Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 466
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Видя се след абразиото, на ехографа нямаше нищо.

# 451
  • тук и там
Моят не ми е изписвал нищо,за абразио и дума не е ставало.Оплакванията ти само свързани със продължителен цикъл ли бяха или имаше и други симптоми?

# 452
Няколко месеца беше със зацапване по 12-15 дена и накрая съвсем отказа да спре. Мъчихме го с вит.Ц, дицинон, калций фосфо ц, оргаметрил, и накрая нямаше как, абразио.

# 453
  • тук и там
Ясно,благодаря! bouquet

# 454
  • offshore & overseas
...Мисля, че МЦ идва и при липса на овулация...
Абсолютно - овулация без последваща менструация или бременност няма, но ановолутарни цикли може да има (дори могат да бъдат само такива), особено при наближаващ климактериум.

Ох, напомняте ми как трябва да отида на профилактичен преглед при мойто АГ, но така не ми се ходиии, че се подмотвам и си търся оправдания (напр., че още кърмя, вече 3 години и отгоре Embarassed). Отделно, на мамолог никога не съм била.  ooooh!

# 455
...Мисля, че МЦ идва и при липса на овулация...
Точно така съм в момента, без овулация и с цикъл.

# 456
Аз от 9 години съм с такова зацапване.
Пробвала съм всичко, няма разлика. Пила съм Оргаметрил, пак имам.
Правиха ми хистероскопия, със съмнение за полип, нямам.
Вече не се впечатлявам.

Шарки беше писала защо е, но съм забравила. Crazy
Не е само от нисък прогестерон, казах за Оргаметрила, мазала съм се с Прогестогел, пак е така.

# 457
  • София
От цялостнo ниския прогестерон е:

Заместването на прогестерона с прогестогел или глобули не може да достигне първоначалните равнища  Rolling Eyes

# 458
Ама и нещо друго имаше, не си ли спомняш?

# 459
  • тук и там
Със приемът на Витекс,може ли да  повлияем на прогестерона,тоест да се повиши ?На теория де..Аз имам всички признаци на завишен естроген. Приемах известно време Див ямс,обаче гърдите ми щяха да се пръснат направо докато го пиех(не само преди МЦ),и имах зацапване по време на овулация тогава.

# 460
И докато пиех див ям, пак имах зацапване. Peace Той си е директно за прогестерона.
На мен също от него щяха да ми се пръснат гърдите. Никога преди това не съм имала такъв проблем. Като изключим бременността.
Витекс не съм пила.

# 461
  • София
Ако е за прицапването по време на овулация (че аз имах и такова, около 2 години), то е заради ей това:http://blog.ayda.co/bleeding-and-discharge/is-my-ovulation-causing-spotting/

T.e. рязък спад на естрогена  при скока на лутеинизиращия хормон, и недостатъчно висок прогестерон към този момент. Прогестеронът отговаря за здравината и растежа на лигавицата.

Аз съм кървила в ненормални времена от: миоми, полипи и нисък прогестерон...

# 462
Не, не по време на овулация. Само преди цикъл. Аз, де.
Миома имах, никакви проблеми не ми е създавала, даже изчезна сама.

# 463
  • offshore & overseas
Може ли знаещите набързо да обобщят какви са симптомите при нисък прогестерон и съответно при нисък естроген (макар че съгласно графиката на Шарки естрогенът намалява къде-къде по-плавно)? Ако е прекалено сложно, не настоявам. Embarassed

# 464
Ето, ако не те домързи, да провериш кое се отнася за теб.
https://nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&vie … est&Itemid=26

Общи условия

Активация на акаунт