петък съм вземала пижамата мокра да я изцадя и съм ги питала за потника,а те са ми казвали,че е бил сух и не са го преобличали.Е,кажете ми как ще е мокра пижамата,а потника сух и къде изсъхна на гърба му,нали,и после болни.Аз,ако бях и в другата тема ти казах,ако имах възможност нямаше да го пусна и щях да го прибера с мен обратно.Дано е някой хилав вирус при Вас и се оправи скоро Бобчо.
Лайт,ооф,те все нещо ще объркат.Толкова са разсеяни,че ще трябва да им напомняш все за нещо.
Аш,и аз като Тета.Вземам към 16.30-17,прибираме се пеша и се ровим в снега.Ето,сутринта бяхме навънка за поповин-един час и го оставих да се порови,но като се прибрахме веднага го преоблякох.
На мен не знам тука казах ли,вчера ми се обажда госпожата и ме пита кога ще го пускам на ДГ.Казах и Януари и тя ми вика,ако не го пуснеш сега за малко ще трябвало нови кръвни.Сега се чудя какво да правя,но не мисля да го пускам и за празниците да легне пак болен.

# 643
Аз се замислям дали да не запразним от другата седмица.

Към обед го усетих, че диша тежко, измерих 38.2. Значи 5 часа след нурофена ми е вдигнал, дадох Панадол и след 40 мим. падна на 37.8. Натиснах го да легне. Май му спадна съвсем, защото живна. Няма апетит още, но не насилвам. Поиска си да яде, но само го опита и го остави. Добрата новина е, че пада бързо, над 38.5 засега не съм засичала, но то има време де...

Някой давал ли е от юношеският Нурофен? Дават го от 6 години - концентрацията му е същата като на Нурофен ФОРТЕ /по-силният/ ММ не намерил от фортето, и взел този, та се чудя newsm78

А Панадола май вече трябва някакви хапове да търся. Другият месец ми прави 6г., над 20кг е-голям мъж, а този бебешки сироп Grinning - давам по 10-12 мл., едни дълги пълни спринцовки, то му зор да го пие вече... Thinking

Ще го видя как ще се развие болестта, но другата седмица май-май-комай не ще да е на градина ми се чини  bowuu Whistling

# 644
  • shumen
Тете,запразнявайте и не му мисли.Според мен по добре да е здрав за Коледа,отколкото на ДГ и болен.

Общи условия

Активация на акаунт