ОКТОМВРИйчето с усмивки ни дарява, с мама елха ще украсява! - тема 2

• 29 977
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
О, какви са тея 100мл, много са, то наистина си е цяло хранене. Докато беше само на кърма й давах само да си изплакни устата. Всеки ден й преварявам вода и й сипвам в чисто шише, но тя не й се кефеше. Сега, когато по-голямата част от яденето й е АМ си пийва вода, но пак е около 20-40мл, а някои дни само няколко капки. Когато не й се пие вода я избутва с език, е, ако иска, не я насилвам, но й предлагам, както казах, когато се сетя и ако се сетя.
Хич не разбирам тези спорове за и против водата. Според мен всичко е полезно, но в разумни граници.
За сокчета е още рано, след някой друг месец ще е ок, но сега-не.
Да, лид, защо не извеждаш бебока? Много е приятно.

# 406
Вода и аз не давам, чак като захраня. Докторката потвърди, че щом сме на поискване, дори и да е горещо, пак няма нужда, детето си взима необходимото с кърмата.
Майка ми като взе да ми развива едни теории от моята младост как вечер не трябвало да кърмя, за да почива стомахчето - да съм давала вода или да го слагам да легне по корем ако плаче. Питах я нея що не вземе да легне по корем да и мине гладът, ами редовно мишкува в 2 сутринта в хладилника. Айде нея мога да я оправдая, едно време не е имало Интернет, но в днешно време при всичката тази информация и то лекари да дрънкат глупости е престъпно.
Ние излязохме за първи път на 5 дни, не съвсем по наше желание че трябваше да ходим на преглед. Следващата седмица пак малки разходки със слинга (за щастие се оказа хладно времето, че в жега не си в работа с тоя слинг). Сега като се стопли вече с количката обикаляме почти всеки ден, пропускаме само ако вали. Уикенда имат мъжка сутрин, мъжът ми го извежда, за да поспя аз час-два.

Да ви кажа какви сме хипита, аз поне така се чувствам, тя и педиатърката е такъв модел, така че добре се разбираме Mr. Green Изкъпах бебчо както обикновени в кофичката, но след това се мушнахме за малко под душа. Много изумено гледа като му пръска по лицето, но иначе му хареса. Само трябва да се пазят ушичките да не се напълнят с вода.

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 23:42 от Фиффи

# 407
Не го извеждах до 40-я ден по мое желание. Просто мен ме беше страх, исках малко да позаякне, то тогава бяха и седмиците с нах-много вируси, съответно най-много кихащи и кашлящи по улиците. А след 40-я ден вече беше позахладняло и ММ ме наплаши, не можахме да се разберем и реших, за да ми е мир на главата да не излизаме още малко. А и нямаме асансьор, а аз съм секцио ( още ме боли, та дори и кръста, имам чувството, че дискова херния имам от упойката) и не ми се мъкне количката, боли си ме. Криво ми е най-вече на мен вкъщи, по цял ден сама, но още малко ще гледам да не изкукам.
И аз това четох, че за кърмени бебета не е задължително да пият вода, само при тези на АМ било задължително, но като не иска малкият, няма как да му дам насила.
Оставих ги с татко му и веднага оакаха режима. Събудил се е в 01:30, а яде последно в 08:30 и аз се кефех, че 00, 00:30 ще папне и после чак в 06:30 ама нанайци. Сега ще видим кога ще се размрънка пак.  Simple Smile

# 408
  • Шоплука
Lid намери си някоя друга мама в твоя район да ти е дружка и правете разходка. За бебето е добре, а и за теб. За режима не го мисли, няма как фа не го променят, толкова малко бебе си сменя режима постоянно и моята е така

# 409
Chuby, ще трябва да почнем с разходките  наистина. А за режима как с мен цяла седмица си го спазваме с +/- 1 час през деня, а петък и събота не може хи хи

# 410
Аз не съм давала вода. И на баткото не съм давала преди да започна да го захранвам (на 6м). Той и тогава много не искаше, пропи вода към годинка. Lid слагай бебето по-често на гърда, това е най-добрият начин за увеличаване на кърмата. А за водата знам, че изпитата вода е неизпито мляко (това за кърмените бебета). Тук също не препоръчват да се дава вода.
Опитах, 3 дни се мъчихме само от гърда да суче и постигнах само да го превърна от едно спокойно бебе в плачещо и гладно и накрая почнах пак изцеждане с помпа колкото има и допълване с АМ.

