Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 085
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Да, така е... Peace

# 646
Тете, юношеският и фортето не са ли с еднакъв състав? Аз имам и от двата, но не съм вкъщи сега. През нощта като вдигна видях, че единият е изтекъл и дадох от другия, но ми наорави впечатление, че дозите за нас бяха еднакви.

Откакто в училище всеки може да излиза на двора, ако реши, съм много по-доволна. В детската няма как да стане, ясно е. Така ако има някаква виелица или мъгла, мога да кажа сутрин да не излиза. Иначе при нас в сняг не ги пускат без шушляк-долнище. В мъгла също ги спират.
Аз мисля и понеделника да изкара вкъщи, защото е бледа още и да не повтори за празниците.

# 647
Няма уж температура. Тоест какво значи няма, снощи беше с 37.3, но аз съм приела някак до 37.5 за нормално и понеже и в болницата завеждащ отделение ми е казвал да не се тревожа за 37.5, че е нормално за малки деца та май няма.
В нашата градина много се ядосваха майките, всички държат да се извеждат децата всеки ден, само когато вали да не ги изкарват, но поради липса на персонал често не се спазва. И аз като е бил на градина не го водя повече никъде да играе. Лично за мен затворени по цял ден в бациларника без глътка свеж въздух е по-лошия вариянт. Един час навън при всякакви климатични условия е задължителен за децата.
Уми ти в детска градина ли работиш?

# 648
Дъждец...да,еднакви са.  Peace
Ами незнам при нас какво ги правят,но винаги объркват нещата. Сопола му е след излизане преди десетина деня в много мразовит ден. Rolling Eyes Нещо не правят като хората явно...

# 649
Да Нурофен форте и юношеският са едно и също.Аз сега на това ни боледуване приключих шишенцето Нурофен форте и зех юношеския...разликата е че там дозата е дадена от 6г.нагоре и е 5 мл.за деца от 6 до 9 години.
Тета бързо оздравяване на твоя юнак!

Дани да разсеяни са в детско.Туй дето забравиха да напишат такова важно нещо в епикризата,после рецептата едното лекарство го няма( аз днес видях).А колко пъти обяснсвах за стрептококите ,ангините .Те искаха носен секрет да му взимат.
А на момиченцето дето бяхме заедно,единият следобед му забравиха антибиотика.
И да не ми кажаат да спра Пробитора защото те ще му вливат венозно.Аз даже не знаех че нещо ще му вкарват в абоката.Чудих се също защо му включиха система с глокоза и натриев хлорид.После стана ясно че имал белези на обезводняване и интоксикиран фациес.Аз го усетих по вида му ,не ми харесваше ,но все пак беше още болен,не беше се оправил хубаво още.И после в приемно като засякахме температура отново след като от 2-3 дни вече нямаше и беше спрял да вдига и се притесних.А то всъщност от интоксикирането и дехидратация също може да се  получи субфебрилна температура.Като го наляха със системата и вида му,израза на лицето му се подобриха.То от болестите напоследак и трите антибиотика почти един след друг също може да се интоксикира .
Другото е че чак на 3 ти ден ми казаха за нарушенията в кардиограмата...забелязах аз че се сърцето слуша,ама...

# 650
В тези болници е лудница и лека анархия...сто лекари се въртят, кой те приел, пък после други те визитират, трети и пети те изписват, шестия не чете кво пише в каротна ooooh!

Моят на 4 часа ми вдига Т, вярно само до 38.2-38.1, но аз не чакам да скочи още и давам, че ме е страх Rolling Eyes Давам температуропонижаващо и след 30 минути е смъкнал до 37.7 и после не меря, но явно смъква и надолу, защото живва...
И къде ще му излезе края, ще го натровя с нурофен и панадол Tired Но ме е страх да го оставя с покачваща се Т и да давам на 6 или 8 часа от едното само.

Огледах гърлото, дъгите не са червени, дясната сливица ми се видя, че наднича увеличена откъм гърлото, но не съм сигурна. Ама гърлото ще да е втасало, или сливиците, защото сопола е засъхнал на корички вече. Не го боли гърло, но то и друг път не го е боляло при ангини, изключая ужаса от октомври със силните болки и ревове, но там така и не се разбра какво точно беше....

Бързо оздравяване на болничките и спокойна нощ да пожелая на колегите по съдба Confused

Забравих да благодаря за отзивите за нурофена...

# 651
  • Бургас

Някой давал ли е от юношеският Нурофен? Дават го от 6 години - концентрацията му е същата като на Нурофен ФОРТЕ /по-силният/ ММ не намерил от фортето, и взел този, та се чудя newsm78
Единият е 100мг/5мл, а другият 200мг/5мл, разликата между двата е само в дозата, която даваш. Аз даже предпочитам по-силния, защото давам примерно 3,5, а не 7,5мл и когато детето е болно и криво гълта по-лесно по-малката доза. Питала съм и лекар, отговори ми същото. Та, както са казали и другите момичета, коригираш дозата и всичко е точно.

Дано скоро се подобрят болните, че като прегледах последните страници доста са се измъчили и децата, и вие  Hug

# 652
Бързо оздравяване на всички болнички  Hug
Моята и тя киха здраво ,да видим.

# 653
Мон, бебешия нурофен е два вида. Този, за който ти говориш, е обикновения. Има и ФОРТЕ - той е 200/5 Peace
Този за юноши е трети вид вече.

Иначе аз също предпочитам по-силен, заради по-малката доза. И за панадола съм в търсенка на по-силен вариант, дори на хапове...

# 654
  • Северозапада
Аз си мисля, че Форте-то го прекръстиха за юноши и махнаха дозите за малки деца, защото първия вече не го намирам по аптеките.

# 655

Уми ти в детска градина ли работиш?
В ДГ,да и само влача допълнително вируси вкъщи  Twisted Evil Ей на,болна съм .

# 656
Аз си мисля, че Форте-то го прекръстиха за юноши и махнаха дозите за малки деца, защото първия вече не го намирам по аптеките.

Напълно е възможно, днес ММ в няколко аптеки е търсил Фортето, и го е нямало Peace Като нищо така са направили..

# 657
Много вируси ,много нещо .Този път и аз прихванах от децата ,което при мен не се е случвало скоро .

# 658
И аз бях доста зле преди 3 седмици.То и времето едно шантаво ..
Момичета , ШС номер 3 по колко на ден може да се дава ?

# 659
За солите знам, че може и през 2 часа, едва ли има ограничение
Уми ти не си ли имунна вече? Как са децата във вашата градина, има ли доста боледуващи? В нашата имам чувството моето най-много отсъства. Другите са все там като го водя
Мен така ме удари от стреса в четвъртък. От толкова търчане и притеснения просто усетих изведнъж как ме втресе и ме заболя глава и гърло още по пътя. Направо минах през една аптека да купя хапове и сега гълтам аспирини и смуча за гърло
Някой беше писал за паразити тук  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт