За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 57 003
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • ту тук, ту там
Много се стреснах снощи наистина. Такъв рев неистов не е бил досега. А не приличаше на колики. И отказваше да засуче изобщо, а плачът приличаше като да е от глад. И с АМ пробвах, и шишето не засмуква. По принцип е само на кърма, но познава и вкуса на АМ, нарочно исках да е така, че преди години беше голям зор с баткото като трябваше да отбивам. Напомняше ми на мен някакси на киселини, не знаех дали е възможно изобщо. Изглежда така, като че всяка глътка му пари стомахчето и в едн момент отказа изобщо да засуче. До 23 часа беше това, после заспа. През нощта беше добре, сучеше по малко, не е повръщал, не се е давил.
На 6/01 сме на консултация, дано дотогава има промяна, но ще говоря с ЛЛ.
Благодаря ви, момичета!

# 136
  • София
Много се стреснах снощи наистина. Такъв рев неистов не е бил досега. А не приличаше на колики. И отказваше да засуче изобщо, а плачът приличаше като да е от глад. И с АМ пробвах, и шишето не засмуква. По принцип е само на кърма, но познава и вкуса на АМ, нарочно исках да е така, че преди години беше голям зор с баткото като трябваше да отбивам. Напомняше ми на мен някакси на киселини, не знаех дали е възможно изобщо. Изглежда така, като че всяка глътка му пари стомахчето и в едн момент отказа изобщо да засуче. До 23 часа беше това, после заспа. През нощта беше добре, сучеше по малко, не е повръщал, не се е давил.
На 6/01 сме на консултация, дано дотогава има промяна, но ще говоря с ЛЛ.
Благодаря ви, момичета!
И на мен ми се случвало с малкия. Имаме такива моменти. НО съм забелязала, че като е много изморен от деня примерно - когато спи по 15 минути по няколко пъти на ден, вижда ми се пренатоварен сякаш и прави така. Изпъва се, реве силно, напораво се дере, засуква една глътка рев, после пак още една - дави се, чак до засиняване. И примерно около час, час и нещо не можем да го успокоим да се наяде. Но подържим го малко, правим му шоу малко с играчки, песни.... и в крайна сметка се успокоява и наяжда. Снощи малко прави така след банята.

# 137
И аз съм имала такива периоди с бебето, реве от глад, а не иска да суче и се дърпа. Хранех в полусънено състояние, периода продължи около 2 седмици и беше предимно вечер.

# 138
  • София
И ние снощи бяхме така. Голямо реване беше. По едно време просто нямах идея какво да го правя. Rolling Eyes

# 139
  • ту тук, ту там
Значи дано е било просто бебешки ретрограден Меркурий или там каквото е!  Hug

# 140
Бебето ми е на 7, 5 месеца. Втори ден не иска да яде зеленчуковото обедно пюре, след което плаче неудържимо и давам АМ. Би ли могло да е от зъбите?
ПС: всички вкъщи оздравяваме от вирусна...

# 141
Преди това как е приемало пюрето? Ако е болно или е било болно е нормално да отказва храна. Не го насилвайте, бебето е малко и спокойно може да мине и без пюрето.

# 142
  • София
На какво може да се дължи плюнчене и постоянно бутане на юмръците в устата? Устата е чиста. Педи я гледа и каза, че няма гъбички, а аз имам чувството, че нещо го сърби, за да ги смуче така?

# 143
Всички бебета го правят - развиват се слюнчестите жлези, зъби, играят си, откриват си юмруците и т.н.

# 144
  • София
Всички бебета го правят - развиват се слюнчестите жлези, зъби, играят си, откриват си юмруците и т.н.
Но е неспокоен. Вкарва юмруците и запова да ги върти вътре. Дали не го сърби, но пък е твърде рано за зъби?

# 145
Не е рано. Моят син от втория месец се лигави и си яде ръцете. Още няма зъби, а ще стане на 10 месеца скоро. И първото ми дете от втория месец започна да се  лигави и да си яде юмруците. За мен е фаза, през която минават всички бебета.

# 146
  • София
Не е рано. Моят син от втория месец се лигави и си яде ръцете. Още няма зъби, а ще стане на 10 месеца скоро. И първото ми дете от втория месец започна да се  лигави и да си яде юмруците. За мен е фаза, през която минават всички бебета.
Ясно. Мерси! Peace Аз с голямия ми син не помня как беше. Blush Явно е нормално. Лошото е, че е неспокоен. Ще му купя нещо за мазане на венци.

# 147
  • ту тук, ту там
Ох, и аз не помня почти нищо от големия ми син и ме беше срам да си призная! Сега съм по-спокойна!  Blush  Hug

# 148
Здравейте,мами ! Колко често трябва да ака бебе на 11 месеца ? Дъщеря ми  ако по 3-4 пъти на ден,доста гъсто. Мислите ли,че е проблем ?

# 149
  • София
Ох, и аз не помня почти нищо от големия ми син и ме беше срам да си призная! Сега съм по-спокойна!  Blush  Hug
Боже, хич не се притеснявай, аз все едно гледам за първи път дете! Сега чак започнах да си припомням някои моменти, а за други не се сещам изобщо.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт