Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 165
  • 713
  •   1
Отговори
# 300
По-скоро в решението на онкокомитета, което горе-долу с епикризата излезе при мен. За 1Б обикновено назначават лъче, 20-тина процедури след като заздравее операцията. Ако е под 2 см може и да не назначат.
В хистологията ще пише размер, как са лимфните. Докторът не каза ли нещо след операцията, обикновено имат някаква идея?
Нищо не каза доктора и точно това ни притеснява. Баща ми го е питал дали има разсейки и тпй е казал, че хист.изследвания ще покажат. Казал е точно цитирам " Да има го заболяването жената, но смятам, че ще се оправи." Незнаем как да го разбираме, затова и сме притеснени.

# 301
muratto, първи стадии е мноооого малко вероятно да има нещо в лимфните, освен ако не е нещо голямо като размер. Ако беше видял уголемени лимфни, които го съмняват, предполагам щеше да ви каже. 1Б е с много добра прогноза, след лечение и при добра хистология има близо 100% шанс да не се появи рецидив, дори при кофти хистология не са зле нещата, хванато е навреме. Дано понесе добре следоперативния период и лъчето, ако назначат.

# 302
Обикалям 3 теми, май все не улучвам точната, затова просто си копирам поста. Peace
Здравейте, момичета   Hug
Абсолютно нахлувам, без да съм чела, без нищичко да знам и с молба.
Моля ви да споделите ако някоя от вас е правила тотална хистеректомия при д-р Амалиев в Селена, както и мнение да д-р Христамян. Снаха ми е с насрочена операция при Амалиев, но Христамян изказал мнение, че той нямало да се справи с подобна тежка операция. В същото време той самият /Христамян/ нямало да може да я извърши, т.к. е в неплатен отпуск по лични причини.. И сега в целия шок, в който са снаха ми и брат ми, объркването и страхът са огромни. Предстои и' утре колоноскопия и още някакви изследвания и във вторник е операцията.
Здравей, Деми!
Нека снаха ти не се притеснява. В Селена работят много кадърни доктори, имат и много добра база и апаратура. Амалиев е добър специалист и се съмнявам, че ще направи операция която не му е по възможностите....По-скоро ме притеснява коментара от Христамян и факта, че не е предложил колега, който смята че би се справил по-добре, след като той не може да поеме ангажимента.....Всъщност, дали е сигурно че точно това е  изкоментирал, защото ми е малко странно.....Иначе, ако снаха ти се притеснява, би могла да отложи операцията....А, ако иска да чуе още едно мнение/ най- добре с резултатите от колоноскопията/- може да иде при д-р Ангелов/ приема във " ФиХелт", оперира също в Селена-  онкогинеколог е и е ЧОВЕК, гарантирам/.

# 303
Yolanta, каква беше твоята диагноза и радикална ли ти беше хистеректомията? Извинявай, ако вече си отговорила на тези въпроси. Би ли казала след като те изписаха казаха ли ти каква диета да спазваш, какво можеш да ядеш и какво не. Много ще ми помогнеш с всякаква информация след изписването. Как се чувстваш сега? Понеже майка ми утре ще я изписват след операция с робота и искам да знам всичко. Благодаря предварително.
  Казаха без консумация на боб, леща, грах, зеле и без пържено. Аз съм с РМШ и радикална хистеректомия. Иначе още в болницата след като ни захраниха започнаха да ни дават закуски, кюфтета..... Не са ми казали за някаква специална диета, аз ям много плодове, салати, пилешко, риба. Сокове си правя от моркови и ябълки. Кайсиеви ядки и бадеми(сурови). Дано да съм била полезна.

# 304
Yolanta, каква беше твоята диагноза и радикална ли ти беше хистеректомията? Извинявай, ако вече си отговорила на тези въпроси. Би ли казала след като те изписаха казаха ли ти каква диета да спазваш, какво можеш да ядеш и какво не. Много ще ми помогнеш с всякаква информация след изписването. Как се чувстваш сега? Понеже майка ми утре ще я изписват след операция с робота и искам да знам всичко. Благодаря предварително.
  Казаха без консумация на боб, леща, грах, зеле и без пържено. Аз съм с РМШ и радикална хистеректомия. Иначе още в болницата след като ни захраниха започнаха да ни дават закуски, кюфтета..... Не са ми казали за някаква специална диета, аз ям много плодове, салати, пилешко, риба. Сокове си правя от моркови и ябълки. Кайсиеви ядки и бадеми(сурови). Дано да съм била полезна. Още чакам епикризата, на резултата от биопсията пише дребноклетъчен, плоскоклетъчен карцином.

