За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 57 022
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте  Hug
Идвам тук с чуденка относно секрет от гърдичките - бебка е на 14 дни, преди дни имаше и от двете, сега само от едната, но оставя следи по бодито и не е някаква прозрачна или белезникава течност, а подозирам, че има и кръвчица примесена, защото петънцата по бодито червенеят. Док ги видя, пипна гърдичките и каза, че е нормално, не били възпалени, ама мен този цвят ме озадачава, не помня такова нещо при голямото ми момиче да е имало  Thinking Под зрънцата има и нещо като топчета образувани  Rolling Eyes  Някой с мнение?

# 436
Ние с каката имахме подутина , секрет и даже като топчета. Било срещано явление при новородените ( хормонално ако не се лъжа). Ние правихме компрес с риванол педи ни каза така да правим и имаше ефект. До известно време ще го изръсте и няма да се подуват и да пускат секрет.
Когато правиш компресите ползвай по стари дрешки или такива които не са ви любими , че е възможно да ги изцапате. Аз предимно вечер правех компресите или с памуче или марля и ги оставях до сутринта.

# 437
  • ту тук, ту там
Рали, честито бебе!  Hug
Не съм компетентна, но и аз съм чувала, че е нормално това! Ако не се лъжа, се дължеше на майчините хормони, от които бебето още не се е изчистило!

# 438
Здравейте  Hug
Идвам тук с чуденка относно секрет от гърдичките - бебка е на 14 дни, преди дни имаше и от двете, сега само от едната, но оставя следи по бодито и не е някаква прозрачна или белезникава течност, а подозирам, че има и кръвчица примесена, защото петънцата по бодито червенеят. Док ги видя, пипна гърдичките и каза, че е нормално, не били възпалени, ама мен този цвят ме озадачава, не помня такова нещо при голямото ми момиче да е имало  Thinking Под зрънцата има и нещо като топчета образувани  Rolling Eyes  Някой с мнение?
Това е от майчините хормони, от които тялото на бебето се изчиства. Ако не отшуми в рамките на първия месец, консултирайте се с лекаря на детето.
Моето момиче имаше секрет, но вагинален по същата причина. Предупредиха ме, че може да се появи и от гърдичките и че в рамките на първия месец ще се изчисти, както и стана.

# 439
  • София
И аз съм правила компрес с риванол на големия син. Сега с малкия не съм правила, макар че гърдите бяха подути. Педи каза, че няма нужда. Оправиха се, нямаше секрет. Даже се чудя, дали да не сложа компрес профилактичо?! Иначе Radeva-87 е права. От хормоните на майката са.

# 440
Благодаря ви, момичета  Hug Явно си е нормална реакция на организма, след две смедмици сме на консултация, дано да е приключило дотогава, ако не  -док ще каже какво правим.

# 441
Здравейте, бебето ми е на 6 дни и ни изписаха с връвчица за пристягане на пъпчето. Днес по едно време установих, че я няма, не съм забелязала кога се е изхлузила с някой памперс.
Важна ли е тази връвчица, чудя се дали да звъня на педиатъра утре. Самото пъпче вече е изсъхнало, но още не е паднало.

# 442
Каква връвчица? Да не играе ролята на щипката?
Щом е сухо скоро ще падне.

# 443
  • София
И при нас беше щипка. Каква е тази връвчица?

# 444
При моето бебе също имаше и конче, освен щипката, мисля под нея беше. Казаха ми да я пристягам след баня, но когато пъпчето е сухо вече не ти трябва, и при нас падна няколко дни преди пъпчето.

# 445
Щипка имаме. Връвчицата беше над нея и не беше стегната, Хлабаво вързана, трябваше да я пристягам съвсем леко да не се изхлузи.

# 446
  • София
Не съм забелязала при нас да има връвчица. След като щипката е там, не би трябвало да е проблем, но все пак се обади на педиатъра за твое успокоение.

# 447
  • София
И моето бебче беше само с щипка. Бая време му трябваше да падне пъпа, някъде около месец и малко.

# 448
Аз имах и щипка и връвка (т.е. пъпа на бебето). Въвчицата, ако добре помня е сложена там за да издърпва вече изсъхналата част. Нашата връвчица се беше скъсала, заедно с половината част от пъпчето. Бях притеснена какво да правя другата част, но и тя падна след време.
Щом е изсъхнало пъпчето не мисля, че има проблем. Ако ти е близко педиатъра може да прескочиш за да го погледне, то по телефона как да прецени.

# 449
  • Лондон
И моето бебе беше само със щипка,нямаше конче.Но едва ли има проблем,при положение че пъпчето е изсъхнало. Wink

Общи условия

Активация на акаунт