За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 867
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • София
missence, какво прахче даваш за зъби?
teetha nelson ми препоръчаха, а и тук (във форума) намерих отзиви.
Днес пристигнаха моите от Англия. Може ли да ми кажеш как ги даваш? Пробвах да изсипа направо в устата, не ще. Дадох го с лъжичка така сухо - изплю го. Накрая го разредих с малко водичка и така само го изпи. Дали е ок?
А някакви интервали между храненията спазваш ли? И по колко на ден даваш? На листовката май пишеше до 6 на ден, ама не е ли много?
Изсипвам го директно в устата преди кърмене. То се стопява за секунди. Първите пъти изцеждах малко кърма, подавам шишето, той отваря уста, аз изсипвам прахчето и веднага давам шишето. Не давай възможност да се усети, че има нещо в устата, защото наистина плюят. Аз изсипвам и давам шише/ гърда на секундата. Можеш и във вода/ чай да разтвориш (т.е. в лъжичка).
Може до 6 прахчета на ден, но засега повече от 4 не съм давала.

# 586
  • Варна
Благодаря. Значи не е нужно да има интервал между храненията и приема му. Тогава лесно ще я излъжа.
Елени, точно тези, на този производител, не се внасят в България. Препоръчаха ми подобни, уж със същите съставки, но на Боарон. Обаче аз като чета, то и на Дентокинд-а съставките са почти същите, ама ефект от него няма. Та явно в процентното им съотношение е разковничето. Ще видим се, още не мога да дам отзиви аз. Едва две прахчета е пила днес...

# 587
  • София
Благодаря. Значи не е нужно да има интервал между храненията и приема му. Тогава лесно ще я излъжа.
Елени, точно тези, на този производител, не се внасят в България. Препоръчаха ми подобни, уж със същите съставки, но на Боарон. Обаче аз като чета, то и на Дентокинд-а съставките са почти същите, ама ефект от него няма. Та явно в процентното им съотношение е разковничето. Ще видим се, още не мога да дам отзиви аз. Едва две прахчета е пила днес...
Същата работа. И аз търсих нещо, което да е с подобен състав, защото не ми се разправя с поръчки и т.н. Пробвах гелове, гранули, пипули... нищо не ни помогна на този етап. Може би наистина съотношението е важно.

# 588
Мацки, днес и аз ще си взема прахчетата. Свързах се с една жена, която прави поръчки и носи такива прахчета. Та поне няма да се занимавам с доставки. Ще се видим лично и ще си ги взема. Дано има ефект, защото давам Дентокинд и Камилия, но не виждам кой знае какъв ефект, да не кажа никакъв. Grinning

# 589
Бебето се изправи в кошарата и направи няколко крачки настрани, като се държеше. Сега ще обезопасяваме, то е ясно, но изниква ми въпроса:
 Бебето като се изправи в сгъваемата кошара главата му до половината е над нивото на оградата. Има ли опасност някак си да прескочи и да падне? Притеснявам се, защото да падне от такава височина на главата си е опасно, а аз де факто няма къде да го оставя другаде, ако искам да свърша нещо вкъщи.
Иначе е ясно, че ще обезопасим, и ще го пускам да си се движи на пода по пантофи, но ме е страх да го оставя сам на пода, без да съм в стаята. Затова искам поне в кошарката да мога да го оставям, ако има нужда.

# 590
  • София
Според мен ще му е трудно "да се набере" на тази височина.

Дъщеря ми беше прескочила решетката на дървеното си легло, но тя и стигаше до гърдите.

# 591
Уф, дано. Другият вариант е, като е буден, да му махам матрака, на който спи, и да остава само мекият под на сгъваемата кошара /подът на кошарата всъщност не е мек, но е облицован в нещо като дунапрен. Все едно, че седи на равна повърхност, но не съвсем твърда/. Това ще го свали с още 10 - 15 см надолу. Просто на кошарата отстрани имаме едни джобчета се закачат. Там държим шишета с мляко, играчки, мокри кърпички - тоест все интересни неща. И като го видях как се набра за джобовете и ми призля. Аз ще ги махна, ама той вече помни, и ще ги търси, и ще гледа.
Мога да постеля нещо под леглото, например този гумен пъзел, дето е в другата стая в момента, да го сложа там. Но синът ми като започне да се люлее в кошарата тя се мести из цялата стая и няма нещо, което да я спре. Намирала съм го преместен на 3-4 метра разстояние само докато отида до тоалетната.

