Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 444
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Prismatica Aerie
Lemy, благодаря! Следя се при ендокринолог, имам възел, а хормони и антитела в норма. ..Току-що писах в друга тема, че започна да ме боли възела..
Обременяване с глюкоза съм правила преди около 5 години, наред бях. По-скоро се чудя, може ли да се развие инсулинова резистентност, при хора, които не ядат сладко, тестено и пр. newsm78

Утре ще изследвам полови хормони, може и кортизол да пусна. Благодаря за съвета!

# 301
А ендокринолога какво казва, относно напълняването ти?

По-скоро се чудя, може ли да се развие инсулинова резистентност, при хора, които не ядат сладко, тестено и пр. newsm78
Не мога да ти отговоря на този въпрос, но имам близка, която е с лека форма на ир, при която стриктното ограничаване на въглехидратите спря да да действа, и мина на Метфогама.

Виж, точно прочетох това в нета, в една фейсбук група, писала го е една съфорумка от нввмх темата, тя много чете по въпроса:
Скрит текст:
Затова и е важно всеки да си отчете собствените особености и да се съобрази с тях. Жамине цитират определени проблеми, които се получават при много хора, ако поддържат дълго време прекомерна въглехидратна рестрикция: сънят се нарушава и се получават симптоми на хипофункция - обикновено не явен хипотиреоидизъм, но симптоми на забавена обмяна на веществата (понижена енергия, връщане на килограми, вече успешно свалени с по-нисковъглехидратно хранене, запек, суха кожа, косопад, спиране на цикъла при жените понякога или други проблеми с половите хормони). Освен това много масово оплакване е сухотата на очите. Всички тези неща не са нормални и ако са се появили след продължителна въглехидратна рестрикция, се коригират точно с увеличаване на въглехидратите - не безразборно и прекалено много, но умерено и от точно определени храни. Това им е сайта (The Perfect Health Diet)

# 302
  • Prismatica Aerie
А ендокринолога какво казва, относно напълняването ти?
Не съм говорила още с него, предстои ми  контрола следващия месец. Но той е хирург, следим възел, не знам доколко е уместно да го занимавам с теглото си..
Аз не съм напълняла драстично, но не съм си променяла режима на хранене. Някак се опухкавих.
 За увеличаването на въглехидратите го знам, пробвах някакъв измислен вариант като замених вечерното хранене с богата салата. Само се подувах и още повече ми отесняха дънките - това ми е основен индикатор, дрехите. На кантар не се меря.
Благодаря за инфото bouquet, ще се поинтересувам още и ще чета.

# 303
Аз също съм вегетарианка и постя сряда и петък...не успявам всички пости, заради командировки, но се старая.

# 304
  • Вече в моята си приказка...
Аз също съм вегетарианка и постя сряда и петък...не успявам всички пости, заради командировки, но се старая.
И как се чувстваш?

# 305
И как се чувстваш?

Чудесно, нямам никакви аномалии (да чукна на дърво). Единствено бе боли глава понякога, но това е откак се помня (от 4-5 годишна възраст).

# 306
Съншайн, Ориз, елда, лимец, амарант, просо, царевица, бобови (грах, боб, леща и т.н.), нахут, картофи.......ядки и семена............ръжта е с по-малко глутен.
Много благодаря. Heart Eyes Hug bouquet
Някакво месо или риба ядеш ли?

# 307
  • Пловдив
Бях на гинеколог, след три месечно отсъствие на цикъл (на 49 години съм). Според него навлизам в менопаузата. Преди три дни ми дойде цикъла,...... е такова чудо не съм имала през целия ми жизнен път като жена. Първите два дни кафеникаво течение, и след това като текна та няма спиране. Хайде това добре, разбирам през периода през който минавам ще има такива аномалии, но има толкова ужасна миризма (на мърша направо Sick), че немога да се трая. Нормално ли е бе хора, никога преди това не е имало такова чудо?!

# 308
При мен също имаше нещо подобно след 6 месечна липса. Но после се оправи.

# 309
А на мен ми закъсня - дойде на 38-ми ден. Продължи 4 дни и след 10 дни....ме повтори Simple Smile  Продължителност 6 дни, много обилен и също миризмата беше .....хайде да не е на мърша, но и аз не се траех, много силна неприятна миризма. Имам и леки болки в яйчника, този на който преди 2 месеца откриха киста. Надявах се да се е махнала, но сега с тези болки от време на време не знам какво да мисля. Е, ще изчакам до другия месец, когато мисля да се прегледам.

# 310
Във връзка с неприятната миризма си спомних една тема тук, преди години. Беше за употребата на ежедневни превръзки и изобщо свързана с интимната хигиена.
Та, в тази тема една съфорумка се възмущаваше колко била нечистоплътна колежката ѝ и как било неприятно да се ползва тоалетната след нея. Очевидно причината не е била в лоша хигиена, а в такъв нетипичен мирис на кръв. Crazy

# 311
Deva, да точно и аз се притеснявах, дали тази миризма не се носи след мен Simple Smile   В тоалетната изпръсквах тонове от оставения ароматизатор и да не влизам в подробности че дезедоранта го ликвидирах за една седмица.

# 312
Ох, мълчи, че и аз се притесних на тази тема. Crazy
Наложи ми се да искам направление от ЛЛ за невролог. Обаче съм при нов ЛЛ и досега не бяхме се виждали. Мислех, че само ще обясня за какво съм отишла и ще ми даде каквото трябва. А той ме прегледа основно, прави ми ЕКГ, мери кръвно, преслушва ме, попълвах една анкета за наследствени заболявания. И ме пита дали имам менструация, казах да. Обаче следващия въпрос, "в момента в менструация ли сте?", направо ме наведе на мисълта, че се излъчват миризми от мен. Sunglasses

# 313
Deva, а след 6-месечното прекъсване на цикъла, започна да ти идва регулярно ли ( т.е. не е бил еднократен цикъл, а се е възобновил, сякаш не е имало прекъсване ? )

# 314
3 месеца е ОК. Ще видим занапред как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт