Пети клас

• 85 471
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Къде видя, че вече са в сила промените в наредбата? На сайта на МОН все още е в раздел "Проекти на документи".  До 24.01. приемаха предложения за промени, после се смени министъра ... newsm78
Измененията са публикувани днес в Държавен вестник.

# 226
  • нейде там, където ....
Къде видя, че вече са в сила промените в наредбата? На сайта на МОН все още е в раздел "Проекти на документи".  До 24.01. приемаха предложения за промени, после се смени министъра ... newsm78
Измененията са публикувани днес в Държавен вестник.

Благодаря! А аз се надявах, че ще правят и други промени, щом още стои в раздела с проекти.  Confused

# 227
Това манту задължително ли е, че са казали на дребната че няма да и дадат бележника #Crazy, без него newsm78 Какви глупости измислят newsm78

# 228
Това манту задължително ли е, че са казали на дребната че няма да и дадат бележника #Crazy, без него newsm78 Какви глупости измислят newsm78

Това са пълни своеволия и безобразия!
Има си инстанции, които налагат санкции при отказ от поставяне на имунизации, и категорично това не са училищата! Що за идиотия?!
 Ей че се ядосах!!! #2gunfire
Нямат никакви такива права!!!

Иначе манту-то е реимуизация; поставя се (като малко мехурче е над втрешната страна над китката), дава им.отговор, който педиатъра ще види 3 дни след поставянето.

# 229
Грешката е наша, нямаме време. Детето също е ангажирано от сутрин до вечер. Дават ти час, за след месец newsm78 Аз не знам утре, къде ще ме завее вятърът #Crazy Не, че отказвам да го направя. Защо не организират в училището тия неща, както си организират олимпиади и др. Едно време и зъб каб си имахме на място. Сега е чудо. ЛЛ ми взе два лв, за да ми напише зеления талон  #Crazy #Crazy #Crazy, тва кво беше, боже, ще оживея ли, докато завършим 12 клас. Изпитите в АК са след три седмици, някой неква информация да има, загубих темата.

# 230
  • нейде там, където ....
sandokanchev, ако не сте доволни от ЛЛ, сменете го юни.
Малко ни е рано за АК, каква информация за там търсиш? Формата на изпитите е обяснен на сайта. Ако детето има добра основа по математика, с малко упражнения в писането на есета би трябвало да няма проблем. Решаването на много задачи за кратко време и премахване на притесненията по време на изпит са другият важен момент, но може да се отработи с явяване на състезания и пробни изпити в следващите 2 години. Познавам лично две деца, приети в АК, без да са ходили на курсове за подготовка за него или за НВО. С подготовката от кварталното училище и не повече от 2 часа седмично допълнителни занимания у дома по математика и БЕЛ общо.  Peace

# 231
Следя темата за АК, но ми се загуби нещо. Имаме приятелско дете, което тази година ще кандидатства. Не успя да влезе в МГ- тата. Сега са наляли доста в уроци, та съм любопитен newsm78. Казват, че със среден успех 5, може да влезе, какво се усреднява newsm78 Иначе, моята си е пушка от всякъде.

# 232
  • нейде там, където ....
Искат успех 5, като необходимо условие, за да може да кандидатства в колежа. После се гледа само и единствено резултата от изпита.

Ето и темата за АК.

# 233
Следя темата за АК, но ми се загуби нещо. Имаме приятелско дете, което тази година ще кандидатства. Не успя да влезе в МГ- тата. Сега са наляли доста в уроци, та съм любопитен newsm78. Казват, че със среден успех 5, може да влезе, какво се усреднява newsm78 Иначе, моята си е пушка от всякъде.
Имам позната учителка по БЕЛ, която дава уроци и каза, че курсовете за АК са съвсем отделни от тези за матурите, там търсят специфично мислене, изпита е съвсем различен и те ги подготвят точно за този вид изпит  Hug Дано има късмет детето на приятелите ви, щом искат да влезе там  Peace Също знам, че там, по време на обучението, ако успеха падне под 5 ги изключват  Thinking

АК наистина дава страхотна подготовка, но на мен ми е болна тема- колко хора могат да си позволят 12 бона на година, а и това не е всичко-постоянно има допълнителни разходи........ но това е съвсем друга тема  Crazy

# 234
12 бона, са реално 1000лв месечно. Аз сега давам над 500 за занимална + частни уроци по АЕ + спорт.А там всичко им е вътре в тая сума. Разбрах, че и стипендии отпускат за отличен успех. Та, ако детето наистина го желае, и си заслужава, всеки родител би се напънал и кредит да изплаща. Мен друго ме притеснява. Дете, което не е прескочило бариерата на МГ, със ср. успех 5, но с платежоспособни родители, как се намества там, и не смъква ли нивото на подготовката. Завършилите АК, пък няма къде да продължат тук, защото нивото на масата е ниско, и заминават в чужбина newsm78

# 235
megan@, може ли да питаш дъщеря си кои са допълнителните помагала по БЕ? Моят син освен учебника има и две учебни тетрадки, но тях си ги работят в клас.

mama irina, благодаря!

# 236
Здравейте, имате ли точното условие на задачата от вчерашната олимпиада по математика - тази за РИТО+ВИТО=БРАТЯ?

# 237
Здравейте, имате ли точното условие на задачата от вчерашната олимпиада по математика - тази за РИТО+ВИТО=БРАТЯ?
Не, за съжаление, но би трябвало вече официално някъде да ги публикуват. То съвсем се обезсмисля цялата картинка:(

# 238
DeepSpace извинявай,чак сега прочетох, ще и кажа да ми ги запише довечера,че е 2 смяна на училище  Hug

# 239
Не, за съжаление, но би трябвало вече официално някъде да ги публикуват. То съвсем се обезсмисля цялата картинка:(

Има ги вече
https://klasirane.com/OLI.asp

Общи условия

Активация на акаунт