Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 046
  • 713
  •   1
Отговори
# 495
Аз вече не ща да съм силна, че ми писна от изпитания...
С какъв артрит си? Аз съм с ревматоиден и вече година стискам зъби.

# 496
  • София /Абсурдистан
И аз така, с ревматоиден.

# 497
  • Бургас
И аз имам някакъв артрит.
Ходих на ортопед,каза,че съм за ревматолог.
Ходих март месец,казаха ми старчески изменения,но съм на 35.Обвиниха хистеректомията,заради липсата на яйчниците организмът ми работел на други обороти.
Сега имам нов талон,но добрите специалисти в града не работят с каса.Ще видим кого ще търся.

Ако не се лекува,ревматоидният артрит опасен ли е?
Аз не мога да пия нестероидните противовъзпалителни,нито аналгин, алергична съм.
Преднизолон не искам,бях четири години на кортикостероиди заради улцерозен колит,спрях го,че стомахът ми се разби и не искам да го започвам пак.А и не помагаше,ставите се скъсваха да ме болят докато го вземах.
И на практика какъвто и да е артритът,не мога да го лекувам.
Уж не е ревматоиден,имам снимка на ръцете,но умирам от болки.
Сутрин едва си мърдам пръстите на ръцете,краката от коленете надолу са ужас.
За сега диагнозата ми е остеоартрит.И умирам от болки и вземам само шуслерови соли, защото към друго съм алергична.
Как ми е писнало да ме боли...Ама докато съм жива ще боли,няма друг начин.

# 498
  • София /Абсурдистан
Разбира се, че е опасен. Няма как да не вземеш лекарства. Иначе така ще те    " изяде", че щеш не щеш, ще се наложи, ако искаш да си на крак и поне да се обслужваш сама.

# 499
  • Бургас
Ужас.
Лошото е,че не мога да вземам лекарства.
Но утре ще търся къде да се запиша за преглед по каса,ако трябва ще отида и на платен,и в отделението ще вляза за диагностика.
Направо...такова чудо ми дойде на главата с тези болести!
Дядо ми имаше артрит,но вземаше само аналгин.Не е старчески,имал го е от млади години и даже е вдигал 40 градуса температура.
Това с температурата много ме плаши, защото на практика нищо против температура не мога да пия.
Миналата зима вдигнах от грип 40 градуса и извиках бърза помощ.Крещяха ми,че съм ги викала,имали само аналгин и щом съм била алергична не трябвало да ги викам.Но бях много зле,с висок пулс 180 от температурата.Взеха ме в спешното,но поне три пъти ми споменаха,че не били такси.
В спешното ми крещяха,че съм за личен лекар.Ок,но беше посред нощ.Имало нощно дежурство.Ок,ходила съм,но и там не ми помогнаха.Трябвало да отида на алерголог.Ами ходила съм,казва да не рискувам,нищо да не пия.Да слагам лед.Ок,но аз постоянно спя и трябва майка ми да седи и да ми сменя мокри ледени компреси.
Нищо не ми сложиха,крещяха ми,че щели да ме глобят.Тръгнах си накрая.

Веднъж бях с ротавирус в инфекциозно отделение,пак с 40,че и нагоре градуса.Молих да извикат лекар,сестрата ми се накрещя като съм алергична да не я викам повече,не можел да помогне лекарят.Даде ми лед,да слагам под мишниците.Но то буквално боли ако се държи повече от минута,а и не е редно.На десет минути се държи по минута.И не помага.

Просто знам,че започнат ли температури,никой няма да се занимава с мен и много,много ме е страх.

# 500
     На каква терапия си в момента? Моят ревматолог спря базисната терапия.

# 501
  • София /Абсурдистан
В момента се уточнява какво да вземам заради сериозна алергия, само Диклофенак дуо пия, колкото да не е без хич. Бяха ми назначили Арава, но още не мога да я пия.

