Париж - 13

• 109 040
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Цената на билета си е до късмета, зависи дали ще хванеш някое реално намаление. Ние 2-ма възрастни си взехме еднопосочни билети за общо 100лв към края на април месец Laughing

# 91
Здравейте,
Прочетох, че има доста музей с безплатен вход за лица до 26 години, но това включва ли И 26 годишните или е ограничение ДО 26 (без тях)  Thinking
И ако има запознати бихте ли споделили как става това безплатно посещение на музейте - чакаш си на редовната опашка с останалите и на касата си показваш личната карта или някакъв специален документ трябва да си издадем за да удостоверим, че сме в тази възрастова група?
Благодаря предварително Simple Smile

# 92
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте,
Прочетох, че има доста музей с безплатен вход за лица до 26 години, но това включва ли И 26 годишните или е ограничение ДО 26 (без тях)  Thinking
И ако има запознати бихте ли споделили как става това безплатно посещение на музейте - чакаш си на редовната опашка с останалите и на касата си показваш личната карта или някакъв специален документ трябва да си издадем за да удостоверим, че сме в тази възрастова група?

Да, привилегията е за младежи до 26 години, идващи от страни-членки на ЕС. До 26 години ще рече, че ако сте на 26 години и един ден няма да можете да се възползвате.  Naughty
Заставате си на опашката наравно с другите и когато ви дойде реда си показвате личната карта, или паспорта, без значение. Пак получавате билет с който да влезете, но безплатен. На някои места може и да не ви издадат билет, а направо да влезете. Но опашката няма как да прескочите. Peace

# 93
Здравейте,

Да, привилегията е за младежи до 26 години, идващи от страни-членки на ЕС. До 26 години ще рече, че ако сте на 26 години и един ден няма да можете да се възползвате.  Naughty
Заставате си на опашката наравно с другите и когато ви дойде реда си показвате личната карта, или паспорта, без значение. Пак получавате билет с който да влезете, но безплатен. На някои места може и да не ви издадат билет, а направо да влезете. Но опашката няма как да прескочите. Peace

Благодаря, mamsity  Peace
Планираме пътуване с приятелят ми за последната седмица от Април (1 седмица след 26тият ми рожден ден Laughing надявам се поне времето да е приятно) и съм решила от сега да се подготвям.
Има доста полезна информация в тази тема, ще се опитам да прочета възможно най-много, но предполагам скоро ще се включа с още въпроси Simple Smile
Хубава вечер от мен!

# 94
Емстерс, апартаментът е страхотен! Изглежда невероятно, но е зает до есента. Веднага проверих. Намерих много добър за 530 евро за 4 нощувки, на 1 км от Айфеловата кула, но е в 15 район , а не в 7. 15 район добре ли е от гледна точка на безопасността?

Шайн, може ли и твоят апартамент да видя? Този който Емстерс дава и за нашият период е зает.

# 95
Извинявай , че чак сега отговарям. Ще пусна линк довечера , че съпругът ми се занимава с организацията и не знам къде е запазил координатите. От линковете в темата го намерихме, но сега не се ориентирам Ще пиша като се върне.

Началото на май добре ли е като време относно климата или да изместя с 10-15 дена напред, за по-сигурно?
Първо се бяхме ориентирали за пролетната ваканция, но се опасявам, че ще е много студено, а ще сме по цял ден навън.

Последна редакция: нд, 29 яну 2017, 17:45 от Шайн

# 96
https://www.only-apartments.fr/paris/371864?daterange.start_date … 23LIST&page=2

Съжалявам, но сутринта клавиатурата ми спря. Това е линкът.

Не мога да разбера какво е това ранно напускане след 8ч, след като по принцип напускането е дадено до 11ч.

Последна редакция: нд, 29 яну 2017, 17:54 от Шайн

# 97
 Brrrrrr,
това е линк към апартамента, който запазихме ние:

https://www.homeaway.com/vacation-rental/p6584620
 За седем нощувки в началото на юли цената е 950 евро - не е малко, но не можах да намеря по-евтин. Търсех специално в този район, да е  с тераса, да има много положително отзиви и т.н. Мадамата, която го дава беше много любезна, бързо отговаря - в рамките на няколко часа. За отзиви мога да дам, когато се върнем.

# 98
Brrrrrr,
това е линк към апартамента, който запазихме ние:

https://www.homeaway.com/vacation-rental/p6584620
 За седем нощувки в началото на юли цената е 950 евро - не е малко, но не можах да намеря по-евтин. Търсех специално в този район, да е  с тераса, да има много положително отзиви и т.н. Мадамата, която го дава беше много любезна, бързо отговаря - в рамките на няколко часа. За отзиви мога да дам, когато се върнем.

Благодаря ти, но за нашите дати е зает.

# 99
Скрит текст:
Момичета,
Благодаря за прекрасната тем! bouquet bouquet

Ще пътувам с дъщеря ми с кола от Холандия до Париж(2 нощи). Ще влезна в Париж някъде от север. Мисля да оставя колата на паркинг в покрайнините и да отидем с метро до Лувъра ( там ни е хотела).

От сайта от първа стр харесах Parking 2000, но ме притесни факта, че трябва да се качим на автобус и после на метро. Случайно да има голям паркинг в близост до метро в северните покрайнни на Париж? Или да не се притеснявам, че не сме само с метро, а и с автобус?
Ще съм благодара на всякакви съвети!
 bouquet bouquet

Завърнахме се от Париж. Опасявах се, че въпросите са ми тъпи и затова никой не ми отговаря, така и се оказа. Паркингът беше на удобно място, служителите му бяха любезни. След половин час бяхме в хотела, а си спестих много мъки в трафика в центъра на Париж.

Хотелът ни беше Tonic Hotel Du Louvre с идеална за нас локация (на метри от Лувъра) и близо до удобни метро станции.

Дъщеря ми е под 26 и влизаше с лична карта, не е чакала за издаване на билет, а само си показваше картата (в Лувъра и Версай). В Лувъра влезе единия ден без мен и тогава не се е редила на опашката, а мина през отделението за хора с Paris Pas.

Може би е писано, но в нещата които изчетох на първа страница , не го намерих, че е желателно да си купувате предварително билет или да имате съответна карта за влизане- така си спестявате много време.
За Айфеловата кула опашката беше километрична, а за хората с купени предварително билети опашка нямаше. Опитах да купя и аз онлайн, но ми разрешаваше за след няколко дни.

Благодаря ви отново за съветите, бяха безценни! bouquet bouquet

А Париж е прекрасен! Най от най! Simple Smile

# 100
Rosss, радвам се ,че сте изкарали добре и всичко е било наред.
Искам да те попитам - има ли разлика (в пропусквателния режим) в това да сме с онлайн билети или Paris Museum Pass. Ако купя отделни билети ми излиза малко по-изгодно  предвид местата, които със сигурност искаме да посетим, но ако в Лувъра и особено във Версай се влиза по-бързо с паса ще купя такива.
Вие в колко часа бяхте пред Версай и колко чакахте?
Ние ще сме в началото на юли и предполагам, че ще има много туристи.

# 101
Pixi,
Не мисля, че има разлика за пропусквателния режим за паса и онлайн билет. За Лувъра със сигурност пишеше, че са отделно тези с паса и онлайн билетите и на тяхното отделение и двата дни нямаше чакащи. Но февруари е съвсем различен от юли за потока туристи. Сутринта в 9 имаше много по- малко чакащи, отколкото предния ден към 14,30.
Весело ви там

# 102
  • Пловдив
Здравейте,
Много се радвам да се присъединя към темата. Плануваме да посетим Париж самостоятелно, като се надявам, че ще се оправим сами. Доста прочетох из темите, но разбира се се пообърках. Имам няколко въпроса:
1. Ще сме там евентуално от 30 март за 4 нощувки. Интересува ме времето дъждовно ли е тогава? Да не се окаже, че вали по цял ден.

2. Другите ми притеснения са по отношение на настаняването, тъй като и бюджета ни си има своите ограничения. Дали има нещо прилично със собствена баня и тоалетна до към 500 лв. за 4 нощувки? В букинга са масово около тази цена или в опасния 18 район или около него (доколкото прочетох) или са с обща тоалетна и баня, или оценката е около 5-6.
Гледам и апартаменти, но и там не откривам нещо, което да ме впечатли при този бюджет. Този апартамент е страхотен и на хубаво място май - https://www.homeaway.com/vacation-rental/p6671261#summary НО нещо ме съмнява цената, а и малкото коментари.
Другите, които отсях са следните:
https://www.airbnb.com/rooms/16591677?checkin=03%2F30%2F2017& … =0&s=EkigSW5L
https://www.airbnb.com/rooms/16904298?checkin=03%2F30%2F2017& … =0&s=EkigSW5L
https://www.airbnb.com/rooms/863566?checkin=03%2F30%2F2017&c … =0&s=EkigSW5L
https://www.airbnb.com/rooms/1982419?checkin=03%2F30%2F2017& … 2017&guests=2
https://www.airbnb.com/rooms/630607?checkin=03%2F30%2F2017&c … 2017&guests=2

В букинг отсях тези:
1. В района на Операта и 2. В района на Площад Република

Как Ви се виждат? Дали някой от тях е ок и е в добър район? И кой точно се води Латинския квартал?

3. Пътуването - Бългериа ер при цена на двупосочен билет 159 евро уж на промоция. Скъпо ли ви се вижда? С Уиз ер ми е малко притеснено, защото досега не сме летяли с тях. А и в сайта им проверих и не изриза много по-евтино, но може би нямат промоция сега.

Въобще имам още много въпроси, но достатъчно Ви ангажирах. Ще съм благодарна на всякакви коментари  bouquet

# 103
  • София
Doni M, всички са в хубави райони. Предполагам си забелязала, че последните 2 от airbnb са доста малки - 8 кв.м и 10 кв.м., а вторият от букинг има оценка 5,2.
Не знам какво те притеснява в апартамента от Homeaway. Той изглежда най-хубав от всички, поне по снимките.
Латинският квартал е от другата страна на Сена, в 5-ти арондисман.

# 104
Pixi,
Не мисля, че има разлика за пропусквателния режим за паса и онлайн билет. За Лувъра със сигурност пишеше, че са отделно тези с паса и онлайн билетите и на тяхното отделение и двата дни нямаше чакащи. Но февруари е съвсем различен от юли за потока туристи. Сутринта в 9 имаше много по- малко чакащи, отколкото предния ден към 14,30.
Весело ви там
Благодаря, Rosss,
реших да закупя пас за 4 дни още от летището. Като си направя сметката мисля, че си струва, а и само да ми спести няколко часа чакане пак ще е от полза.
Doni M,  разгледах апартаментите и също мисля, че  този от Homeawayе най-добре. Наистина са му малко коментарите, но нищо не ти пречи да се свържеш с хоста и да видиш какво ще излезе. Потърси го по името и в други сайтове (там може да има повече мнения) - обикновено ги публикуват на няколко места.
Мисля, че последния апартамент от Airbnb -този с душа в стаята е с обща тоалетна на долния етаж.
Ние също ще летим с България ер 159 евро е добра цена за тях. Часовете на полетите са удобни и имаш включен всякакъв багаж. Когато търсех нашите билети Уиз ер даваха по-високи цени и то за без багаж.

Общи условия

Активация на акаунт