За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 899
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Lаdу Stаrdust, Stelaker на Mustela много помогна на големия син. Малкият няма изобщо, дали няма да се появят на по-късен етап? Гледам, че твоето е на 10м.

# 541
И ние нямахме крустички, но като започна по-бързо да расте косата се появиха. Към 8ми месец.

# 542
  • Бургас
Lаdу Stаrdust, Stelaker на Mustela много помогна на големия син. Малкият няма изобщо, дали няма да се появят на по-късен етап? Гледам, че твоето е на 10м.

Може и да не се появят, моите деца не са имали никога.

Сестра ми оправи крустите на нейния син със зехтин. Мажеха го след баня и като омекнат хубаво разрешаваше с гребенче. Ама гребен с пластмасови зъби, не четка за коса. Сега го реше профилактично всеки ден.

# 543
  • София
И аз съм пробвала с преварен зехтин. Имаше ефект, макар че с кремът на Мустела стана по-бързо.

# 544
Аз съм от късно захранилите. Моето дете не сучеше, а аз бях с безумна хиперлактация. Той ядеше по 60 гр на хранене, аз изцеждах по 360. Прибирах в торбички във фризера. Малко преди 4- тия месец направих мастит и пих Достинекс за спиране. Детето мина на смесено хранене. Захраних след 6 и 1/2, когато видимо беше готов. Педиатърката я сдъвках още когато беше на 2 и 1/2 месеца и ми каза да съм давала сокчета. Обясних и, че имам други идеи за захранването и ще изчакам. Факт е, че и в моите отчетни много бебета бяха захранвани със сок, кисело мляко и прочее, но обикновено това се случваше по съвет на педиатри и баби/лели/ стрини. Никой нищо не споменава за финансовата страна на нещата, освен едно момиче с което си писахме на лични, оплаквайки се от свекърва си, как и правела ревизия на финансите и че по-евтино било КМ. А жената искаше да си дава АМ, просто свекървата я беше стиснала в ъгъла, че даже и на таткото беше мрънкала, че снахата не я слуша.

Теорията " ние така сме захранвани и сме живи и здрави" я оборвам с личен пример - жива съм, здрава не съм. Имам 42 хранителни и медикаментозни алергии. За една температура влизам в болница, защото антипиретиците ми докарват анафилактичен шок. Е не, мерси... Доколкото мога и зависи от мен ще си го спестя за детето си. Който много дава акъл, да си направи бебе и да го захранва с пасиран Макдоналдс ако иска.

# 545
Бебето почти няма крусти и със зехтин се махат много бързо. На големия ми син са се появили (на 4 години е), дали от това, че е с дълга коса, дали от шапката или кой знае от какво. Като му погледнах главата и щях да припадна. Искам да го мажа или къпя с нещо профилактично, че да не се появяват повече. Той е и голямо мрънкало и много трудно му ги чистя. Май ще го водя на фризьор за къса подстрижка  Sad .

# 546
  • София
Бебето почти няма крусти и със зехтин се махат много бързо. На големия ми син са се появили (на 4 години е), дали от това, че е с дълга коса, дали от шапката или кой знае от какво. Като му погледнах главата и щях да припадна. Искам да го мажа или къпя с нещо профилактично, че да не се появяват повече. Той е и голямо мрънкало и много трудно му ги чистя. Май ще го водя на фризьор за къса подстрижка  Sad .
А, извинявам се, помислих, че говориш за бебето.

Скрит текст:
Това пък с ревизията на финансите грам не го разбирам, ама да не спамя темата. Как пък някой ще ми влезе в къщата и ще ми ревизира финансите. Няма начин просто. Парите ги изкарваmе ние с ММ и ще ги харчим според нуждите и разбиранията си.

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 01:15 от missence

# 547
  • София
Лейди, моят е на 4 г. и още прави крусти, като малък също имаше много, с къса коса е. Крустите при по-големите са гъбички и трябва да се третират като такива. Бяха ми казали някакъв шампоан, но затрих листчето. Предполагам, че в аптеката ще предложат нещо подходящо

# 548
Благодаря, Деси и аз имах подобни опасения. Ще попитам в аптеката.

# 549
  • Варна
Добре, че сте се поспрели с "размахването" на пръст и квалификациите кой си нямал глава на раменете и кой колко безотговорен бил. Има си теми за захранване, на тази не й е това целта. Само да ви кажа, че ранно захранване не е равно на даване на сокове от 3-ти месец и КМ от 4-ти. Има си схеми за ранно захранване и то обикновено е много по-бавно. Дъщеря ми започнах да я захранване на 4 мес. и 20 дни и на 8 месеца все още не беше яла някои неща, които късно захранените й връстници вече ядяха.
Спирам по темата...

