ОКТОМВРИйчето с усмивки ни дарява, с мама елха ще украсява! - тема 2

• 29 977
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София !
Здравейте! Hug
Благодаря за новата темичка! Супер е!  bouquet
Ох, аз докато се включа в старата, то вече има и няколко изписани страници от новата  Simple Smile

# 91
  • София
R_N Пак съм аз... С риск да стана досадна, в заглавието на темата ни мисля, че има грешка.  Blush Мисля, че трябва да бъде: .... усмивки ни дарява ...

Дали ще може да го фикснеш?  bouquet

Just Raffy Да кажа, че и аз бях като теб. Само че се оказа, че този рев и яростно сучене на бибата е от болки и газове. В началото не бях сигурна дали не е глад и тиках биберона. Педиатърът каза, че прехранвам и да мина на 5 хранения на ден. Малко ми беше трудно, но пък съм на мнение, че това е лекар с много години практика и хиляди деца минали през него.

Понякога доверието в лекарите спада, заради многото негативни отзиви, които ни заобикалят. От друга страна обаче вярвам, че лекарят е учил повече от мен, има повече познания и опит от моето мнение, базирано на споделен интернет опит на други. В крайна сметка за себе си реших, че е добре да се доверя на лекаря. Доверието обаче не е сляпо. Продължавам да чета, да се интересувам и да дискутирам с него защо се прави така. За момента не ме е подвел.  bouquet

Днес успях да изрежа ноктите на всички вкъщи - бройте 1 дете, 1 котка, 1 татко.  Mr. Green

От сутринта се метнах на масажите... колкото и да ми е досадно вече. Напъне се малко и аз съм го метнала на масаж. Но засега има ефект. Изака се 2 пъти и заспа без рев и гушкане.

# 92
Да дам инфо за тези, на които им е намаляла кърмата, четох за стимулиране се пие сок от касис, провах го и има ефект  Shocked повече отколкото лактогенния чай. Дано да е полозено инфото!

# 93
Да дам инфо за тези, на които им е намаляла кърмата, четох за стимулиране се пие сок от касис, провах го и има ефект  Shocked повече отколкото лактогенния чай. Дано да е полозено инфото!
Веднага ще го пробвам.  Hug
Ние днес бяхме на разходка, не знам бебето ли беше в нирвана, аз ли. Ха ха. Много добре ми се отрази смяната на обстановката и разнообразието.

# 94
Най-важното е, че ми каза нещо, което до сега не знаех и педиатърката не ми беше казала, та идвам да го споделя и с вас. Не бива памперсът да се сменя като се вдигат краката (а аз до сега така го правех). Показа ми как да обръщам бебето леко на една страна, за да подпъхна памперса под дупето. Вдигането на краката предизвиквало дискомфорт и с помагало за повече колики.
Аз за коликите не знаех, но знам, че е вредно за ставите това повдигане на краката, затова го въртя на една страна. Влючително като обличам дрешките така ги подпъхвам под него. Въртя като нежно хващам ръчичката и побутвам дупето едновременно, за да не го усуквам в кръста Peace

# 95
Р_Н благодаря за темата!
Патето ми много трудно заспива, а след ваксините имам чувството, че още по-трудно стана, постоянно се стряска и не спи спокойно. Снощи я гледах на бебефона, на всеки 5мин вдига ръцете нагоре и измрънква. Сега новата мода ни е- тя да е в шезлонга, а аз да го люлея силно и така се успокоява, а понякога и заспива. Е, по леко е да го люшкам него, отколкото да ми лежи, като Багира на ръцете.
На 2м+4д по колко АМ давате за бебе 4500? Педиатърката ми каза да не гледам какво пише на кутията и да й давам по 120мл, комбинирам кърма и АМ и никога не знам колко е изяла  newsm78
За плюнченето и Патето много се лигави, ама ги точи едни и балончета си прави дори  Laughing ... Ошашкахте ме с тея зтби, гледах, но не й избиват. Ръцете са й постоянно в устата и ги смуче и хапе, биберон не иска и това си е. Само като си налучка палеца й го изваждам, едва ли ще може много дълго време да си яде ръката, ще го израсте, надявам се.
И ние сме на смесено хранене и не знаехме калко да и даваме. След като ми се наложи един ден да се цедя разбрях, че количеството кърма ми е различно през деня. Сутрин е най много 120мл. и от двете гърди, след тава през 3часа 90мл., 70мл. и накрая към 24часа 60мл. Но праблема е,че никой не знае колко изсуква бебето. Ние дохранвяхме с 50-60мл.мляко и се оказва, че го прехранваме. Сега се стремя да дохранвам най много с 40-50мл.  Вие как процедирате?

# 96
Пак да питам - след ваксините отчетохте ли повече рев и ако да, колко време продължи?

# 97
  • София
Понеже сме изцяло на АМ, не мога да помогна на steisi77. Но другите ще се включат  Hug

cristi Аз не отчетох промяна в поведението. Дори очаквах повече рев, а беше доста малко, само по време на поставянето.

Чела съм обаче, че може да се очаква като странична реакция. Ако знаеш каква е ваксината, виж дали няма да намериш листовката и допълнително инфо за страничните ефекти.

# 98
Знам, знам. Даже си взех опаковките  Mr. Green Ама педиатърката каза да чета след 2-3 дни, да не съм се стряскала преди това  Joy

# 99
  • Шоплука
Кристи това, което аз съм чела, че едни бебета плачат, а други спят и не искат да се хранят. Ваксината дава 72 часа отзвук, мери се температура на всеки час до 24 часа, следи се за обриви или други кожни особености. Не се къпе и нежно към крачета
Храним се на режим, според мен това е правилно с АМ, тя няма проблем с режима,така не повръща. Според мен безразборното хранене е вредно, обърква стомаха и още незрелия център за глад в мозъка. Бебето суче за успокоение, а не защото е гладно.

# 100
Ясно, значи ние сме от ревливите Tired

Относно храненето с АМ и аз така разбрах.

# 101
  • София
А, всеки си решава. При нас храненията на къси интервали са по-скоро рядкост, отколкото правило. Убедена съм, че детето само ще си регулира режима така както само се отказа от нощното хранене. Просто не искам да развалям система, която работи без проблем, при положение че имам най-кротичкото, спокойно и щастливо бебенце. Няма колики, газове, повръщане, плач, будуване, кривене, каквото и да е.  Peace

# 102
  • Шоплука
Кристи ревът здравите бебета,даже 30 минути на ден са задължителни, за разгръщане на белите дробове, разкъсване на слъзните канали, спомага за по-късното говорене и развива мозъка. Верно, майката оглушава,но за доброто на детето. Grinning Моята бамбина пък обича режим и реагира тежко когато има изместване, поради някакви причини. Режима може да го променя само тя. Абсолютна властна бандитка

# 103
Cristi, бебка плака единствено при поставяне на ваксините и веднага след това заспа. През същия и следващия ден беше по-спокойна от обикновено, не е плакала, не е вдигала температура, хранеше се и спеше нормално. Всичко мина без странични ефекти  Peace

Ние днес се научихме как да се обръщаме от коремче по гръб  Crazy. И сега масажът на гръбчето е почти невъзможен. Много и е забавно са се врътка  Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 19:58 от Bubchence

# 104
Бубченце, значи направо ви завиждам! Моичкият не е спрял да се дере  Sad Няма температура обаче и си яде нормално.

Inner
, ако детенце се чувства добре, разбира се, че няма да разбутваш Simple Smile

Chuby
, той си се тръшка през деня за разни работи, даже повече от 30 минути Simple Smile Ама днес го свързвам определено с ваксината Sick

Общи условия

Активация на акаунт