# 502
В момента се уточнява какво да вземам заради сериозна алергия, само Диклофенак дуо пия, колкото да не е без хич. Бяха ми назначили Арава, но още не мога да я пия.
       Аз пия афламил, справям се с него, но няма как да го пия постоянно. Във фейса има една група онкологични и автоимунни заболявания, тя е за лечение с билки. Аз пих билките за артрита отразиха ми се добре. Ако се интересуваш погледни.

# 503
Здравейте, казвам се Ани и от скоро съм с премахната матка. Радикална хистеректомия при доц . Славчев. Операцията ми беше декември 2017 година, минах и химио ,и лъчетерапия . Изследванията ми са ок ,няма метастази. Нямам назначена хормонална терапия, имам само горещи вълни.Но имам
 проблем ,който ме притеснява и депресира. Имам силна инконтиненция и ходя с памперси постоянно. Ходих на лекар, той ми изписа хапчета,но няма промяна. Знам , че трябва да пия много вода,но няма как. С малко детенце съм и покрай грижите за него не мога да погледна себе си. Някой ако е минал през това ,моля да ми сподели дали минава от самоуби си или.... Оффф,незнам,направо се чудя кой път да хващам.

# 504
ampata, никакво подобрение ли няма? Обикновено колкото се пооправи първата година - толкова. Съвсем ли не можеш без памперс - с тях допълнително може да влошиш нещата, защото губиш инстинкта да стискаш. Пробвай с упражнения за стягане на тазовите мускули, може да поискаш от ЛЛ да те прати на физиотерапия.

# 505
Не, без тях не става. Постоянно капя, а ако съм пила повече течности докато отида до тоалетната всичко изтича. Отчаях се напълно, като и хапчетата не ми помогнаха.

# 506
  • Бургас
Аз нямам такова нещо.Мога да стискам докато стигна до тоалетна.Аз съм с тотална хистеректомия.
Обаче те разбирам, защото съм и с улцерозен колит и там когато съм в криза се изпускам.
Дори отказах работа в съседен град, защото по пътя няма тоалетна,а аз дори и да съм с памперс,фецесите миришат,на всеки ще му е ясно какво ми се е случило.А и след такова чудо ми трябва баня.Ужасът е пълен,разбирам те.
Майка ми не е с хистеректомия,но пък се напиква постоянно.Не се тормози толкова,само като се случи се ядосва.И тя гледа да има тоалетна наблизо,като е навън все ходи в някое кафе до тоалетната.
Радвай се,че си жива и ще можеш да си гледаш детенцето.
Съвсем здрави няма да станем,щом е имало операция,все има някакъв проблем.

# 507
Така си е ,живи и здрави да сме. Но този проблем много ме мъчи. С трима лекари съм говорила и казаха,че до 6 месеца всичко ще се оправи. Но минаха месеците, а всичко си е същото. С този проблем се чувствам не пълноценна. На моменти се депресирам много. Едва мога да задържа 15-20 минути, а детето си иска неговото, сега като се стопли се постоянно на вън по парковете, а наблизо тоалетна няма. Мисля си да отида на уролог, но не знам дали има добър такъв около и в Бургас.

# 508
  • Бургас
И аз съм от Бургас.
За гастроентеролог и ендокринолог,също и за гинеколог мога да дам мнение (за съжаление не особено положително),но за уролог не знам.
Ама сигурно няма да помогне много.Евентуално някаква пластика може да ти предложат.
Теб кой и къде те оперира?
Мен ме оперира Михайлов в онкологията.
Химиотерапия, лъчетерапия и т.н. нямам правена,аз имах много тежка форма на ендометриоза,затова ми махнаха всичко.

# 509
В София ме оперираха доц. Славчев. А при Михайлов ходих след ХЛТ . Той ми предписа да пия инконтан ,но няма ефект. Сега се чудя къде да отида.

Общи условия

Активация на акаунт