ОКТОМВРИйчето с усмивки ни дарява, с мама елха ще украсява! - тема 2

• 29 978
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм имала такива дни също, без видима причина. Даже в събота след ваксината беше подобен ад Sick

# 151
Момичета да Ви попитам,при вас кризите с коликите колко най-дълго са продължавали?По принцип до сега са ни държали около час, час и нещо с рев, но вчера...беше ужас.Като започна да реве от 6часа вечерта та чак до 9 и нещо...Даже не искаше и да яде.Ревеше та чак се засиняваше, свиваше и опъваше крачета.Така се притесних ,че за малко да я караме до спешен кабинет да я прегледат.Нито се залисваше с нещо, на ръце, люляне, пеене, какво ли не пробвахме.Правих и масаж на коремчето, слагах я на мойте крака по корем...Тъкмо щях да казвам на ММ да се приготвя да я водим да я прегледат и тя започна да пръцка.Като изпусна газовете и вече от изтощение заспа и я нахраних в просъница.До сега такова чудо не бях виждала.Нито с батко й нито пък тя е ревала толкова много.Помислих си да не я боли нещо, да не й е топло, разсъблекох я..нищо не помогна.Та при вас имало ли е такива кризи с коликите?
Иначе нямахме пртоблем  през нощта.Яде в 12ч и после се събуди в 5:30ч. яде и веднага заспа.Сега пак си хапна побудува още един час, смееше се и гукаше и сега си спи спокойно.

Съвпадение , но вчера при нас беше ад! В 11 сутринта до 11 вечерта. Аз също по едно време мислех за спешен кабинет. Това дете не спря да реве до посиняване. Искаше само на ръце и люлеене. Успокои се за 15 минути и пак рев. Побърках се. Само докато го хранех не ревеше и веднага след това пак, а иначе след хапване е щастлив и си играем. Не знам дали от това, но вече в 23 му дадох пак Лефакс ( не съм давала от седмици ) след 20 минути ревът спря, а той заспа в 00 и спа до 06. Сега пак приплаква, но в просъница и пак се унася. Дано днес да няма такива кризи... Praynig

# 152
# 153
Кристи, по тази таблица излиза точно периода "бурно време" с мълнии, рев и истерия.От другата вече трябва пак да ми е кротичкото и слънчево бебенце  Heart Eyes.Сега пак е киселяк и я оставих в леглото да се нареве на спокойствие.Вече примрънква само, така че очаквам скоро да заспи.
Ох, отивам да хапна нещо ,че цял ден не съм яла и главата така ме боли  Confounded

# 154
  • Пловдив
Момичета коликите ни май отшумяха, но сега ново двайсет и при нас. От 3-4 вечери в часа за баня е голямо пищене. Първите пъти беше като го извадим от водата, а снощи още преди да го вкараме, след като го съблякох Shocked Така се дере милия, че въздух не му достига, мислех, че го боли нещо, но като му дам шишето веднага млъква, а и ако го болеше предполагам, че щеше и през друго време от деня да плаче или за по-дълго Thinking А всичко продължава около половин час, докато са процедурите след баня и като се наяде спира. Някакви идеи защо е този рев, мислех да не се стресира нещо, пробвахме го и в банята- още по-зле #Crazy Мъжът ми предложи да го нахраним днес около час по-рано, че бил гладен, но на мен не ми го побира главата, че от един глад може така да пищи това дете #Crazy #Crazy #Crazy
Утре сме на консултация и ще питам доки, но ако някоя от вас има подобен случай ще съм благодарна да сподели Peace

Гери явно съм ти прочела поста за сока от касис в просъница, защото помня, че търсех в търсачката методи за стимулиране на лактацията.  Hug Пък и аз давах инфо, че помага, а не че съм го открила аз Wink
[/quote]

Аз пък съм цитирала друг пост по грешка, исках да цитирам този на Iid, в който пита след колко време си усетила ефект и с колко се е увеличила кърмата и да копирам отговора си, че при мен е станало за минути и с много.... но така с грешния цитат се получи все едно се боря за авторски права  Peace Joy Joy Joy
Дано и при нея има ефект Hug

# 155
Може да му е студено. Пробвай да вдигнеш с 2-3 градуса температурата. И да, могат да пищят, когато са гладни. Ела да видиш моя какво чудо е  Crazy

# 156
  • Пловдив
Може да му е студено. Пробвай да вдигнеш с 2-3 градуса температурата. И да, могат да пищят, когато са гладни. Ела да видиш моя какво чудо е  Crazy

Благодаря, Cristi, ще пробвам и това, ние го къпем на 26-27градуса стайна температура, бях чела, че трябва да е 23-24 в стаята, а по време на къпане + 2-3 градуса, но може пък да му е студено на него. Трябва да е нещо свързано с банята, иначе и през деня като е гладен надува гайдата, но такова нещо чак не беше се случвало ooooh!

