Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 121 987
  • 713
  •   1
Отговори
# 540
По принцип дори и да има отстранени органи ...ако причината не е рак, не дават % от ТЕЛК .

# 541
  • Бургас
Гена,на жени до 50 г. за отстранени яйчници дават 50 процента.Води се посткастрационен синдром (много грозно звучи).
Аз нямах рак,а много тежка и неподдаваща се на хормонално лечение ендометриоза.
Обаче сега последствията са плачевни.Скоро ще навърша 36,а съм с остеоартрит или артроза, остеопороза на пръстите на ръцете,3 зъба в устата.Направо трагедия.

# 542
Извинете моята неосведоменост... Тръгвам на битка с много тежък цикъл и кръвоизливи, последния път припаднах и уплаших децата си. Сега събирам изследвания и ще ида на добър гинеколог. Казаха ми, че може да ми препоръчат хистеректомия само заради кръвоизливите, вярно ли е? Имам три малки миоми.
Родила съм си децата и търся вариант за окончателна контрацепция, на зрели години съм вече, така че матката като детероден орган вече не ми трябва.

# 543
  • София
Възможно е, но събери няколко мнения на гинеколози, не бързай. Аз имах подобни проблеми, които временно разреших преди 10 години с хистероскопска миомектомия /зависи къде са миомите ти/, аблация на ендометриума и хормонално лечение. За съжаление след 9-10 години миомите станаха множество, нарастваха, създаваха ми проблеми и се наложи да прибегна до хистеректомия. В началото на месеца ми направиха лапароскопска  супрацервикална хистеректомия и съм вече ОК. Запазени са ми яйчниците и шийката на матката.

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 14:14 от Anqelique

# 544
Mariqivanova799  аз влязох в критическа на 35г.  Минаха 5 години и още страдам от симптомите... напълно наясно съм за съжаление.Но най тежко за мен са килограмите които не мога да сваля.

# 545
  • Бургас
Те килограмите не са за разправяне.До хистеректомията си бях 50-52.Рязко качих близо 35 кг след хистеректомията.Бях станала почти 90 кг.Сега съм 67-68 кг,но кожата по лицето ми освен много суха, стои и увиснала.Просто красотата ми замина след хистеректомията.
Хора,които не са ме виждали отдавна,не могат да ме познаят.Не приличам на себе си.Сега и не искам да отслабвам повече, защото съвсем ще ми увисне кожата.
На 35 се сбабичосах.И брада ми поникна.

# 546
Извинете моята неосведоменост... Тръгвам на битка с много тежък цикъл и кръвоизливи, последния път припаднах и уплаших децата си. Сега събирам изследвания и ще ида на добър гинеколог. Казаха ми, че може да ми препоръчат хистеректомия само заради кръвоизливите, вярно ли е? Имам три малки миоми.
Родила съм си децата и търся вариант за окончателна контрацепция, на зрели години съм вече, така че матката като детероден орган вече не ми трябва.
На мен без миоми ми препоръчаха да ми направят хистеректомия заради обилни кръвоизливи и неуспешен опит за спирането с кюртаж. Бях на 46. Още имам цикъл, но вече по-удължен.

# 547
А как ги свали ако не е тайна?? Аз опитах всичко и резултати няма :/

# 548
  • Варна
Аз имам лапароскопска хистеректомия заради полипи и миома преди 10 месеца със запазени яйчници.На 43 г.бях тогава.Слава Богу, че я направих, защото получавах и аз много тежки кръвоизливи.Само съжалявам , че една година се мъчих, докато се реша на операция.Сега се чувствам много добре.Не се страхувайте, операцията не е страшна.

# 549
Ако се запазят яйчниците, не би трябвало рязко да се напълнее и да се разбутат хормоните , нали? Тъкмо отслабнах и вкарах хашимотото в ред.

# 550
  • Перник
Ако се запазят яйчниците, не би трябвало рязко да се напълнее и да се разбутат хормоните , нали? Тъкмо отслабнах и вкарах хашимотото в ред.
Дай съвет, как се вкарва хаши в ред?

# 551
  • Перник
Добре де, като нямаш матка и тръби не се ли води пак посткастрационен синдром? То си е сериозна кастрация това. Какво като са оставили примерно яйчници, да те произвеждат хормони, но кастрацията , поне за мен си е другото.

# 552
Извинявай, тъпо се изразих, не съм го вкарала в ред тъпото хашимото, само хормоните ми са в норма от две години, което си е сериозно постижение.

# 553
Добре де, като нямаш матка и тръби не се ли води пак посткастрационен синдром? То си е сериозна кастрация това. Какво като са оставили примерно яйчници, да те произвеждат хормони, но кастрацията , поне за мен си е другото.
Кастрация е, когато се отстранят органите, които произвеждат хормони за възпроизвеждане. Къде е кастрация при отстраняване на матката и тръбите? Яйчниците страдат около 2 месеца, докато се възстанови напълно кръвоснабдяването и нервните окончания.

# 554
  • Перник
Кастрация е, когато се отстранят органите, които произвеждат хормони за възпроизвеждане. Къде е кастрация при отстраняване на матката и тръбите? Яйчниците страдат около 2 месеца, докато се възстанови напълно кръвоснабдяването и нервните окончания.
Като нямаш тръби единствен вариант е инвитро. Като нямаш матка и да имаш яйчници произвеждащи яйцеклетки,  къде точно ще я износиш оплодената само и единствено при инвитро яйцеклетка. Та викаш не е кастрация??!!??
Въпрос на гледна точка...

Общи условия

Активация на акаунт