За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 864
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • ту тук, ту там
Някой има ли желание да ми прати координати за прахчетата за зъби?  Blush

# 601
  • София
Някой има ли желание да ми прати координати за прахчетата за зъби?  Blush
Готово.

# 602
  • ту тук, ту там
Много благодаря и тук!  Hug

# 603
Здравейте и аз искам координати за прахчетата за зъби

# 604
  • София
Здравейте, бебка е на 7м и половина и гледам че се опитва да се набере и да се изправи на крачета. Ако й помогна, стои доста стабилно известно време. Не е ли много рано да я оставям така? Притеснявам се, че ще й се изкривят крачетата впоследствие, тя е и доста тежка за възрастта си - 9кг. Още не иска да пълзи и не пружинира на крачета като я държа в скута си. От кога мога да я държа на крачета?
За сравнение баткото не пълзя и с 300 зора се изправи с опора на 11 месеца, съответно проходи на 1г3м.

# 605
И аз имах същите притеснения с бебето, точно защото батко му проходи късно. Но децата се развиват различно, всяко с темпото си. Щом сама напира да се изправя, значи й е дошло времето.

# 606
  • Бургас
Здравейте, бебка е на 7м и половина и гледам че се опитва да се набере и да се изправи на крачета. Ако й помогна, стои доста стабилно известно време. Не е ли много рано да я оставям така? Притеснявам се, че ще й се изкривят крачетата впоследствие, тя е и доста тежка за възрастта си - 9кг. Още не иска да пълзи и не пружинира на крачета като я държа в скута си. От кога мога да я държа на крачета?
За сравнение баткото не пълзя и с 300 зора се изправи с опора на 11 месеца, съответно проходи на 1г3м.

Срещу природата не можеш тичаш, явно се развива по-бързо от връстниците си. Остави я сама да се изправи, само я наглеждай. Не я слагай ти на крачета, поне не често.
Пълзенето и пружинирането не са задължителни. Дъщеря ми пропълзя, след като проходи (на 10 м.). Синът ми никога не е пружинирал. Пропълзя рано, но мина годинката и още няма индикации  да проходи скоро.

# 607
  • София
Здравейте! Искам да обсъдя с вас, мами, следната ситуация и да преценя да ли имам основание за притеснение.
Детето ми от около седмица отказва да се храни пълноценно и качествено.Денят може да изкара на мляко, вода и нездравословни храни като бисквити и солети.Но почти целодневно търси да се подкрепи с шоколад или какао. Иначе е здраво, жизнено, енергично, контактно, говори. На 3 год. е.
Да търся ли контакт с педиатъра?

# 608
Здравейте! Искам да обсъдя с вас, мами, следната ситуация и да преценя да ли имам основание за притеснение.
Детето ми от около седмица отказва да се храни пълноценно и качествено.Денят може да изкара на мляко, вода и нездравословни храни като бисквити и солети.Но почти целодневно търси да се подкрепи с шоколад или какао. Иначе е здраво, жизнено, енергично, контактно, говори. На 3 год. е.
Да търся ли контакт с педиатъра?

Моята племенница е същата и то не отскоро. Вече ходи на детска градина, но и там е същото положение.

# 609
  • София
Шоколада и какаото по принцип енергизират и  може би затова не хапва друго. Млякото е ок.

Моите никога не отказват шоколад (не зависимо в какъв вид). След "шоколада" рядко ядат нещо друго.

Здравейте, бебка е на 7м и половина и гледам че се опитва да се набере и да се изправи на крачета.
Моята на тази възраст стоеше (доста стабилно) изправена в леглото. Проходи късно. Нямаше проблем с краката.

# 610
То всяко дете, ако има пред себе си бисквити, солети и шоколад ще отказва да яде друго. Изобщо не бих купувала нищо от горните храни, докато не започне да се храни нормално.

# 611
  • София
Моят е на 4, храни се само в детската, вкъщи яде хляб и плодове и понякога чисто месо (не манджа). Много рядко се съгласява на кроасан, шоколад и сладко не поглежда.
Такъв е от бебе, давала съм сиропи - няма ефект. Сега го лъжем с кисело мляко, само и само да не стои съвсем гладен

# 612
Момичета, от колко месеца започнахте да слагате бебето седнало в скута ви с опряно гръбче на корема ви? Моето бебе (на 4 месеца) иска все да гледа и да изучава, и другите пози, в които я държа вече не й харесват и мрънка много. Спасява ни кошчето за кола, в което ортопеда каза, че може спокойно да си седи. Като седи в него или в поза за кърмене, се опитва да се набере напред. Прочетох, че е добре да се изчака до 6 месеца, преди да седи седнало бебето. Моля, споделете вашия опит.

# 613
  • София
Благодаря за отговорите. Така като я гледам въпреки мераците трудно ще се изправи сама, по принцип бързо се отказва като види, че нещо й е трудно (да докопа играчка, примерно).
За седенето - един ортопед от Горна Баня казваше, че можеш да го слагаш както си искаш от когато си искаш, щом е спокойно и му харесва, т.е. да се водиш по него - ако не мрънка и не се пъне и гъне, значи нямало проблем.
Иначе моята девойка и аз я слагах от време на време след 4 мес. да седне в мен, но за кратко.

# 614
  • София
Момичета, от колко месеца започнахте да слагате бебето седнало в скута ви с опряно гръбче на корема ви? Моето бебе (на 4 месеца) иска все да гледа и да изучава, и другите пози, в които я държа вече не й харесват и мрънка много. Спасява ни кошчето за кола, в което ортопеда каза, че може спокойно да си седи. Като седи в него или в поза за кърмене, се опитва да се набере напред. Прочетох, че е добре да се изчака до 6 месеца, преди да седи седнало бебето. Моля, споделете вашия опит.

В нас седнала - там някъде, около 4. Но леко легнала. По-изправена започнахме към 5, но тя тогава си поиска сама.
За сравнение: синът ми на 6 месеца си стоеше на краката и се изправяше сам.
Просто се ориентирай по детето. 

Общи условия

Активация на акаунт