За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 897
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Моето дете проходи с най-обикновена количка за пазаруване. Струваше към 15 лева. Peace В началото(поне моето дете) беше много предпазливо, не се облягаше на количката и не е  падало. Купуването на всякакви проходилки и уолкъри за мен е излишно, но всеки си преценя.

Да, да, и аз съм против проходилките като цяло. Просто го гледам, че иска да се изправи, а в момента няма за какво да се хване - в дневната за дивана освен, ама той е мек и не е стабилна упора, шкафа за телевизор е на стената, масата е висока, а столовете се обръщат. Пък той през деня е в дневната с мен, за да го виждам какво прави. та затова се чудя какво да му приспособя, да е безопасно и временно да предоставя възможност ако реши да се изправи. Аз никога не съм виждала бебе да се изправя за първи път и нямам идея и какъв е принципа, когато той седна, много се учудих, как го направи.
Имаме сгъваема кошара, няма халки за съжаление, струва ми се, че с нашата няма да стане да се изправи там.

# 556
Стелка за пантофките, според мен не е нужна, евентуално може, ако у вас настилката е теракот и държи хладно. Аз на баткото купувах със стелка, но след това сложихме паркет навсякъде и сега бебето е без.

# 557

Аз съм за тези обувчъци Атипас при прохождане. Вътре никога не съм обувала обувки. Винаги сме с чорапи или чорапогащник лятото боси.
Проходилка не съм ползвала нито с каката нито с малката. Имах защото ми беше подарък , но и двете я използваха да я бутат не да седят в нея. Каката съм я слагала 2 пъти в нея и това беше. Лазеха си из цялата къща и се изправяха на каквото могат. Постепенно почнаха да се отпускат и да правят по няколко крачки сами.

# 558
Пролет, моето дете се изправи за първи път в кошарата, след това започна по табуретките и се придвижваше около масата. Според мен твоят мъник ще се приспособи към обстановката у вас и ще си намери начин.

# 559
  • Бургас
Пролет, нашата кошара също има халки, но на тях освен да висят играчки за друго не се ползват. Моят се изправи в нея като се набираше на мрежата. Ти дребните не ги подценявай, решат ли да правят нещо, си намират начин.
Имаме хипопотам на Фишер Прайс, който се бута. Никакъв интерес към него. Това е единственото подобно на проходилка нещо в къщи. Дребния си се оправя много добре, набира се на мебелите, придвижва се по тях, в краен случай пълзи, за да стигне за където е тръгнал   Mr. Green
Вариант за ходене в къщи са и чорапите с противоплъзгащи топчета. Моят ходи с тях или с буйки на Колев и Колев.

# 560
Момичета, дъщеря ми навърши 4 месеца. Събирам информация за захранването и съм решила, че ще изчакам до към 5,5-6 месеца. Общо взето, не е добре нито много ранно,нито много късно (след навършване на 7 месеца) захранване. При ранното бебешкият стомах не е съвсем готов за такива храни, а при късното може да се получи дефицит, например на желязо. Споделям становището, което съм намерила за правилно при мен, но не ангажирам никого с него. Според мен е хубаво бебето да проявява повече от един от признаците,че е готово за захранване: да проявява интерес към храната на възрастните и да примлясква; да е изчезнал рефлекса на избутване с език; да може да си държи главата стабилно; да иска да суче по-често повече от две седмици. Племенникът ми е захранен на 6+ месеца, когато си показа сам и понесе много добре захранването.

# 561
  • Бургас
Ох, може ли да спрете вече коментарите за захранването. Има отделна тема само за това.

# 562
Благодаря ви момичета, няма да го мисля ентусиаста значи Simple Smile Само дето сега се почва едно велико обезопасяване, че в момента не мога да го пусна да си пълзи.
Мисля да купя пантофки, понеже той чорапите си ги маха, с тях се и хлъзга, криви си краката, те изхлузени до половината, спъва се в тях и пищи за радост на съседите Simple Smile Да видим с пантофите ще имаме ли повече късмет. Най ми се искаше бос да го пусна, обаче просто сега ми се струва неподходящо съвсем бос да е. В нас е топло, напролет и аз ходя боса, какво остава за лятото, но сега ми идва в повече.
Но и аз като цяло стигам до извода, че децата не искат играчки, а да опознават света. Даваме му разни неща от бита да играе с тях, които преценим, че са безопасни, и то само под наш надзор - и той им се радва. Като цяло съм прежалила мебели, стени, всичко, да ги гледа, мачка, лигави, каквото иска, само стига да няма опасни за здравето неща.

# 563
Tanya_79, много съжалявам,че съм нарушила правилата. Ще си пренеса публикацията в другата тема.   Laughing Peace

# 564
  • Бургас
Tanya_79, много съжалявам,че съм нарушила правилата. Ще си пренеса публикацията в другата тема.   Laughing Peace

Не го приемай лично. Тъкмо мислех, че темата е приключена и се опасявам, че пак ще се завърти  Hug

# 565
Е всеки си каза каквото имаше за казване за захранването. В крайна сметка си е по темата, то сигурно и за пантофите и крустите си има теми, ама...
Показаната кошара е много хубава, но за  кротки бебенца. За мрънкала като моите не е опция нищо друго, освен да им нахлуза пантофите и да ги оставя да вилнеят.

# 566
  • Варна
Е всеки си каза каквото имаше за казване за захранването. В крайна сметка си е по темата, то сигурно и за пантофите и крустите си има теми, ама..
Каза се, да. И в няколко страници се натърти, как тези майки, които захранват рано нямат глава на раменете си, как ги мързи да четат и т.н. Момичето попита за определено пюре. Можеше да й се отговори, че е рано за сметана и да се избегнат квалификациите. Избрала съм ранното захранване не защо е скъпо АМ- то или защото бързам да порасне детето ми, нито пък защото ме мързи да чета. Напротив, изчетох много по въпроса и спрямо прочетеното, съобразявайки се с МОЕТО дете и МОЯТА конкретна ситуация, избрах схема и започнах захранване на 4 месеца и 20 дни. И не е тук мястото да обяснявам защо... Но и не желая да бъда обиждана.

# 567
  • София
Понеже аз първа попитах за захранването след поста на потребителката, държа да кажа, че въпросите ми бяха с информативен характер или т.нар. "сверяване на часовника". Решението е на майката, тя преценява, тя носи отговорност. Не виждам нищо лошо да се кажат мотивите за ранно/ късно захранване, а всяка майка сама ще реши, кое е най-добро за детето ѝ.

# 568
ХепиКали, сама казваш, че си захранила бавно и подплатено с четене. Ако взема мотивирано и обмислено решение за здравето на детето си, ако ще целия свят да се изреди да ми обяснява, че не е правилно, не би ми запукало.

# 569
Трябва ли да има часова разлика между пробиотика и антибиотика и ако да каква?

Общи условия

Активация на акаунт