За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 764
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, бебка е на 5м и във вторник вдигна температура 38.0 градуса и с хрема от няколко дни. Пуснахме кръв и урина, урината ОК, имаше висок crp 24 при норма 6. Докато излязат резултатите и се чуем с лекарката стана сряда, тя предписа АБ, бебка свали температурата преди да го дадем и от тогава - от сряда вечерта до сега не е вдигала, малко е неспокойна, но темп. няма, сополите продължават. Вчера като говорихме с ЛЛ стигнахме до решението ако темп.. сама падне да не даваме АБ, сега се чудим да идем ли на още едно изследване на CRP за всеки случай? Има ли смисъл да я водя да я боцкат според вас? Този показател бързо ли се мени, или още няма да е дал отражение, ако вече й е минало? ЛЛ казва, че не са зъби, въпреки че на мен ми се струва, че са леко подути долните венци, ама щом тя казва, със сигурност разбира повече от мен...

# 76
Вирус е пипнало бебенцето, но явно е на минаване щом вече няма температура. Физиологичен разтвор в носа е достатъчен, щом има сополки и евентуално почистването им. Кръвните изследвания са малко безсмислени по принцип в началната фаза на болестта и според мен нищо не означават. Веднъж правих на моето бебе и според виден педиатър означаваха инфекция и почти сигурен антибиотик. Дрън дрън. Вече 10 вируса изкара милото, повече изследвания не съм правила и лекарства не е пило.

# 77
  • София
И тя това каза в началото - вирус, после като видя crp-то вика бактериална инфекция, без АБ  няма да мине, а взе че падна Т. Ще ида да я боцнат за успокоение на таткото, че и той е притеснен.

# 78
Искам да попитам дали мога да давам Осцилококцинум на бебе на 8 месеца като превантивна мярка. В листовката пише, че за деца под 1 година гранулите се разтварят в малко вода. Но не е уточнено за колко под 1 година говорим?

# 79
  • София
Искам да попитам дали мога да давам Осцилококцинум на бебе на 8 месеца като превантивна мярка. В листовката пише, че за деца под 1 година гранулите се разтварят в малко вода. Но не е уточнено за колко под 1 година говорим?

Доста педиатри го изписват за съвсем малки бебета, нашата го предписа на 3-месечно, така че давай смело

# 80

Доста педиатри го изписват за съвсем малки бебета, нашата го предписа на 3-месечно, така че давай смело

Много благодаря за отговора! Hug

# 81
И тя това каза в началото - вирус, после като видя crp-то вика бактериална инфекция, без АБ  няма да мине, а взе че падна Т. Ще ида да я боцнат за успокоение на таткото, че и той е притеснен.
Това, което на мен ми обясниха е, че crp над 100 е показател за бактериална инфекция. Във Вашия случай е признак на вирусна инфекция и в никакъв случай при crp 24 може да се заключи зъби. НО е много важно и нивото на левкоцитите. Затова Ви съветвам новото изследване да е ПКК и crp. Защото само с crp не може да се прецени обективно състоянието. Освен това по левкоцитите ще се ориентирате дали инфекзията е преминала или е в своя пик.
Бързо оздравянане!

# 82
  • София
CRP-то пада бавно, така че по-добре изчакайте няколко дена още, щом е добре бебето. При моя една седмица след температура, която продължи 2-3 дни, стойността беше 24. Да, имаше още сополи, но за по-малко от 10 дни никога не са минавали, адски са упорити. Имайте предвид, че до годинката че и нагоре левкоцитите принципно са малко завишени, а релевантните стойности обикновено ги дават за възрастни.

А за оскилококцинума - по принцип по 1/2 доза сутрин и вечер, разтворена в лъжичка с вода, но като превантивна мярка, по-добре имуностимулант някой, според мен - коластра, бъз и т.н.

# 83
здравейте да попитам мойта принцеска стана на 3 месеца и след като сучи после пак ръчичките са и в устата,давам и пак да сучи не иска значи се е нахранила,на какво можи да се дължи

# 84
Всички бебета си лапат ръцете, от скука, за игра, зъби и кой знае какво. От глад е по-вероятно да плаче, така че спокойно!

# 85
  • София
Отидох в цибалаб и измериха crp 6.05 при норма 5. Да напомня - преди 2 дни беше 24 при норма 6 в друга лаборатория. Левкоцитите преди 2 дни (тогава бяхме пуснали и пкк) са WBC 10.8 при реф. ст-сти 3.5-10.5. Аз се успокоих като видях това црп, но тая вечер пак дигна Т 37.5. Не е много, но ми е криво и се чудя какво да правя, вече 3-ти ден играе тази Т, кога има, кога няма. Никак не ми се иска АМ, но ме притискат и ММ и ЛЛ.

# 86
Какво значи играе температурата? Ако прогресивно намалява, демек вчера е била 38, а днес е 37,5 значи все пак може да се размине антибиотика. Кашля ли детето? По принцип вечер се вдига температура, днес през деня имало ли е пак? По принцип до 3 дни температура при вирус е нормално, проблема е ако след третия ден температурата не се сваля и се покачва. Мъжът ти много лесно иска да натъпче малко бебе с антибиотик, но ако имаш доверие на лекаря си - слушай го.

# 87
  • София
здравейте да попитам мойта принцеска стана на 3 месеца и след като сучи после пак ръчичките са и в устата,давам и пак да сучи не иска значи се е нахранила,на какво можи да се дължи
При нас от няколко дена е така. Суче, нахранен е и като засмуче звучно ръцете, го чуваш дори и да си в друга стая. Laughing

# 88
Отидох в цибалаб и измериха crp 6.05 при норма 5. Да напомня - преди 2 дни беше 24 при норма 6 в друга лаборатория. Левкоцитите преди 2 дни (тогава бяхме пуснали и пкк) са WBC 10.8 при реф. ст-сти 3.5-10.5. Аз се успокоих като видях това црп, но тая вечер пак дигна Т 37.5. Не е много, но ми е криво и се чудя какво да правя, вече 3-ти ден играе тази Т, кога има, кога няма. Никак не ми се иска АМ, но ме притискат и ММ и ЛЛ.

Антибиотикът далеч не е такова зло като една инфекция, която не се лекува. Ако имате съмнения в лекаря си, посетете втори педиатър за мнение. Но само от страх, че ще пие АБ недейте рискува.
Ето пресен пример от днес, накашля от 2 дни, температура няма, но crp е 8.
И е с пневмония, начална, но все пак пневмония. При чисто дишане и спазмично кашляне въобще не се и противих за снимка. Всичко лъсна. Сега се моля да има подобрение с перорален прием иначе от понеделник включват и венозен.
Надявам се да не е нищо сериозно и бързо да ви мине  Peace

# 89
Радева, сега аз здравата се стреснах. Моят мъник е с хрема и кашлица, но без температура с чисто гърло и дишане според нашата лекарка. Май ако продължи кашлицата ще ходим на снимка.

Общи условия

Активация на акаунт