Пети клас

• 85 544
  • 734
  •   2
Отговори
# 405
  • София
Защо да спират английския в 7 клас не разбрах? Не мисля да го спираме изобщо, ходи от 6 годишна.....макар че финансово още не мога да си изясня още как ще се случи, но да сме живи и здрави.
Задължително курсове математика и Бел в 7 клас, дотогава не мисля.
Плуването няма сила, която да я накара да не ходи,дано не се наложи по някаква причина  Laughing
Мисля, че няма да има време....

# 406

Мисля, че няма да има време....
ох, за това не се бях замислила.......май си права.... ще видим,да са живи и здрави!

# 407
      Часовете в седми клас са повече, а и сега не са малко. Като се прибавят задължителните уроци/ школи по БЕЛ и МАТ не остава никаква глътка въздух за децата. Колкото и да е любимо дадено занимание- ученето на език пак е занимание в затворено пространство, гърбене над чина и бодене на очи. При мен това ще е мотивът да спра уроците по АЕ.

# 408
  • София
Честит най-български празник на всички деца, родители и учители!!!
Нека децата натрупат много знания и любов към книгите. Hug

Калоян току що се обади на началната си учителка да честити, а сега прави картичка на новата любима учителка в 5 клас (Български език и литература). Истински се радвам, че още има учители, които искрено са се посветили на работата си и за това децата ги обичат.

# 409
  • у дома
     Часовете в седми клас са повече, а и сега не са малко.

Защо реши,че в 7 клас часовете по математика са повече  newsm78
Сега се задълбочих и явно си писала,че часовете въобще изобщо са повече,а не тези по математика и бел...
Всъщност според мен не са повече-вярно влизат биология,химия и физика на мястото на ЧП,но АЕ от 3 часа единия срок и четири другия е през цялата година само 3 часа...Ако си спомням правилно по старата програма историята беше през цялата година 2 часа,а географията 1,5 часа-единия срок 1,другия 2 чака,докато през седми клас и историята и географията са 1,5 и се менят двата срока-обаче не съм гледала новите учебни планове как е,това,което пиша е по старите...
Големият проблем за математиката и бел си остават недостатъчните часове за упражнения-това е истината за съжаление.

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 17:34 от svetlaem

# 410
       Реших, че часовете въобще са повече заради новите предмети, които влизат. Може и да не съм пресметнала правилно.За мат. нямам представа, но очевидно ще са недостатъчно. На един и същ изпит ще се явяват деца от МГ с мисля, 7 часа мат. седмично, деца от математически паралелки и деца от общообразователни училища без математическа насоченост.Очевидно, разликата ще се наваксва.

# 411
  • нейде там, където ....
Допълнителните часове на математическите парарелки идват от ЗИП и СИП. Въпрос на желание и организация от страна на ръководството на училището и на родителите. При нас обещаха, че поне в седми клас ще имат ИП математика и български език. Стига и родителите да имат желание за това тогава.

# 412
  • у дома
      Реших, че часовете въобще са повече заради новите предмети, които влизат. Може и да не съм пресметнала правилно.За мат. нямам представа, но очевидно ще са недостатъчно. На един и същ изпит ще се явяват деца от МГ с мисля, 7 часа мат. седмично, деца от математически паралелки и деца от общообразователни училища без математическа насоченост.Очевидно, разликата ще се наваксва.

Голямото ми момче учеше в 7 кл в ПМГ-имаха по математика 4 часа ЗП,2 часа ЗИП,2 часа СИП и 2 часа школа по математика-СИП-а и школата не бяха задължителни и съответно не се посещаваха от всички деца.По БЕЛ освен ЗП имаха и два часа  СИП,която също не беше задължителна,но класната им беше по бел и ходеха всички. Моето си изкара по бел хубава оценка и без допълнителни уроци,само си правеше у нас пробни изпити и се е явил на два такива,даже и преразкази да е направил за цялата година 5-6,обаче ми късаше нервите,честно си признавам,защото непрекъснато трябваше да го ръчкам да учи...

