За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 878
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • град-държава
Как почиствате зъбите на бебето?

# 571
  • София
Трябва ли да има часова разлика между пробиотика и антибиотика и ако да каква?
Аз знам за 2ч. при възрастни. За бебето не го спазвам много, защото давам вит. Д и прахче за зъбите т.е. разпределям ги така, че да не се натрупват.

# 572
Как почиствате зъбите на бебето?

Аз ги почиствам с бебешка паста и четка. Пише,че пастата може и да се глътне, няма проблем. То и без това малката не може да плюе. Харесва й почистването, явно защото четката й чеше венците, а те са доста твърди и я сърбят. Grinning

# 573
  • ту тук, ту там
missence, какво прахче даваш за зъби?

# 574
  • София
teetha nelson ми препоръчаха, а и тук (във форума) намерих отзиви.

# 575
  • град-държава
mardji1, каква е пастата? Аз съм и взела четка и ги четкам леко и 'и давам да си дъвче, но паста не съм слагала. Тя е с 6 зъба и не са израснали напълно.

# 576

Мишенце, а гела ползвала ли си го. Намерих една обява, в която се продават и прахчетата, и гела, та затова питам.

# 577
  • София

Мишенце, а гела ползвала ли си го. Намерих една обява, в която се продават и прахчетата, и гела, та затова питам.

Не, не съм още.

Скрит текст:
Използвах една опаковка прахчета и после ги спрях. Обаче стана неспокоен, бърка в тази уста, върти се, текат едни лиги като реки. Мажа с Pansoral и Бочко, защото са с различен състав. Започнах chamomilla и Осадент, но не помагат. Сега отново се върнах на прахчетата и нещата се успокоиха. Не знам, защо така. Четох състава им и не са нищо по-различно, но специално на нас на този етап ни действат. Неприятното е, че не се намират по аптеките.

# 578
Момичета, никой ли няма мнение по моя проблем от преди страница:
Цитат
Аз да попитам мамите, на които се е налагало да дохранват с АМ - застигна ме и този проблем  Crazy Бебка нещо се измързелеве - къде заради бибата, къде заради водичката, която пиеше от шише и от едно известно време не суче ефективно от гърдите - не отказва съвсем, но суче, суче и като види, че дебитът е доста по-малък и се налага доста по-силно и продължително да суче, се успива и спира. Събуждам я, дърпа няколко пъти и престава пак. Полагам огромни усилия да спася положението, успяваме все пак да приеме някакво количество кърма от гърдите, аз се изцеждам, дохранвам я с изцедена кърма, но се налага и АМ 1-2 пъти в денонощието да дам, защото изцедената кърмата не е достатъчна. работя и в тази посока, но е нужно време. Та на въпроса  Crazy - колко време горе-долу ви отне бебето отново да се върне на 100% кърмене? Наясно съм, че причините, довели до това, са разлизни при всички, но все пак - ще ми е много полезно, ако споделите и ми дадете лъч светлина  Hug
  Praynig

# 579
  • София
Pали, на мен месец с малкия син.
Големият ми син така и не засука правилно, взех да давам изцедена кърма, той свикна на шише и така си откарахме цели 11м.

# 580
Благодаря ти, Мише  Hug 1 месец звучи много обнадеждаващо. На мен ми е голяма драма, защото голямата я кърмих без проблем 1г 8 м., а това малкото чудо е съвсем различно. Опровергасва ми всички теории  Crazy

# 581
  • София
Момичета, никой ли няма мнение по моя проблем от преди страница:
Цитат
Аз да попитам мамите, на които се е налагало да дохранват с АМ - застигна ме и този проблем  Crazy Бебка нещо се измързелеве - къде заради бибата, къде заради водичката, която пиеше от шише и от едно известно време не суче ефективно от гърдите - не отказва съвсем, но суче, суче и като види, че дебитът е доста по-малък и се налага доста по-силно и продължително да суче, се успива и спира. Събуждам я, дърпа няколко пъти и престава пак. Полагам огромни усилия да спася положението, успяваме все пак да приеме някакво количество кърма от гърдите, аз се изцеждам, дохранвам я с изцедена кърма, но се налага и АМ 1-2 пъти в денонощието да дам, защото изцедената кърмата не е достатъчна. работя и в тази посока, но е нужно време. Та на въпроса  Crazy - колко време горе-долу ви отне бебето отново да се върне на 100% кърмене? Наясно съм, че причините, довели до това, са разлизни при всички, но все пак - ще ми е много полезно, ако споделите и ми дадете лъч светлина  Hug
  Praynig

Защо не питаш в темата с консултантите по кърмене? Дават много добри съвети, сигурно чела постове.

Баткото на почти 4 г мие зъбите с пастата на Веледа, малкият на почти 2 г с тази на Бочко, гълта я, още не може да плюе. Ползвам една четка от ДМ, не е с косъмчета, а е с големи гумени ресни и е кръгла, четкаш едновременно и отгоре, и отдолу.

# 582
  • София
Благодаря ти, Мише  Hug 1 месец звучи много обнадеждаващо. На мен ми е голяма драма, защото голямата я кърмих без проблем 1г 8 м., а това малкото чудо е съвсем различно. Опровергасва ми всички теории  Crazy
Да, децата са много различни. Големият не пожела да засуче, а и аз не бях настоятелна. Малкият, въпреки дохранването в началото и после цедене на кърма известно време и даване с шише, не се отказва от сученето.

Скрит текст:
Моята кърма спря изцяло и пак слезе, ако това ще ти даде кураж.

# 583
  • Варна
Днес пристигнаха моите от Англия. Може ли да ми кажеш как ги даваш? Пробвах да изсипа направо в устата, не ще. Дадох го с лъжичка така сухо - изплю го. Накрая го разредих с малко водичка и така само го изпи. Дали е ок?
А някакви интервали между храненията спазваш ли? И по колко на ден даваш? На листовката май пишеше до 6 на ден, ама не е ли много?

# 584
  • ту тук, ту там
Аз за пръв път ги чувам. Благодаря! Ще следя за коментари, че май и на нас скоро ще ни трябват.  Tired
А само от чужбина ли ги получавате? Имс ли легален внос у нас или са като капките Лефакс?

Общи условия

Активация на акаунт