ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 395
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Аз вече 2 дни давам точно такава оризова каша и първия ден беше доста трудно за бебчо с изхождането. По принцип той си ръмжи и се напъва видно когато върши работата... но сега се напъва и ръмжа ръмжа... а накрая нищо не беше излязло почти Sad Та вместо наведнъж да се изходи както трябва (както обикновено прави) вчера на 3-пъти голяма мъка беше.
По принцип оризовата каша е запичаща. Аз затова не бързам да му давам голяма порция, дадох му 100мл каша и 100 мл мляко. Постепенно ще увеличавам количеството на кашата, въпреки че педиатърката ми каза че с нея няма проблем направо да дам цяла порция, т.е. не на принципа на захранването малко по малко....

# 136
И аз взех каши, но не съм решила кога да ги дам. Но оризовата със сигурност ще бъде в ден, в който ще има и сливи или друг разхлабващ плод. Нямам търпение да му дам плодове, още не е опитвал. Но чак утре, че днес ще въвеждам картоф и да не се събират два нови продукта.

# 137
София също не искаше да пие вода изобщо, не че и настоявах де, само до толкова до колкото да си изплакне устата след кърмене. От около 2-3 седмици обаче след папане почти винаги си отпива добре, просто от самосебе си започна да пие.
Мисля след коледната ни фотосесия да започна да я захранвам, тоест точно на 9ти като прави 6 месеца  Party

# 138
  • София
Ние от 2 дни хапваме броколи. Първите лъжички се приеха добре. Днес обаче си пролича, че младежът не го харесва особено - то бяха муцуни, то чудо...но беше по-добре отколкото с тиквичката. Накрая пак го подмамих с тиква. Момата се изкефи на броколи. Да ви питам, и при вас ли бързо огладняват след пюрето ? Днес ометоха по около 150 грама и след час вече рипаха за мляко...

Ирен До сега само пюрето от морков на ХИП ми е оцветявало. Купешки моркови не съм пробвала, защото все още намирам домашни. Според мен, в пюрето има оцветители или е някакъв по-странен сорт морков.

Ние харесваме пащърнак. Дадох им да опитат банан и очаквах да литнат от възторг, но не беше приет много добре. Ще видим по-натам.

И ние сме зле с водата.

Ше им измеря стъпалата. Младежът определено води с размера на ходилото.
И аз ако ям броколи ще съм гладна Simple Smile На лекцията за захранване, на която бях ни бяха обяснили, че картофа се ползва като основа за останалите зеленчукови пюрета. На дребния досега съм му давала картоф и картоф с морков (пащърнака го бях добавила към тях) и не съм забелязала да е гладен. Изяжда по 170 гр. Аз добавям АМ в пюрето, за да стане по рядко, а не чиста вода. Три часа по-късно му давам 60 гр. плодово пюре, а час след това АМ.

# 139
Добавяте ли вече растителна мазнина към пюрето или е рано още?
И с кое е най-добре да се започне - кокосово масло, олио от гроздови семки, зехтин?

# 140
Аз знам, че е рано за зехтин, четох в темата за захранването. А я ми кажете, ясно е, че постепенно ще увеличавам лъжичките, но при положение, че започваме захранването на 6 месеца и сме на кърма, колко трябва да е количеството на едно ядена към което се стремя 125 гр, малкото бурканче на хип или повече? Планирам постепенно да заместя едно хранене, като слагам около 30 мл адаптирано мляко в пюрето.

# 141
Хаха, Айс, не няма как това да се случи при нас. По отношение на лична хигиена съм доста строга и няма да позволя детето ми да си ляга без задължителен душ, зъбки и лице!!! Но в интерес наистина се замислих на скоро дали да не намаля къпанията с препарати и някои да бъдат само с вода.
Сорента, честно казано и аз се замислям дали не намаля кърмата ми, но понеже никога не съм се изисквала не знам как да разбера. Прави ми впечатление, че от скоро яде по кратко и в гърдата не остава нищо  newsm78 но пък си спи, не се събужда  Thinking
Да и ние бяхме така докато усетя,че кармата ми свършва. Просто детето се засища от по малко и заспива,но знака беше,че се буди за храна примерно на 2,5 часа вместо на 3 и така ми светна. За водата питах Педи.тя каза че до 250мл не е проблем да пие ( ние сме още на до 150 мл/ден), но било добре да се дава особено при захранването,защото помага на разграждането. Ако не иска да пие минералните води за бебета да се дава преварена или обратно

# 142
Относно зехтин/олио/мазнина... Аз съм чела че по принцип още със започването на захранването е добре да се дава 1 лъжичка , за да се улесни храносмилането, НО само ако се захранва с домашни пюрета. В купешките по принцип има добавено такова. Аз съм давала само готови пюрета и не съм добавяла нищо към тях.

