Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 026
  • 713
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Ами не знам и аз.За мен Михайлов е най-добрият онколог гинеколог.
От другите Габровска и Ганчев са най-човечни,мисля,че и с каса работят.Единствено тези лекари са ме изслушвали и са пробвали да ми помогнат.
За уролог не знам,може да потърсиш в нета мнения.
Може пък да се оправи положението след време.
Аз имах друг проблем-често кървях при напъване за ходене по голяма нужда,също и по време на/ след секс.И ходих доста по лекари, защото дори шийката на матката ми е махната и много се плашех от това кървене.Уж зарастнало,а кърви.Поне две години след операцията беше така.После изведнъж само си спря.
Не знам при теб какви тъкани са махнали,може и част от мускулите да са нарушени.

Може ли да попитам как се прибра от София след операцията?Аз не можех да си представя да пътувам след операция.Затова и четирите ми операции са правени в Бургас.
От София съм се прибирала с влака след колоноскопия на два пъти,и в двата случая бях с памперс.След такава процедура винаги имам водниста диария и е невъзможно да стискам.Тръгва си сама и тече и по няколко дни си ходя с памперс.Единият път силно изкървих след процедурата,но съм била клинично стабилна и ме изписаха на другия ден.Изроди.

# 511
ampata, упражнения за тазовите прави задължително. Постепенно до 100 повторения трябва да стигнеш - стягаш силно и отпускаш - първо без да задържаш, после и задържаш по 10тина секунди. На физиотерапевт отиди да ти покаже и други. Със сигурност ще има ефект, ако си упорита. Преди да е минала първата година едва ли ще предприемат нещо, защото още има надежда да се оправи.

# 512
  • Бургас
Ако има възможност за физиотерапия и аз ще те посъветвам да опиташ.Има полза,на мен за друго са ми правили.

# 513
Ами не знам и аз.За мен Михайлов е най-добрият онколог гинеколог.
От другите Габровска и Ганчев са най-човечни,мисля,че и с каса работят.Единствено тези лекари са ме изслушвали и са пробвали да ми помогнат.
За уролог не знам,може да потърсиш в нета мнения.
Може пък да се оправи положението след време.
Аз имах друг проблем-често кървях при напъване за ходене по голяма нужда,също и по време на/ след секс.И ходих доста по лекари, защото дори шийката на матката ми е махната и много се плашех от това кървене.Уж зарастнало,а кърви.Поне две години след операцията беше така.После изведнъж само си спря.
Не знам при теб какви тъкани са махнали,може и част от мускулите да са нарушени.

Може ли да попитам как се прибра от София след операцията?Аз не можех да си представя да пътувам след операция.Затова и четирите ми операции са правени в Бургас.
От София съм се прибирала с влака след колоноскопия на два пъти,и в двата случая бях с памперс.След такава процедура винаги имам водниста диария и е невъзможно да стискам.Тръгва си сама и тече и по няколко дни си ходя с памперс.Единият път силно изкървих след процедурата,но съм била клинично стабилна и ме изписаха на другия ден.Изроди.

Всичко ми махнаха- яйчници,матка,шийка, лимфни възли. А за прибирането със съпругът ми с колата. В легнало положение и много почивки. Тогава ме пуснаха до си ходя с катетър.

# 514
  • Бургас
Значи и в София са същите.
Ние нямаме кола и пътувам с влак.Просто не мога да си представя да съм оперирана и да съм във влака.
На втората операция катетъра ми го държаха около три  дни.
На третата,когато махнаха всичко (без лимфни възли) катетърът започна да тече още на другата сутрин след операцията.И казаха,че ще слагат нов,аз изтръпнах от ужас,попитах дали мога да ставам,казаха,че ако искам мога.И взех да ходя.
На последната,на щитовидната жлеза катетър не слагаха.За това съм благодарна.Едвам се мъкнех до тоалетната,но някак успявах.

# 515
  • Перник
Здравейте Simple Smile
Не зная въпроса ми дали е за тук. Аз съм с 1 яйчник, без тръби, след хистеректомия, с Хашимото и възел. Хистерото не е по повод злокачествен процес. Имам ли право на ТЕЛК за % инвалидност?

