Пети клас

• 86 338
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
В крайна сметка, ако не стигне времето от "ангажименти" през лятото, може да се възползваме от качените в  youtube два филма по "Под игото" - от 1952 и 1990.  Grinning

https://www.youtube.com/watch?v=59L5usmKyQk
https://www.youtube.com/watch?v=3Fr0xokEiRg

Тенкюююю
bouquet  Grinning

# 586
Не знам как може да сравнявате филм и книга, много се различават. По-добре едно резюме да прочете.

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 15:31 от yess

# 587
Щерката днес ме изненада, започнала Под игото и прочела първите 5-6 глави.  Коментарът: "не е много интересна и е доста странна", но си е разпределила по колко да чете и кога да я приключи. Разчита, че другата книга, за семейството и животните, ще е по-интересна.

# 588
Здравейте,
При дъщеря ми "Под игото" върви мнооого трудно- с пазарлъци и обещания. Имат да четат цялата книга, но да видим.
Благодаря за линка за филма, но ще го дам накрая. Предпочитам да прочете колкото може повече.
Учебници получиха също в края на уч.година - не зная дали ще се използват, но ще трябва да ги пазим.
Усетихте ли ваканцията вече?- питам за майките, децата вече забравиха, че са били на училище.

# 589
Не знам как може да сравнявате филм и книга, много се различават. По-добре едно резюме да прочете.
Не ми е и хрумвало да сравнявам филм и книга. Пределно съм наясно с казуса. И не случайно сложих в кавички думата ангажименти. Линковете дадох като краен вариант за деца, които биха се затруднили да прочетат цялото произведение. А в този случай резюмето едва ли ще свърши работа.

# 590
Не ми е и хрумвало да сравнявам филм и книга. Пределно съм наясно с казуса. И не случайно сложих в кавички думата ангажименти. Линковете дадох като краен вариант за деца, които биха се затруднили да прочетат цялото произведение. А в този случай резюмето едва ли ще свърши работа.
Peace
По-скоро вариантите на издания тип "Библиотека за ученика", които откровено недолюбвам Simple Smile

# 591
  • София
Усетихте ли ваканцията вече?- питам за майките, децата вече забравиха, че са били на училище.

Да усеща се,че е ваканция вече.Моята щерка все още не е започнала да чете книгите от списъка.Оставила съм я тази седмица.Вероятно следващата седмица ще и припомня за него,ако случайно е забравила. Mr. Green
От "Под игото" трябва да прочете две глави.

# 592
Аз все още свиквам, че са във ваканция. Цяла седмица сама се спирам да не я юркам да си ляга вечер:))))
С взимането на бележника, вечерта,  отпразнувахме  доволно края на 5-ия клас. Същинските почивки ще са през юли и сега до някъде сме на вълна шести клас. Чакаме да разберем и резултата от изпит по английски.
То и затова сега седна да си чете книгите, че после хич няма да и се занимава!

# 593
  • София
Моето дете книги си чете, но не са от списъка. От следващия месец започвам да ѝ ги включвам. Предполагам, че Даръл много ще ѝ хареса, така че съм подготвила и другите от поредицата. Почти сигурна съм, че с "Принцът и просякът" ще се мотае, а за "Под игото" нямам никакво мнение. Аз го прочетох на нейната възраст и ми беше интересно.

# 594
Прочетох „Под игото” два пъти - веднъж по задължение и втори път, когато бях по-голяма, когато го осмислих и ми беше интересно. Не е въпроса да сравняваме филм и книга, но точно в случая, смятам да му дам да прочете главите, които ще учат и да изгледа филма. Така поне ще има по-обща представа за цялото произведение.
Не мога да изисквам от детето да харесва книгите, които са ми били интересни на мен, а да чете по задължение е ужасно  Peace

# 595
Нашият списък се състои от три книги.Не ми се вярва да е така, по-скоро младежът се е отнесъл и не е записал всичко

Книгите са :
Приказки на Елин Пелин- имаха ги и предишни години

Приказки без край- М.Енде

Щастливият принц- О.Уайлд

Със сигурност има и още, няма как да е само това.

# 596
  • София
Светкавица би могла да помолиш родител от класа/випуска на детето ти да ти изпрати пълния списък,даден от вашето училище.
"Под игото" го четох ваканцията шести за седми клас.По онова време произвесението се учеше в 7седми клас.

# 597
Светкавица би могла да помолиш родител от класа/випуска на детето ти да ти изпрати пълния списък,даден от вашето училище.
"Под игото" го четох ваканцията шести за седми клас.По онова време произвесението се учеше в 7седми клас.

Това ще направя, но ще се съобразя и с произведенията, които се посочват тук .
"Под игото" ще му се опре със сигурност, въпреки че сме посещавали много места, свързани с априлското въстание, вкл. и не от най-популярните.

На неговите години четох "Записки по българските въстания", обаче той да ги прочете- абсурд.

# 598
  • нейде там, където ....
Нашият списък се състои от три книги.Не ми се вярва да е така, по-скоро младежът се е отнесъл и не е записал всичко

Книгите са :
Приказки на Елин Пелин- имаха ги и предишни години

Приказкa без край- М.Енде

Щастливият принц- О.Уайлд

Със сигурност има и още, няма как да е само това.

В единствено число е заглавието на книгата. При нас я няма в списъка, но ще се радвам, ако я учат. Чел е книгата, гледал е и филма (който няма много общо с нея, освен заглавието).

# 599
Да, объркала съм сутринта при писането и не съм забелязала.

Общи условия

Активация на акаунт