# 143
Относно зехтин/олио/мазнина... Аз съм чела че по принцип още със започването на захранването е добре да се дава 1 лъжичка , за да се улесни храносмилането, НО само ако се захранва с домашни пюрета. В купешките по принцип има добавено такова. Аз съм давала само готови пюрета и не съм добавяла нищо към тях.

Аз също давам готови пюрета .Помна от каката че педито ми беше казала че може зехтин и масло след 8 месец.

# 144
Малко да се посмеем:
Из дневника на младия татко
1 юни
Ура!!! Роди ми се син! Жена ми казва, че е пълно мое копие. Божке, така ли изглеждам?! Трябва да тръгвам, ще празнувам раждането с приятели.
7 юни
Днес сутринта жена ми каза, че е време да спра да празнувам, спомена нещо за някакъв син и ми даде да поддържа някакъв пакет. Даже не си спомням къде го сложих после.
8 юни
Ура!!! Роди ми се син! Трябва да го отпразнувам с приятелите. Жена ми каза, че първо трябва да изгладя тази купчинка ританки.
12 юни
Все още гладя. Чувствам се като Пепеляшка. О, мила фейо, къде си? Ела да ме спасиш!
15 юни
Феята дойде и ми донесе още ританки. Човек ще си помисли, че го кърмим с бира това дете.
18 юни
На гости ни дойдоха мои роднини. Казаха, че синът ми е пълно мое копие и това трябва да се отпразнува.
24 юни
Дойдоха приятели, пиха бира и се веселиха. За съжаление не можах да се присъединя към тях, защото къпахме бебето.
25 юни
Роднините си тръгнаха. Казаха, че и двамата ми синове приличат на мен, но този вляво – повече.
30 юни
Дойдоха приятелките на жена ми. Взеха детето от ръцете ми, за да му се порадват. Най-накрая малко свобода. Ще отида да погладя. Казаха, че бебето било пълно копие на майка си. Взех си сина. Не стига, че се кикотят глупаво, ами и говорят глупости.
5 юли
Докато жена ми ходи до магазина, синът ми се напишка и се разплака. Не посмях да го преобуя. Намерих изход от положението – започнах да го суша със сешоара. Жена ми се върна и ми заши един зад врата. Обидих се – старая се, а тя…
9 юли
Купих подарък на сина си. Радио управляем модел танк. Засега обаче детето е малко и затова ще си играя сам. Набелязал съм му още подаръци.
15 юли
Учих се да пера бодита. Получи ми се. Жена ми ме похвали и като награда ми позволи да пера и ританките.
19 юли
Снощи бебето спа много лошо. Постоянно се събуждаше и плачеше. Цяла нощ го носихме на ръце. Едва дочаках утрото. Най-накрая отивам на работа. Поне мъничко да си отдъхна.
23 юли
Докато перях, ми дойде една отлична идея. Предложих да прикрепим единия край на маркуча към сина ни, а другия да го пуснем директно в тоалетната и така да пестим от памперси. Жена ми не прие иновацията, според мен й стана криво, че не се е сетила първа.
30 юли
Днес учих сина ми да насочва струята. Или още не му се получава, или нарочно ме целеше. Успях ловко да я избегна, обаче жена ми каза, че сам ще си пера пердето. Добре, че още не е забелязала тапетите.
3 август
Според мен синчето най-накрая усвои основите на точното пишкане – днес успя да уцели котката, и то право в муцуната. Радостта ми е малко помрачена от факта, че обля също телевизора и списанието на жена ми. На мен самия ми се наложи два пъти да отскачам. Мисля си, че… (следващите записи са нечетливи поради голямо жълто петно).

# 145
  • България
Един тъп въпрос:
Вчера купих на бебетата нови шишета с биберони 6-18м.на НУК.Бибероните са едни сплескани с дупка от едната страна.До сега не сме ползвали такива.Та да питам като ги храня,дупката отгоре ли да е Blush

# 146
Много готино.  Joy

# 147
Благодаря!
Наистина се посмях от сърце! Simple Smile  Joy

# 148
Един тъп въпрос:
Вчера купих на бебетата нови шишета с биберони 6-18м.на НУК.Бибероните са едни сплескани с дупка от едната страна.До сега не сме ползвали такива.Та да питам като ги храня,дупката отгоре ли да е Blush
И аз бях купила такива и гледах дупката да е отдолу.

# 149
  • София
Ирен, сплесканата част е на езичето , дупката се пада отгоре  Peace
Поне аз така го поставям.
Това са ортодонтските шишета на НУК, имам едно такова, но нещо не съм им станах фен...

Общи условия

Активация на акаунт