# 516
  • Бургас
ТЕЛК ще ти дадат.Въпросът е,че едва ли ще е повече от 20-30 процента.
За Хашимото ще получиш 0 процента.Аз бях с Базедова болест и ми даваха 0 процента, въпреки че имах проблем със сърцето.
За липсата на орган ми дадоха 6 процента след като ми премахнаха щитовидната жлеза.За липса на матката едва ли ще ти дадат повече.За липса на яйчниците ми дадоха 50 процента,но ти имаш един яйчник.
Опитай,не губиш нищо.Но надали ще ти отпуснат пенсия.
Аз за улцерозния колит имам също 0 процента,нямам анемия.Липсата на витамините,изтощението,изпадалите зъби само ги описаха в протокола.

# 517
  • София /Абсурдистан
Здравейте Simple Smile
Не зная въпроса ми дали е за тук. Аз съм с 1 яйчник, без тръби, след хистеректомия, с Хашимото и възел. Хистерото не е по повод злокачествен процес. Имам ли право на ТЕЛК за % инвалидност?
Нищо няма да ти дадат. Аз от 3г съм с хистеректомия, но за миоми, а не за онкологичен процес. Дори не поискаха да ми вземат да видят документите. Казаха - щом не е рак, няма нужда да гледаме. За Хашимотото ми писаха 0%, сега като се явявам, хич и няма да го споменавам, нито да вадя документи за това, че само излишно хвърляне на пари за изследвания.

# 518
  • Бургас
Unknown_lady,ако нямаш и яйчници,и си под 50 години,дават 50 процента.
Аз имам 56-тези 6 процента ми ги прибавиха заради липсата на щитовидната жлеза.И толкова.
За другите заболявания да се спасявам,все нула процента.

# 519
  • София /Абсурдистан
Е аз имам 64% , но за други заболявания. Но сега с промените в телковете, нищо не се знае.

# 520
  • Бургас
Да, напълно е възможно да ни оставят без ТЕЛКове.
И без това сме оставени на милостта на близките си...

# 521
Ани, мила, отивай на добър уролог и не се мъчи. Това твоето лично мнение, но мисля,  че никакви упражнения няма да помогнат. Според мен е ужасно да не можеш да се отпуснеш на вън. Хич не му мисли, отивай и виж какво ще ти кажат Hug

# 522
Със сигурност лекуващият лекар- Славчев или друг, трябва да те насочи към уролог за инконтиненцията, която е възникнала след операцията, особено щом е толкова тежка. Може да е засегнато нещо около пикочния мехур, а може и просто да се нуждаеш от някакво лечение. Най-вероятно ще поставят слинг/платно- това е най-масовият метод. http://www.tokudabolnica.bg/bg/urology/treatment-of-urinary-incontinence Извършва се на много места, в големите болници-Токуда, Пирогов, ВМА и т.н.. Най-добре е да пробваш, защото може да ти реши проблема напълно и да не е нужно да се мъчиш
Най-интересното е, че на мен ми предлагат хистеректомия заради пролапс и евентуална инконтиненция в следствие на него, тоест със сигурност не е нормално хистеректомията да предизвика несъществувала преди това инконтиненция. Затова и си позволявам да се включа

# 523
  • София
Позволявам си и аз коментар...
Не бих се върнала при Славчев на твое място. Доста жени се оплакаха от проблеми с уринирането при него след Хистеректомия. В никакъв случай не поставят под съмнение професионализма му, но явно нещо засяга.
Правя сравнение със самата себе си. Аз съм с Вертхайм. Не съм имала никакви проблеми. (Мислех, че имам, но се оказа, че проблема е в партньора ми) Влагалището ми е перфектно, нямам сухота, никакъв проблем с изхождането и се чувствам пълноценна жена.
Операцията ми беше през 2013г при Ковачев във ВМА. Малко е рязък, но е прекрасен хирург.

# 524
Преди 12 години съм оперирана - тотална хистеректомия заради 10 см. доброкачествена киста на яйчника. Нямам никакви оплаквания след операцията, нито напълняване. Пих 1 година някакви хормонални таблетки естрофем. Единствено имах по-често цистити и ми писна от ципрофлоксацин. Докато не ми препоръчаха отвара от пресен магданоз против цистит и всичко се оправи. Тук в тази тема прочетох, че ми се полагал ТЕЛК до 50-годишна възраст,  но не знаех и личният лекар не ми е казал също. Нищо, важното е да съм здрава и да работя. В момента никакви лекарства не пия, 52 кг съм. Но много обичам да вървя пеш, да се разхождам, обичам пеш да ходя на работа в слънце и в сняг, а това са едни 4 км. на ден общо.  Два пъти годишно ходим на планина.

Общи условия

Активация на акаунт