ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 277
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Минахме консултация - 8 300 кг и 66 см. Пуснахме кръв, урина утре, че не бях взела. Странно е че ни пращат на очен лекар, преди две години го нямаше това. Успех със захранването нямам много, но и не съм въвела нова храна, че най-накрая сложихме първия Синфлорикс. Дано няма реакция  Praynig
Нинив кръв и урина аз ли трябва да си поискам да ми пуснат? Утре ставаме на 6м, а педи нищо не спомена на консултацията #2gunfire
Дано леко да приемете ваксината Praynig

# 451
  • Русе
Флай, на шест месеца има профилактично пкк, урина, ехограф на коремни органи. Може би не са ви ги пуснали, защото на консултацията още сте нямали месеците. Не могат май да си отчетат направленията пред здравната каса...Поне за каката днес не ми я измериха и изтеглиха, че на Коледа прави 2,6 месеца. Та другия път като водя бебка ще заведа и нея. След две години са на шест месеца прегледите.

# 452
Нинив благодаря за инфото  Peace
Последните 2 консултации така ни претупва на бързо преди отваряше памперса да гледа гениталиите опипваше коремчето опипва фонтанелата а сега само я преслуша  #2gunfire

# 453
Саб, в големите вериги в София няма чист картоф на нито една марка пюре.
Можеш да поръчаш онлайн или пък при теб да откриеш.
Аз така и не му дадох само картоф, опита го с тиква.
При нас засега най-голям хит в пюретата е " Нежни зеленчуци" на Хип. С голям апетит го хапва.

# 454
И он-лайн не намирам био пюре само с картоф.
fly, Точно това е проблемът, че са спряли производството на картофеното пюре на ХИП.
Вече няма.
Какво мислите за започването с тиква? Вие с какво започнахте.

# 455
  • София
Аз започнах с пащърнак на Хипп. До момента пюре не съм му правила, разчитам само на готови  Blush
Обича много тиквата на Овко  Laughing Определено зеленчуците са му по-любими  Laughing

# 456
И аз само готови давам. Като врътна основните продукти, тогава ще му приготвям.
Започнах с тиква, после пащърнак, ранни моркови и т.н.
Саб, ето картофено, дано се получи от телефона.
http://zabebeto.bg/hrani/items/itemId/9285

# 457
  • Стара Загора
Само картоф съм виждала само на Слънчо.На Хип явно в момента не се произвежда.
Едното ни венче е надуто и се чудя кога ще избие зъбче.Мисля,че му е време вече.

# 458
И аз да кажа,че по вагазините няма чист био картоф на пюре. Дадох си домашен небио Simple Smile Супер се запече и на трегия ден напранихве почивка. Почнахме наново с тиква и след това всичко регулиращо и т.н.,че голям проблем с това акане. Купувам пюрета,но основно правя домашни.

# 459
  • София
Да се оплача малко, та дано ми мине. От вчера малката е с кашлица. Цяла нощ не сме спали. Отидохме при педиатърката ни и тя каза "Болница". Споразумяхме се на антибиотик в къщи, но ако не се подобри до утре отиваме в болница.
Само картоф не съм давала, защото не намерих без мляко.

# 460
Hipo, на домашния картоф сложи ли му масло и ако да, какво като марка и колко? Педиатърката каза да сложа освен АМ и масло.

Милена, дано скоро се оправите и то без болница! Максимка, и аз съм виждала на Слънчо, но не е Био.

# 461
Тъкмо се връщаме от преглед, след ден прави 6 месеца и е 70 см. и 7200гр.. Биха и две ваксини, порева, ама заспа и сега ще я видим как е.
Мисля и аз да пробвам с купени пюрета, че вече от повече от месец се захранваме и аз си ги правя, но тя винаги почва да реве по някое време докато яде, не знам вече какво не й харесва и ще пробвам с купени как ще е.

# 462
Аз започнах с картоф на СЛънчо.  Всичко си беше ОК Simple Smile
А да попитам който е стигнал до месото - при него също ли да сме на принципа на захранването по няколко лъжички и да увеличавам...? Питам най-вече защото съм купила смесени пюренца, например пилешко с с морков и картоф, т.е. процента месо е доста малък и се чудя дали да не си давам направо цялото пюре Simple Smile
Дано бързо се оправите с кашлицата!
Защо бият ваксини вечер? На мен педито ми е казвала че е желателно да е сутрин или до обяд, за да се наблюдава на спокойствие през деня евнетуално за реакции, а не да му е криво на детето точно през нощта... Дано и при вас всичко да мине леко!  
Страх ме да не урочасам нещата , но да го похваля моят мъник за първо път през целия му живот тази нощ спа от 21ч до 8 сутринта!!!! Wow!!! Simple Smile  Дано това е първата от мнооооого такива!!! Simple Smile

# 463
  • София
Hipo, на домашния картоф сложи ли му масло и ако да, какво като марка и колко? Педиатърката каза да сложа освен АМ и масло.

Милена, дано скоро се оправите и то без болница! Максимка, и аз съм виждала на Слънчо, но не е Био.
И в Била и в Кауфланд продават био картофи на Гимел. Обикновено са на много забутани места.Купувала съм и от двата магазина. Ти в кой град си?
Първоначално на картофчето не съм му слагала мазнина. Сега тепърва ще въвеждам гхи към пюрето. Картофа не се пасира с пасатор, че става като лепило. Може да го минеш на блендер с малко водичка или през цедка. С вилица на мен ми оставаха много парченца и ме ми се получаваше гладко пюре. След това добавях АМ докато се получи пюре с консистенцията на боза.

# 464

Не съм добавяла никаква мазнина в началото,камо ли кравешка Simple Smile Няма как да разбереш,дали има реакция към картофа или към кравето масло. Давах само картофмче с кърма. Мачкам с ръчен пасатор за картофи. Първо с този,който имаме (железен),после взех на НУК пластмасов с купичка за пасиране. Самата купичка е оребрена и още по-хубаво се намачква. Топлото картофче с АМ или кърма си става със съвсем гладка консистенция. Ако си оставиш за другия ден или замразиш,първо картофът става с по-лош вкус и вече с не толкова гладка консистенция. За мазнината - вече започнах (три седмици от захранването) да слагам 2 капки зехтин

Общи условия

Активация на акаунт