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 17:32 от svetlaem

# 413

Голямото ми момче учеше в 7 кл в ПМГ-имаха по математика 4 часа ЗП,2 часа ЗИП,2 часа СИП и 2 часа школа по математика-СИП-а и школата не бяха задължителни и съответно не се посещаваха от всички деца.По БЕЛ освен ЗП имаха и два часа ЗИП.
Синът ми е в математическа паралелка, имат 5 часа математика + 1 ЗИП + 2 СИП ... + 2 часа ЗИП по БГ Simple Smile Класната им е по БЕЛ. По м-ка на г-жата прякора е "Звяра" и ги стяга уникално  Twisted Evil Доволна съм за момента  Peace
Вчера му дадох да прегледа матурата по м-ка. Реши ги на 60% като цяло .. вкл. от 2рия модул първите 2 задачи без проблем. Последните две поразсъждава и ги докара до някъде  Crazy

Наблюдавам темите по м-ка последните 3-4 години - не ми изглеждат изобщо космически трудни  Rolling Eyes Дори първия модул е съвсем достъпен за средно ниво.

# 414
  • гр.Варна
В 7 клас има два нови предмета Химия и Физика. Единият от двата срока програмата е по -тежка.
История ,География, Биология и Химия са 2 пъти седмично , Физика - 1, АЕ - 3 пъти. Отделно са ЗИП и СИП по Математика и БЕЛ. Подготовката за следващия ден никак не е лека. Като добавиш и допълнителните занимания от школи и уроци по БЕЛ и Математика.Там също има домашни.  Няма свободно време!
Може да ви струват лесни първите модули и така и трябва да бъдат. Достъпни за всички деца из България. Всъщност не е толкова лесно, колкото ви изглежда сега,но ще го разберете в 7 клас.  Влияние оказва времето - 60мин - 20 задачи.Трябва да се работи много стегнато,бързо и вярно. Няма време за връщане.  Забавят ли се на някоя задача ,няма време за последните. Губят се точки. Време трябва и за попълване на бланката с отговори, за преразказа на белова. Стресът да не сбъркаш ,защото друга бланка няма..... и много други фактори. Все пак са деца правят грешки къде от невнимание,къде от бързане или пък в момента не се сещат. А се очаква  и изисква от тях да са безгрешни.

# 415
Мда, самото напрежение от изпита е факт.
Затова го пращам моя от 1 клас по състезания да свиква и да се очупва.. Ако матурата му е сефтето, нормално да блокира.

# 416
Като минала вече веднъж през лудостта "матури(НВО) в 7-ми клас", мога да кажа, че си трябва добра подготовка и стабилни нерви от детето!
Защото деца с големи възможности не се представиха с най-добрите си възможности точно заради психиката.
Голямото ми дете ходи само на школа по български в 7-ми клас.
Малкото ... вероятно ще започне още в 6-ти. Simple Smile
Разликата в учителите и нивото на преподаване е определящо за необходимостта...

# 417
  • нейде там, където ....
Подготовката трябва да се следи, за да се вземат мерки навреме, ако се получат пропуски.

За преодоляване на проблема с нервите помага ходенето по най-различни състезания, както и на пробни изпити, организирани извън училище.

Необходимостта от уроци при нас би могла да възникне, в края на шести клас, в зависимост от желанията за гимназия.

# 418
... Защото деца с големи възможности не се представиха с най-добрите си възможности точно заради психиката. ...
Да, и аз наблюдавам същото при мои познати. Това с психиката е възлов момент. Но според мен много зависи и от родителската преса, и поставените високи очаквания към децата. Много тънък е балансът в това да мотивираш хлапето в тази трудна възраст така, че да не "прегори".
И ние в края на 6 ти клас ще вземем решение в зависимост от желанието за гимназия.

# 419
... Защото деца с големи възможности не се представиха с най-добрите си възможности точно заради психиката. ...
Да, и аз наблюдавам същото при мои познати. Това с психиката е възлов момент. Но според мен много зависи и от родителската преса, и поставените високи очаквания към децата. Много тънък е балансът в това да мотивираш хлапето в тази трудна възраст така, че да не "прегори".
И ние в края на 6 ти клас ще вземем решение в зависимост от желанието за гимназия.
Те самите деца се амбицират и искат да постигнат добри резултати. Влияят се едно от друго, нахъсват се за определено училище и т.н.  Simple Smile
И като вече минала през това веднъж с чудесен резултат, се опитвам да подхождам издалеко.

Общи условия

Активация на акаунт