Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 121 937
  • 713
  •   1
Отговори
# 645
Момичета как сте с температурите след операция?

# 646
Около два месеца вдигах 37.2 - 37.6.

# 647
  • Бургас
Момичета как сте с температурите след операция?
Три месеца след операцията вдигах 37.5-38.
Много беше гадно.Това след хистеректомията.
А след операцията на щитовидната жлеза се бях подготвила за същото,дори ме изписаха с 37.5 и с цялата си наглост писали афебрилна...
Обаче температурата се повишаваше до третия ден и после си стана нормална.Ама коремната операция е по-тежка.
Ако не ми се налагаше тотална хистеректомията,не бих си го причинила по желание.
Само със секса проблеми нямам,идея нямам как е наред,след като и шийката на матката ми е махната,но там съм ок.
Иначе то не бяха кошмарни вълни две години,ревях и се сушах по 3-4 пъти на вечер,то не бяха излишни килограми,стигнах до 95.Сега съм 75,но пак са ми много.Бях си 53 преди хистеректомията.То косата ми изпада,три зъба в устата ми останаха,имам остеопороза на пръстите на ръцете,болки в ставите, остеоартроза,остеосклероза,стенокардия...Всички тези чудеса след хистеректомията.На 36 съм в момента,някъде на 28 ми правиха хистеректомия.
Толкова е гадно,че ако един ден си имам котка,няма да я кастрирам.Не бих го причинила на никой.
Да не говорим,че два пъти съм рязана от пъпа надолу,имам огромен грозен белег,но и явно мускулатурата пострада,много грозен корем ми се появи.Лятото бабите в автобуса се надпреварват да ми правят място,аз само съскам през (без)зъби,че не съм бременна.Че ми се и карат,че не било хубаво да казвам така,щяло да му стане нещо на бебето...Ужас пълен.

# 648
  • Варна

Боже, съжалявам да го чуя. Hug
Осъзнавам, че сигурно изглеждам като пълна лигла в очите на повечето от вас. Всъщност основния ми проблем е, че имам трудности със задържането на урина и знам, че проблемът се коригира с пластика на пикочния мехур, която пък се извършва парарелно с хистеректомията. Или аз не съм наясно? Освен това мислех за премахване само на матката по минимално инвазивен начин....ептен се обърках. Worried
Проблемът е, че ходих при трима гинеколози, уж специалисти, и тримата ми дадоха различни мнения. Май просто ще спра да ходя по лекари. Carpe diem....

# 649
Изобщо не е задължително да се махне матката за корекция на инконтиненция от какъвто и да е характер. Може да се пробват доста други неща, вкл. Операции.     

# 650
За проблеми със задържане на урината потърси добър уролог,гинеколозите не могат да ти помогнат.Има хапчета за този проблем,но не помня как се казваха,струваха около 80 лева и се пиеха по схема.Гинеколозите ще те убеждават за хистеректомия,защото е скъпа клинична пътека,ще им дадеш и на ръка защото  "операцията е много трудна и сложна".

# 651
  • Бургас
Да,за съжаление ще те убеждават за хистеректомия, защото е скъпа клинична пътека.Само и само да си вземат към 3000 или повече от здравната каса.
Потърси добър уролог.
В никакъв случай не изглеждаш като лигла,аз по себе си знам,че като човек има здравословни проблеми,е готов на всичко,за да си помогне.
В менопаузата изпускането на урина се засилва.За щастие нямам такъв проблем.
Евентуално ако ти е смъкната матката може да притиска пикочния мехур,но все пак чуй и уролог,за да си сигурна дали да се подлагаш на хистеректомия.Ако ти запазят яйчниците,няма да влезеш като мен от раз в менопауза,надявам се,че ще е по-леко.

# 652
Значи и мен са ме убеждавали още преди 10на години, когато нямах 30 за хистеректомия, ако ли не- ми нищо не могат да направят. А не е така. Първо, че може причините да са разнообразни от урологична гледна точка и да се направят различни неща- амбулаторно и/или оперативно. Второ, може да се комбинират гинеколог и уролог за поставяне на платно, различни пластики и/или други оперативни дейности и да се оправи или поне закрепи положението за години напред. Дефакто от некадърна хистеректомия или поради наличие на други фактор, повечето жени получават инконтиненция след хистеректомия, а не я излекуват. Каква е логиката тогава да я препоръчват за инконтиненция- ясно е, че е за пари и поради некадърност и нежелание да се напънат да направят нещо малко по-сложно от стандартното. Като си помисля колко жени се мъчат заради некадърни гинеколози, и ми се реве. Отвратително е, че повечето искат само да взимат пари от бременни, секцио, аборти и хистеректомии и не се напъват за нищо друго.

# 653
  • София /Абсурдистан
При мен беше лапароскопска заради миоми и не съм имала абсолютно никакви проблеми.

# 654
  • Бургас
Моята беше с разрез,но за щастие инконтиненция нямам.Може и да е физиологична особеност,майка ми няма хистеректомия,но има проблем със задържането на урина.
При мен нямаше как да не направят тотална хистеректомия,имах много тежка форма на ендометриоза,бяха засегнати и пикочния мехур,и дебелото черво,даже едно от предположенията беше ендометриален рак,не се потвърди за щастие.

# 655
Каква е максималната продължителност на болничния след лапароскопска хистеректомия?

# 656
Както след другата - според състоянието и работата. 30 дни от болницата, ако си с тежка работа и не протича добре възстановяването, отиваш на ЛКК за продължаване до 180 дни. След 6-ти месец ТЕЛК.

# 657
Благодаря!

# 658
От ЛКК не ти ги дават наведнъж, обаче, всеки месец трябва да ходиш на преглед. Същото после с ТЕЛК.

# 659
О, вярно, играх го този филм с ЛКК през бременността. Благодаря за информацията!!!
А има ли тук дами, които чак до ТЕЛК са стигнали? В смисъл - какво може да се обърка толкова сериозно?

Общи условия

Активация на акаунт