Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 121 991
  • 713
  •   1
Отговори
# 525
Не мисля да ходя отново при Славчев за този проблем,сега събирам мнения за добър уролог да видя той какво ще ме посъветва.

# 526
  • Под гъбата
Момичета, полага ли се ТЕЛК на жена до 50 години с тотална хистеректомия и отстранени яйчници без онкологична находка?

# 527
  • Бургас
Момичета, полага ли се ТЕЛК на жена до 50 години с тотална хистеректомия и отстранени яйчници без онкологична находка?
Да,ако са отстранени и двата яйчника,се полага.

# 528
Така е по наредба,но на мен не ми дадоха.Освен ,че не ми признаха онкологичното заболяване,за посткастрационния синдром ми поискаха хормони-прогестерон и др.Според Телк нямах такъв.След обжалване в НЕЛК ми признаха онкологичното и нищо за липсата на яйчници.

# 529
  • Перник
[/quot
А ако няма тръби матка и е останал само 1/2 от единия яйчник, не се, така ли?

# 530
  • Перник
Така е по наредба,но на мен не ми дадоха.Освен ,че не ми признаха онкологичното заболяване,за посткастрационния синдром ми поискаха хормони-прогестерон и др.Според Телк нямах такъв.След обжалване в НЕЛК ми признаха онкологичното и нищо за липсата на яйчници.
Ма тия са луди направо. Като нямаш тръби и матка си е чист кастрационен.. каквото там го водят. И да имаш функциониращ яйчник произвеждащ хормони ккво от това?? Наистина не са добре

# 531
  • Бургас
ванвал,те имат някакви таблици и може би щом са ти дали процента ТЕЛК за онкологично заболяване,тогава за липсата на яйчниците не се полага.Като минат пет години и като ти спрат процента за онкологичното заболяване,ако все още нямаш 50,може би ще важи.
Не знам,аз имам много заболявания,но за всички съм получила 0 процента, освен 50 за липсата на яйчниците и 6 за липсата на щитовидната жлеза.
Мислила съм да ходя и аз на НЕЛК,но личната ме убеждава,че щели да ми намалят още процента и не смея да рискувам.

# 532
ванвал,те имат някакви таблици и може би щом са ти дали процента ТЕЛК за онкологично заболяване,тогава за липсата на яйчниците не се полага.Като минат пет години и като ти спрат процента за онкологичното заболяване,ако все още нямаш 50,може би ще важи.
Не знам,аз имам много заболявания,но за всички съм получила 0 процента, освен 50 за липсата на яйчниците и 6 за липсата на щитовидната жлеза.
Мислила съм да ходя и аз на НЕЛК,но личната ме убеждава,че щели да ми намалят още процента и не смея да рискувам.
Ами два пъти обжалвах Телк_а,първия път и Нелк твърдеше ,че не се следва %тнр поради онкологично и ме върна на Телк,да си свърши работата по т.т за липса на яйчници под 50г .Те отново ми дадоха 0% .Втори път обжалвах в Нелк,и получих 94% за ст 1а1,с признанието,че оценката на Телк е неправилна.За липсата на яйчници нищо .Но съм удовлетворена.Т.к решението ми е за 1год. през м .септември пак ще се явявам на Телк и самата аз не зная нужно ли е освен епикриза нещо друго за този посткастрационен синдром.Не луди ,те просто са много луди

# 533
  • Бургас
То за тях няма думи.
Аз съм точно с този посткастрационен синдром.Много грозно звучи.

# 534
Аз, така и не се пробвах, защото още преди хистеректомията, съм имала сблъсък с ТЕЛК и ми стана пределно ясно, че съм доста бяла, етнически неприемлива и  младееща за да им покрия изискванията/ тогава с тежка ДХ и пареза на крака, вследстивие на гинекологична операция и с ред други усложнения, ме направиха сандър  и ми дадоха много малки проценти #Crazy/. Радвам се, че съм жива и почти здрава и  хич, не им ща милостинята.......
А, за посткастрационния синдром, като прочетох се сетих как един известен местен мамалог, на висок глас  в коридора ми викаше, че съм безотговорна, щото съм " кастрирана" , пък не пия хормони......Ами, продължавам да не пия, ама и при него повече кракът ми няма да стъпи  Naughty

# 535
  • Перник
Аз, така и не се пробвах, защото още преди хистеректомията, съм имала сблъсък с ТЕЛК и ми стана пределно ясно, че съм доста бяла, етнически неприемлива и  младееща за да им покрия изискванията/ тогава с тежка ДХ и пареза на крака, вследстивие на гинекологична операция и с ред други усложнения, ме направиха сандър  и ми дадоха много малки проценти #Crazy/. Радвам се, че съм жива и почти здрава и  хич, не им ща милостинята.......
А, за посткастрационния синдром, като прочетох се сетих как един известен местен мамалог, на висок глас  в коридора ми викаше, че съм безотговорна, щото съм " кастрирана" , пък не пия хормони......Ами, продължавам да не пия, ама и при него повече кракът ми няма да стъпи  Naughty
Звучи ми това за мамолога като от устата на Гавраилов...

# 536
Не, Алтай Косев се казва. Много го хвалят, но за мен човек без елементарна култура и съобразяване как говори на пациентките си, не може да е добър доктор.

# 537
  • Перник
Не, Алтай Косев се казва. Много го хвалят, но за мен човек без елементарна култура и съобразяване как говори на пациентките си, не може да е добър доктор.
Той и доц.проф.или какъвто е там Гавраилов е светило в областта, но е в състояние да те разреве. Няма такъв хем добър лекар, хем лош човек

# 538
  • София /Абсурдистан
Как ли пък не бих отишла при такъв. Хем си плащаш, хем с гадна болест, че и да трябва да те разревава на всичкото отгоре, та ако ще и топ светило да е. Има и други добри лекари, не е единствен. На мен хистеректомията ми прави д-р Надя Магунска от клиника д-р "Щерев". Ми няма друго такова хем супер компететно, хем мило и добро същество. Още същия ден исках да стана, но ми позволиха чак на другия. Не съм имала никакви усложнения, нито пък болки. Лапароскопска беше операцията. За онколог си намерих д-р Светлана Ганчева от Сити клиник и също съм доволна. Много мил и разбран човек и страхотен специалист. Не разбирам защо ходите при такива, които ви разклащат душевното равновесие, то това и болестта го прави и без чужда помощ.

# 539
  • Перник
Той с мен само се опита да са прави на велик, не съм от тея дето си трайкат, още повече когато съм си платила 100 лв за преглед. Знам от мои познати лежали в отделението, че е меко казано с идиотско държание.

Общи условия

Активация на акаунт