Крусти махнах с преварена зехтин и упорито ресане. Започвах да мажа след обяд, оставям половин час да се "разкиснат", реша, пак мажа и така до банята вечер. След баня не мажех. Струваше ми се кофти да спи с мазна глава. Обаче с каквото и да мажете, много е важно след баня добре да се подсушава главата. Особено ако бебето има коса. От влага и спарване много виреят крустите.

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 10:13 от HappyKali

# 550
При прохождане какво носят децата на крачетата? Досега носихме тънки памучни ромпърчета със стъпка /като ританки долу/ обаче се заплита в тях, докато пълзи и не са удобни според мен за стъпване. Чорапите също му се изхлузват. Та обувки ли да купувам, бос ли да го държа /постелили сме на пода от тези гумените пъзели да играе на тях, но снощи го пробвах бос и ми се струва, че не става още да е съвсем без нищо./
И освен това - какво е подходящо, за да се набира на него да се изправя? Оказва се, че не мога да намеря такава мебел вкъщи, а и на него сме му отделили кът в дневната и уж специално го избрахме да не е близо до мебели, да се нарани, ами сме му сложили играчки, възглавници, одеала да се катери и обръща. дали няма някаква подходяща проходилка, която да не ползваме за проходилка, а само да се подпира на нея? Търсих, но намерих само това :http://www.hippoland.net/produkti/detski-igrachki/bebeshki-igrachki/aktivni-gimnastiki-i-postelki/winfun-muzikalna-aktivna-gimnastika-802

Фишър Прайс имат също проходилки, но той от този вид играчки като тези по проходилката не се интересува, а и на колелца дали ще е стабилна упора http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/shezlongi-prohodilki- … ktivna-prohodilka

Столчето ни за хранене е на Бреви и гледах и техен модел http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/shezlongi-prohodilki- … ka-3v1-girocagiro
обаче съм против този тип проходилки.
Предпочитам като цяло той сам колкото и когато може да ходи, не искам да го слагам в нищо на колела и ще му дам да бута играчка чак като е стабилен на краката си. Просто търся някакъв вариант за стабилна упора за изправяне.

# 551
Това с къта, след като започне да щъка може да го забравиш. Обезопасяваш цялата стая, в която смяташ да седи в началото бебето, то ще си намери упори за изправяне - диван, маса, столове.
И двете ми деца ползват тези пантофки, за бебета и прохождане са идеални:
https://www.zeazoo.com/shop/slippers-6-18months/479-slippers-204.html

# 552
Пролет, моята голяма дъщеря използваше борда на кошарата за игра, за да се набира и изправя, оставяла съм я там може би от 7-8-ми месец нататък, не помня точно. Ето такъв тип е нашата, има същите халки, които мисля, че са точно с тази цел:
Скрит текст:
Това в случай, че нямате против да използвате подобна кошара, за мен беше много удобна, дъщеря ми се занимаваше доста време сама в нея, с някоя и друга играчка вътре.

Аз да попитам мамите, на които се е налагало да дохранват с АМ - застигна ме и този проблем  Crazy Бебка нещо се измързелеве - къде заради бибата, къде заради водичката, която пиеше от шише и от едно известно време не суче ефективно от гърдите - не отказва съвсем, но суче, суче и като види, че дебитът е доста по-малък и се налага доста по-силно и продължително да суче, се успива и спира. Събуждам я, дърпа няколко пъти и престава пак. Полагам огромни усилия да спася положението, успяваме все пак да приеме някакво количество кърма от гърдите, аз се изцеждам, дохранвам я с изцедена кърма, но се налага и АМ 1-2 пъти в денонощието да дам, защото изцедената кърмата не е достатъчна. работя и в тази посока, но е нужно време. Та на въпроса  Crazy - колко време горе-долу ви отне бебето отново да се върне на 100% кърмене? Наясно съм, че причините, довели до това, са разлизни при всички, но все пак - ще ми е много полезно, ако споделите и ми дадете лъч светлина  Hug

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 19:18 от Pали

# 553
Супер, точно каквото ми трябваше, мерси. Трябва ли ми стелка за тези пантофки, виждам, че предлагат вълнени, или не ми е необходима?

# 554
Моето дете проходи с най-обикновена количка за пазаруване. Струваше към 15 лева. Peace В началото(поне моето дете) беше много предпазливо, не се облягаше на количката и не е  падало. Купуването на всякакви проходилки и уолкъри за мен е излишно, но всеки си преценя.

Общи условия

Активация на акаунт