# 411
Да вметна и аз по отношение на кърменето. Моят отказваше гърда - беше ритане, бутане, вопли до небесата. Виках консултанти (различни), изчетох света, поисках помощ от приятелки...какво ли не пробвах. Ми не искаше това дете и не искаше.

Тогава едната консултантка ми каза, че щастливо бебе и щастлива майка > кърмене на всяка цена и минах на АМ. Цедях до един момент, когато вече нямаше смисъл, защото вадех от двете гърди по 10 мл за 10 минути. Реших, че ще спре от само себе си, както пише по дебелите книги. Разредих съвсем цеденетата и когато след 5 дни без такова, отидох на мамолог, той каза, че все още нещо се случва в тези гърди Mr. Green Да съм отишла след 3 месеца, като ми изписа масло от иглика.

Прибрах се аз вкъщи с маслото и забравих да го пия за 3 дни. Когато се сетих, се замислих да пробвам да предложа за последно гърда на малкия - да съхраним усещането един вид като спомен Simple Smile Е, ела да видиш! Засука си диването без проблем и на двете гърди ooooh! Сигурна съм, че почти нищо няма вече, да не говорим, че зърната изобщо не са свикнали на такова дърпане, но и 5 мл да влиза на ядене, пак ще съм доволна. Та сега давам по 2 минути на гърда на всяко ядене и си му давам пълна доза АМ след това. Що не щеше преди 2 месеца, а сега иска, а кажете?!

# 412
  • София
Лелее, cristi  Confused

Що не щеше преди 2 месеца, а сега иска, а кажете?!

Защото не ти е фикс идея  Rolling Eyes Защото прие, че няма да се кърми. Вярвам, че детето го усеща.

Уви и при мен не се получиха нещата. По аналогичен начин положих много, много усилия, с всичко, което описваш, но не се получи. То така и не потече повече от 30 мл на ден.  Cry Много трудно го изживях, много. Ама като го приех, се успокоих и детето също. Точно както го описваш -  щастливо бебе и щастлива майка > кърмене на всяка цена.  bouquet

# 413
При нас го имаше и факта, че бяхме разделени за 20 дни в началото, ама пак ми е странно Simple Smile

# 414
Мойта пие по 100 мл вода след хранене с лъжичка ,а пие вода между храненияра. Ох момичета лохиите ми бяха спрели сега пак почна някво слабо течение не вярвам да ми е цикъла на скоро ходих на преглед и казаха,че всичко е наред.Вече ще станат 2 месеца от раждането някоя имала ли е такъв проблем Sad

# 415
Cristi, Chuby каза да вземам някоя майка в квартала и да тръгваме на разходки, направо да те оферирам теб, струва ми се, че май сме комшийки. Хи хи. Иначе за кърменето и аз вече го приемам, ще карам по сложния начин с изцеждане пък докогато изкараме. Почнах и нощно време да дърпам пък ще видим, ако ли не АМ и това е. Поне съм давала колкото мога.

# 416
Аз съм в Лозенец, ако си наоколо, свиркай  Simple Smile

# 417
А, объркала съм, не сме комшийки, аз съм останала с впечатление, че си в Бъкстон. Нищо, де, пак може да се видим с малките бандити, като се постопли.😊

Днес се разглобих на съставни чаркове от чистене. Иначе пак изведох малкия на терасата и той точно тогава реши, по никое време, че е гладен и опищя квартала. Прибрахме се по бързата процедура,при това страхотно време ...
 #2gunfire  

# 418
Леле,Кристи, и при нас е същата работа с кърменето.Малката пищеше и се дереше като я сложа на гърда и се бях отказала.Започнах да се изцеждам,но вадя около 10-20 мл от двете гърди.Сутринта реших да я пробвам и си засука без драми и от двете.Сега пак се амбицирах,но незнам до къде ще стигнем.Решила съм утре да й предлагам гърдата по- начесто пък дано имаме успех.Тъкмо ще сме си само двете у нас без гости и лудница.

# 419
Lid, признавам си, че чистенето съм го занемарила Embarassed Добре, че идва жена вкъщи веднъж в седмицата, иначе съм заникъде.

Ustina, успех ти пожелавам Simple Smile Аз не мисля да сменям нищо - ще предлагам преди яденетата му, без да учестявам или да се опитвам да мина само на кърма. Както казах, дори и по 10 мл да влизат, пак ще съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт