За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 981
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • ту тук, ту там
Ей затова не харесвам сгъваемите кошари. Освен това много шумолят, когато бебето започне да се върти повечко.

# 121
За пълзене бях купувала от тези гумените пъзели, които стават на килим. Не, че са много удачен вариант, защото детето ги разглобяваше и гризеше. Сега имам едно килимче от Икея на баткото и ламинат  Rolling Eyes , а ако мъжът ми благоволи да изрови гумения пъзел ще сложа и него. Моето бебе е във фаза изправяне и лазенето му е последна грижа.

# 122
  • София
Второ дете гледам в такава кошара. Отдолу под матрачето слагам сгънати две дебели родопски одеяла, от всички страни отвън провесвам други, за да не духа и не съм имала проблеми засега.

# 123
За жалост нямаме родопски одеяла, с олекотени завивки сме, та се налагаше да бъда креативна - метнах си хавлията, дето ходя на плаж лятото от едната страна, от другата две по-плътни памучни пеленки на бебето. Изглежда доста колоритно леглото. Матрак ще купя още един да подложа и вдигна нивото на лежане, ама така няма да стане с мрежестите страни. Понеже той отсега дава заявка да ги маха хавлиите... 

# 124
  • София
Второ дете гледам с такава кошара. Нито е шумоляла, нито съм подлагала одеяла, хавлии и т.н. Леглото до прозорец ли е сложено, че духа?

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 22:53 от missence

# 125
Зависи от това какво е жилището ви. Племенника спеше в такава кошара, но бяха с парно и в тях беше баня. Уж не е настивал.
В нашия апартамент зимата е усойно и трудно стопляме. Да спи на педя от земята е немислимо, затова купихме дървена кошара. Нивото свалих на 7м, защото започна да се изправя и е опасно да се ползва на друго ниво. Втори матрак ще ти е временно решение до изправянето.

# 126
  • София
При мен стената, до която е допряна кошарата е външна. На пода имаме ламинат и е много студено, като кърмя направо ми изстиват краката. Плюс става течение, защото проветрявам на всеки 2-3 часа.

# 127
Не е до прозорец сложено леглото, но съм от Бургас, а тук е много ветровито. Сега например навън така духа, че даже и вътре се вее леко пердето ако има много силен напор на вятъра. А уж е нова дограмата... Не знам, на мен ми се струва усойно.
Иначе детето и с втори матрак да е, и изправено да е в леглото, няма да има опасност да падне. Пак високо ще му се пада парапета. Ако толкова все пак стигнем до там, кошарата отстрани има цип, просто ще му отварям вратичката да си изпълзява отдолу.
Обаче с тази мрежа отстрани няма да се разберем... Просто се чудя какво да направя, да му е по-закътано. Друго легло не ми е вариант засега.

# 128
  • ту тук, ту там
Бебето ми от една седмица е много неспокойно - пъшка, сумти, пуфти, напъва се, мрънка. Не иска да лежи, иска да е изправен на ръце. Нощем спи до мен и суче така, не го вдигам да се оригва и по някое време нослето му започва да хърка и връща мляко и през носа. Доста се стреснах сега, защото една приятелка ми спомена, че това е рефлукс. Някой друг да го е изживявал това?

# 129
Чак пък рефлукс.. Те много бебета имат лек такъв, който бързо израстват. Аз имах подобни проблеми, затова бебето ми спеше на повдигнато първите месеци. Даже и в мен често спеше, че иначе пъшкаше и се будеше. Освен да оригваш добре няма какво друго да посъветвам, ще отмине.

# 130
  • ту тук, ту там
Ами той сравнително рядко връща по малко, предимно нощем, когато не ставам да оригвам, не е това основното ми притеснение. Но имало и "тих рефлукс". Забелязвам, че по-трудно и по-слабо се оригва сега, преди беше бърз и го правеше звучно. Обаче определено има някакъв стомашен дискомфорт, който не ми се вързва с колики. Не сме в София, иначе още утре бих го завела при ЛЛ. Ето сега ми е в ръцете и се извива и пъшка... До 22 поне ще е така според опита ми от изминалата седмица.
И докато суче го прави, и на АМ така реагира, нарочно го пробвах.

# 131
Ами той сравнително рядко връща по малко, предимно нощем, когато не ставам да оригвам, не е това основното ми притеснение. Но имало и "тих рефлукс". Забелязвам, че по-трудно и по-слабо се оригва сега, преди беше бърз и го правеше звучно. Обаче определено има някакъв стомашен дискомфорт, който не ми се вързва с колики. Не сме в София, иначе още утре бих го завела при ЛЛ. Ето сега ми е в ръцете и се извива и пъшка... До 22 поне ще е така според опита ми от изминалата седмица.
И докато суче го прави, и на АМ така реагира, нарочно го пробвах.

Абсолютно същото и при нас се случваше - така се пънеше, че се чудихме какво му има. Оказа се, че просто оригването става неефективно, ако се прави на рамото при по-голямо бебе /поне при нас беше така/. Пробвахме тигърче на клонче, чакахме по 10ина минути и за наша изненада си се оригваше бебето. И му минаваше. Също ефект има, макар и не толкова добър, ако стои по коремче - тогава и се оригва, и пръцка, и му минава, ако е глътнало въздух. Не е тих рефлукс, не се притеснявай, знам, защото ние повръщахме много като съвсем малки, и бая се информирах по темата.

# 132
  • София
Явно си е до апартамент. Ние имаме сгъваема кошара и във Варна, но пак не подлагам всичко. Апартаментите ни са топли. След като е студено, правилно решение сте взели.

elleni, рефлукс може да се установи от гастроентеролог . Ако сте на кърма, ще го израсне, ако сте на АМ, трябва да е по-гъсто  или АР формула.
Иначе и моето бебе е неспокойно в последните 2 дена. Даже снощи и днес следобяд пищя по 30-на мин. и се бях замислила за лекар вече.

# 133
Моето бебе колики нямаше, но от лакомия гълташе толкова въздух, че отказваше да суче. Слава Богу, беше кратък период. Според мен бебето е малко и е добре да се оригва, още повече, че изпитва дискомфорт след ядене.

# 134
  • София
elleni, ако това състояние продължава, след празниците го заведи на лекар. Поне да установят от какво е, за да се премахме причината. Може да са хиляди неща: колики, рефлукс, киселини, гъбички в устата, лакомо хранене и т.н. Не знам, защо толкова се притесняваш от евентуален рефлукс (не казвам, че е. Да не се шашнеш сега). Израства се. Ако му даваш АМ, сега поне има варианти много на пазара. Каквото и да е, важното е да се регулират нещата.

Общи условия

Активация на акаунт