# 305
  • Оптимист по принуда
Hug
Коментарът и мен ме учуди. Естествено нашите са се притеснили от това, дори са го питали дали е възможно да го ангажират да я оперира някъде в друга болница, щом е в неплатен в УМБАЛ. Не можело така.
Но в крайна сметка и аз така я окуражих, че Амалиев не би се наел с нещо, което смята, че няма да може да свърши. Поне се надявам да е така. Praynig
Попрочетох и темата и видях Ангелов, който оперира в Селена и казах на брат ми и снаха ми да разпитат за него и да помолят да присъства евентуално и той.
Благодаря ти  bouquet

# 306
  Казаха без консумация на боб, леща, грах, зеле и без пържено. Аз съм с РМШ и радикална хистеректомия. Иначе още в болницата след като ни захраниха започнаха да ни дават закуски, кюфтета..... Не са ми казали за някаква специална диета, аз ям много плодове, салати, пилешко, риба. Сокове си правя от моркови и ябълки. Кайсиеви ядки и бадеми(сурови). Дано да съм била полезна. Още чакам епикризата, на резултата от биопсията пише дребноклетъчен, плоскоклетъчен карцином.
Благодаря, много ми беше полезна с тази информация. А ти в кой стадий беше и кой те оперирва?

# 307
 murato.. Мен ме оперира професор Томов. Чакам хистологията. На епикризата от биопсията пишеше неврогоняващ дребноклетъчен плоскоклетъчен карцином. За лъче каза че ще говорим след хистологията.

# 308
murato.. Мен ме оперира професор Томов. Чакам хистологията. На епикризата от биопсията пишеше неврогоняващ дребноклетъчен плоскоклетъчен карцином. За лъче каза че ще говорим след хистологията.
А на епикризата пише ли стадия? Дали стадия е същия какъвто излезна при биопсията? Майка ми я оперира проф. Горчев

# 309
А на епикризата пише ли стадия? Дали стадия е същия какъвто излезна при биопсията? Майка ми я оперира проф. Горчев
  Нямам още епикриза след операцията, като дойде ще пиша пак.

# 310
Момичета от няколко дни ми изтича лимфа от влагалището, звънях на професор Томов каза да изчакам няколко дни и да се обадя пак. Някоя от вас имал ли е такова нещо? Започвам да психясвам вече.

# 311
Yolanta, колко време мина от операцията и какво разбираш под "лимфа"?

# 312
Yolanta, колко време мина от операцията и какво разбираш под "лимфа"?     От операцията минаха 10дни, беше ми отекло дясното бедро и от отделението ми изписаха Ендотелон. Лимфа-течност с бледо жълт цвят. Бедрото спадна, но продължава да изтича от влагалището.

# 313
Подобно жълтеникаво зацапване имах първите две седмици. Имаш рана, конци, отделно и се чисти влагалището от дезинфектанта. ако е нещо леко не мисля, че има защо да се притесняваш. Не е било силно при мен - в смисъл не се е стичало по краката или нещо подобно, но се случваше като седна на пелената да остане петно някои дни. При падането на конците ме предупреди Доки, че може да има по-обилно течение със странен аромат (към втори месец, на контролата още имах останали конци) и каза да правя промивки със смрадлика.
Бедрото от страната на повечето махнати лимфни при мен още е на приливи и отливи. Слабините също се надуваха от време на време чак до четвърти месец.

# 314
Подобно жълтеникаво зацапване имах първите две седмици. Имаш рана, конци, отделно и се чисти влагалището от дезинфектанта. ако е нещо леко не мисля, че има защо да се притесняваш. Не е било силно при мен - в смисъл не се е стичало по краката или нещо подобно, но се случваше като седна на пелената да остане петно някои дни. При падането на конците ме предупреди Доки, че може да има по-обилно течение със странен аромат (към втори месец, на контролата още имах останали конци) и каза да правя промивки със смрадлика.
Бедрото от страната на повечето махнати лимфни при мен още е на приливи и отливи. Слабините също се надуваха от време на време чак до четвърти месец.
                              Аз съм оперирана с робота, притеснявам се, че направо си тече не е като първия ден, но без превръзки не става. През ноща няма проблем, но като се раздвижа и започва да тече.

Общи условия

Активация на акаунт