# 157
Мен, ако питаш, си зависи от детето. Моят хубостник е адски топлолюбив - ръцете и краката са му вечно студени. Нормално вирее на около 22 градуса, спи също на толкова, без да е навлечен. Преди да го къпем обаче, набримчвам климатика на 30 градуса за половин час и така Party

# 158
Гери, аз съм абсолютно на същото мнение като Кристи. И ние сме топлолюбиви и от няколко дни след баня пишка веднага, преди да успея са сложа памперс  ooooh! ( предполагам и става студено като я извадя ). Но си пищят от глад - дори когато е яла и за малко я дръпна, я тя не е свършила. А когато акушерка беше дошла ми показа кой плач е от глад - бебка току-що беше яла, но ни прекъснаха и не беше свършила

# 159
Момичета коликите ни май отшумяха, но сега ново двайсет и при нас. От 3-4 вечери в часа за баня е голямо пищене. Първите пъти беше като го извадим от водата, а снощи още преди да го вкараме, след като го съблякох Shocked Така се дере милия, че въздух не му достига, мислех, че го боли нещо, но като му дам шишето веднага млъква, а и ако го болеше предполагам, че щеше и през друго време от деня да плаче или за по-дълго Thinking А всичко продължава около половин час, докато са процедурите след баня и като се наяде спира. Някакви идеи защо е този рев, мислех да не се стресира нещо, пробвахме го и в банята- още по-зле #Crazy Мъжът ми предложи да го нахраним днес около час по-рано, че бил гладен, но на мен не ми го побира главата, че от един глад може така да пищи това дете #Crazy #Crazy #Crazy
Утре сме на консултация и ще питам доки, но ако някоя от вас има подобен случай ще съм благодарна да сподели Peace

Гери явно съм ти прочела поста за сока от касис в просъница, защото помня, че търсех в търсачката методи за стимулиране на лактацията.  Hug Пък и аз давах инфо, че помага, а не че съм го открила аз Wink

Аз пък съм цитирала друг пост по грешка, исках да цитирам този на Iid, в който пита след колко време си усетила ефект и с колко се е увеличила кърмата и да копирам отговора си, че при мен е станало за минути и с много.... но така с грешния цитат се получи все едно се боря за авторски права  Peace Joy Joy Joy
Дано и при нея има ефект Hug
[/quote]
И при мен има огромен ефект, дори щях да ви питам дали може да пия всеки ден  Thinking знам, че е натурален сок и няма какво да стане, но пък и да не прекаля по 1 литър на ден, как мислите?

# 160
  • Шоплука
Моята маймуна също ревеше с часове последната седмица от колики, а като и беше студено в банята пищеше и се напикаваше в хавлията. Сега винаги бичиме банята на 24-25 градуса, че нали сме планинци и сме по студенолюбиви станали и да има 30 минути до лапането и е мир и хармоня, изкъпваме се културно, като се люлеем на душа, после прицкаме в хавлията, докато мама ни маже с олио и ни масажира.

Нали са ни маймунки всички малко фън http://www.za-decata.com/polezno/ot_pedagoga/85  Laughing Laughing Laughing

# 161
Извинявам се, че пак подхващам темата с храненето, но сега видях, че ние ядем 5 пъти дневно по 120мл. Това не е ли малко  newsm78 За милилитрите не се притеснявам. Вие по колко хранения на ден имате?

# 162
Нали имаше нещо такова, че бебето трябва да изяжда 1/6 от теглото си. 120×5= 600мл. Колко тежите? Пресметни колко е 1/6 от теглото на бебето
  Например ние сега сме 4500, значи 4500×1/6= 750 Лошото при нас е, че аз не виждам колко яде като се кърмим

# 163
И ние имаме дни с по 5 хранения по 120мл., ама малкия е бил спокоен и не е плакал.Иначе когато е граден е като озверял, дере се все едно е оставен гладен с дни...

# 164
Не знам колко точно сме сега, тъй като нямам кантар, а последно го мерихме при доктора преди 20 дни. И той е спокоен, не плаче, нощно време има пауза от 6 часа, а през деня яде през 4 часа.

Общи условия

Активация на акаунт