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 14:19 от prolet_inchen

# 592
  • Бургас
Кошарата е дълбока, няма да прескочи. В първия момент е стряскащо, но лека полека ще свикнеш. Започвай да се примиряваш с факта, че не можеш да обезопасиш света  Hug
На моя кошарата му е до гърдите, не е успял да се преметне още, няма толкова сила да се набере. Това им е един от плюсовете на тези кошари, по-дълбоки са от дървените.

# 593
  • Варна
Кошарата е дълбока, няма да прескочи. В първия момент е стряскащо, но лека полека ще свикнеш. Започвай да се примиряваш с факта, че не можеш да обезопасиш света  Hug
На моя кошарата му е до гърдите, не е успял да се преметне още, няма толкова сила да се набере. Това им е един от плюсовете на тези кошари, по-дълбоки са от дървените.
Точно. И няма къде да стъпят, за да се надигнат още. На дървените някак се набират по решетките. Дъщеря ми е хала, на година и две седмици и още не е излязла от там. А умее доста други невярващо трудни магарии да прави?

# 594
  • София
Няма как да се набере така, че да прескочи. Големият ми син е едър и висок за възрастта си и въпреки това не е прескачал кошарата. Единствено махнете мястото за повиване, защото когато стана по голям, се усети, че може да го ползва за опора, опитваше да се качи там и после да слезе на земята. Crazy След това направо се беше научил да си откопчава ципа и да слиза от леглото на заден ход. Laughing

mardji1, дано ви помогнат.
Скрит текст:
Може ли да ми дадеш координатите на жената на лични, ако пак ми потрябват. Засега имам запас, ама не се знае.

# 595
  • Варна
Скрит текст:
Може ли да ми дадеш координатите на жената на лични, ако пак ми потрябват. Засега имам запас, ама не се знае.
То и аз бих помолила за същото.

# 596
  • ту тук, ту там
И аз.  Blush

# 597
Няма как да се набере така, че да прескочи. Големият ми син е едър и висок за възрастта си и въпреки това не е прескачал кошарата. Единствено махнете мястото за повиване, защото когато стана по голям, се усети, че може да го ползва за опора, опитваше да се качи там и после да слезе на земята. Crazy След това направо се беше научил да си откопчава ципа и да слиза от леглото на заден ход. Laughing

Скрит текст:

Дадено! Писах съобщение! Grinning

# 598
Момичета, никой ли няма мнение по моя проблем от преди страница:
Цитат
Аз да попитам мамите, на които се е налагало да дохранват с АМ - застигна ме и този проблем  Crazy Бебка нещо се измързелеве - къде заради бибата, къде заради водичката, която пиеше от шише и от едно известно време не суче ефективно от гърдите - не отказва съвсем, но суче, суче и като види, че дебитът е доста по-малък и се налага доста по-силно и продължително да суче, се успива и спира. Събуждам я, дърпа няколко пъти и престава пак. Полагам огромни усилия да спася положението, успяваме все пак да приеме някакво количество кърма от гърдите, аз се изцеждам, дохранвам я с изцедена кърма, но се налага и АМ 1-2 пъти в денонощието да дам, защото изцедената кърмата не е достатъчна. работя и в тази посока, но е нужно време. Та на въпроса  Crazy - колко време горе-долу ви отне бебето отново да се върне на 100% кърмене? Наясно съм, че причините, довели до това, са разлизни при всички, но все пак - ще ми е много полезно, ако споделите и ми дадете лъч светлина  Hug
  Praynig
Ние сме със същия проблем от няколко дни , но разликата е, че като малчето усети, че трябва да положи повече усилия започва да се дразни и следва рев, пищене, викане ....  Confused Sad  От там следват разходки из стаята за успокояване...Но пак съм принудена да дам АМ, пие най-много 100 мл за едно денонощие и се успокоява. Съветът на педиатъра ни е да стимулираме повече производството на кърма, опитвам дори за седмица успяхме, но сега отново ... А аз се притеснявам малкия да не започне да хитрее и да иска само АМ Sad Рали лъч светлина и на мен ми трябва Crazy Hug

# 599
Ох, Тоби, не си сама в битката  Hug И ние имаме подобни моменти на мрънкане и рев на гърдата, но хубавото е, че не се отказва съвсем и колкото и да е малко, все пак си суква. Интересно е, че вечер след баня хубаво си се насуква на гърдата, а през деня въобще. Шантава работа. Мисля позитивно и вярвам, че ще имаме успех, пожелавам го искрено и на теб  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт