Пети клас

• 85 431
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
  • София
.. нещо хормоните започнаха да ни блъскат май..  ooooh!
И аз забелязвам нещо такова. Ту се линготи, ту се сърди, ту ѝ е тъжно за самата нея си. И всички тези настроения се сменят в рамките на час.

# 211
.. нещо хормоните започнаха да ни блъскат май..  ooooh!
И аз забелязвам нещо такова. Ту се линготи, ту се сърди, ту ѝ е тъжно за самата нея си. И всички тези настроения се сменят в рамките на час.
Същата работа. Скараме се /изцяло по негова вина/, извини се /понякога и се разреве/, поговорим си кое-как-защо, оставам с впечатление, че всичко е изяснено и о чудо! на следващия ден ситуацията се повтаря едно към едно.

# 212
  • София
Добре дошли в клуба на пуберите Mr. Green
Моят син, въпреки че е в края на 2005, вече повече от половин година го тресе такава смяна на настроението, че нямам думи... От най-добро и мило дете до пълно отрицание на всичко! Аз вече свикнах и просто когато иска да се цупи го пращам в стаята му и след половин час все едно, че нищо не е било.

# 213
  • София
Аз си мисля,  че тези изпълнения са само началото и акъла не ми побира откъде ще се запася с търпение за следващите няколко годинки...  Praynig

# 214
Моят син се тръшка и цупондри за всичко - всякога и по всяко време - откак се е родил - първата реакция винаги е ТРЪШ, НЯМА, ЦУП... Уж се разберем за нещо... след кратко - пак старата песен.. после се получават нещата в крайна сметка. Но винаги е с преживявания Simple Smile Simple Smile  Защото е близнаци ли, що ли... ама точно двуполюсни реакции нон-стоп  Crazy
Да видим с какво ще ме изненада пуберски, въпреки че той чак лятото става на 11 и има още трева да попасе (надявам се) докато го треснат хормоните  Praynig Даже тая надежди да се случи чак след 7мокласните преживявания  Mr. Green

4-8 ще ходят на ски с класа (целия випуск са се организирали от у-ще)... но на 8ми е на олимпиада по м-ка и баща му ще трябва да го извозва сутринта извънредно Crazy Ще е забавно  Laughing

За края на срока - като гледам се очертава по всичко да има 6... с изключение може би на Музика и Физическо  Crazy но там не е ясно още...

# 215
  • Габрово
звездица, от Габрово сме.

Синът ми е завихрен от пубертета от миналата година. Ще ми окапе езика от разговори, нерви не ми останаха. И той кима разбиращо, обещава и след ден-два пак същото. При него основният проблем е дисциплината в училище и това, че не иска да прави усилие да се занимава с нещо, което не му е интересно, а това е всичко с изключение на китарата и английския.

# 216
...  не иска да прави усилие да се занимава с нещо, което не му е интересно ...
Повечето момчета май са така  Laughing

# 217
Днес две контролни, по БЕЛ и по английски. По литература цяла седмица ме тормози с някакви родствени връзки, зълва какво било, другото какво било, вкъщи не ги ползваме тези понятия и се оказа, че само я обърках Crazy Надявам се поне в учебника им да ги пише.

# 218
Момичета, препоръчайте ми помагала по български език и литература. Упражненията в учебника не са ни достатъчни.
Смятам да му купя и някоя забавна книжка за промените, които настъпват в пубертета. Аз не се притеснявам да обяснявам, но той се притеснява да ме слуша. Laughing Срещали ли сте увлекателно четиво на тази тема?

Аз така и не получих паролата за пощата. Някой може ли да ми я изпрати?

# 219
Момичета, препоръчайте ми помагала по български език и литература. Упражненията в учебника не са ни достатъчни.
Нямате ли допълнителни помагала? Ние купихме още в началото на годината някакви по препоръка на госпожата, ако искаш ще питам дъщеря ми  и ще ти кажа какви са:)
Тази седмица голямо спокойствие, по всичко е оформена,сега изпитват само тези,които имат да поправят оценки  Peace
Новата ни учителка по математика е страхотна, децата много я харесват, макар че е доста по-строга от предишния учител и дава доста домашни  Crazy Laughing На класното Йони има 6, и с трите 6-ци от преди това е "бетон", както се казва!

Сега като минат втора смяна ще имаме проблем,че допълнителния английски ще съвпадне с тренировките и..........  newsm78

# 220
Учителката по м-ка на сина ми ги стяга уникално Simple Smile
ВСЯКА седмица имат контролна, понякога по 2 - ако даде и по СИП или ЗИП.
Съответно всеки уикенд изпраща 50-80 задачки за упражнение  Laughing
+ ни пуска всички правени писмени на мейла да се запознаем (че нямали право да ги изнасят, трябвало да се съхраняват  newsm78)

Безкрайно съм доволна от жената!

Само моя синковец да не беше толкова разхвърлян като описва задачките.. всичко щеше да е перфектно  Mr. Green Ама има време, ще работим по това...

# 221

Смятам да му купя и някоя забавна книжка за промените, които настъпват в пубертета. Аз не се притеснявам да обяснявам, но той се притеснява да ме слуша. Laughing Срещали ли сте увлекателно четиво на тази тема?

Тези книжки му взехме ние на младежа. Баща му ги избра. Той се позасрами и дърпа, после ги скри. След ден си ги извади и поразгледа и прочете. Заяви на баща си, че е можело и той да му ги обясни, вместо да взима книга  Wink Баща му каза, че имало неща, които нямало да му обясни правилно и разбираемо,като ролята на тестостерона, напр.  Wink Имаше и опит да "пробута" книжките на братовчед си, набори са 
Mr. Green

# 222
      От днес вече са факт промените в Наредба 10 за организацията на дейностите в училищното образование.Най-интересно е, че балообразуването вече е в 6 варианта,И досега имаше някакви различия, но те бяха предимно в удвояване или утроявне на един от двата изпитаБЕЛ или мат.Сега уж  незадължителното НВО по език е също вариант за формиране на бал.Придава се балообразуваща тежест и на олимпиадите.

Какво мислите за тези промени?
Аз много се надявам да бъдат още веднъж преосмислени докато дойде ред нашите деца да кандидасват след седми клас. Мисля и, че форсиране  по два предмета си е предостатъчно.Чета понякога седмокласните теми информативно и виждам как децата през тази свръхважна година са непосилно натоварени и не ми се мисли ако се добави още.

# 223
    Аз много се надявам да бъдат още веднъж преосмислени докато дойде ред нашите деца да кандидасват след седми клас. Мисля и, че форсиране  по два предмета си е предостатъчно.
Изборът на начин за балообразуване зависи от училищата. Никой не ги задължава да променят досегашния си избор, ако го смятат за удачен. От друга страна, така се дава възможност на училищата, към които се проявява голям интерес от страна на кандидатстващите, да отсеят наистина заинтересовани деца. Всеки може да кандидатства и без да е ходил на олимпиада, но ако е избрано балообразуване, от което тя е част, ще получи 0 точки от нея.

# 224
  • нейде там, където ....
Къде видя, че вече са в сила промените в наредбата? На сайта на МОН все още е в раздел "Проекти на документи".  До 24.01. приемаха предложения за промени, после се смени министъра ... newsm78

Надявам се това да не е варианта, който ще ползват нашите деца. За мен форсирането по два предмета е излишно. Особено, ако това става за сметка на останалите. Предполагам, че ще се насочим към вариантите за кандидатстване, при които НВО е с най-малка тежест, но ще се отчита представянето в области, които му вървят повече.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт