ОКТОМВРИйчето с усмивки ни дарява, с мама елха ще украсява! - тема 2

• 29 978
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
И аз под мишницата, обикновено докато го кърмя или е заспал в мен. Леко придържам ръката; на дигиталния термометър му трябват минута-две-пет.

# 226
Ние пак имаме криза.... не сме и акали 3 дена... не спим цял ден... пак повръщаме...  направо горкото дете Cry

# 227
Стейси, това за колко време? Цял месец ли?  newsm78
Заведох го на консултация на 23 ден, защото видимо нямаше промяна освен на дължина, а ми се виждаше и отслабнал. В къщи  имаме везна от наши приятели и като го слагахме все показваше около 4кг. Нас ни изписаха 3880, а сме родени 4200. На 23ден беше 4кг. с дрехите. Затова се наложи да го дохранвам и за 2 седмици наддаде 800гр.

# 228
Ясно, Стейси, сега разбирам. Но интересно, че не е бил нервен и не е показвал, че е гладен.... newsm78 Явно си имате едно кротко и тихо бебче. И ние първите две седмици бяхме стигнали едва рожденото си тегло, вторите две дръпнахме 600гр някъде ( това със зор ядене постоянно, без режим, само и само да сме на кърма ). Затова и взехме везна, за да наблюдавам ежедневно. Тя си пореваваше де, но повече от колики и газове, и постоянно беше на мен.
   Кристи, и ние сме от нощните птици - то цялото ни семейство е, та няма да прилича на гората  Mr. Green Да е имало два, три вечери да заспи до около 21.30ч. През другото време - след 00.30ч. А и как да спи като от 20.30ч ( след баня ) сменям по два, три памперса  Laughing, а и обича да яде докато ги пълни, не да спи  ooooh!. Иначе пък до обяд си спи, като се буди само да яде.
  За температурата и аз меря и орално, и ректално. Не съм се пробвала под мишницата, но и не ми се е налагало досега сериозно. След 10 дни сме на ваксина.

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 02:07 от leila16

# 229
  • София
Странно, втора вечер не се буди за ядене в 3. Сега аз съм будна де  Mr. Green Вчера не съм давала повече и де факто изкара с 4 хранения и без рев  Thinking Няма да го будя. Теглих го на кантара с мен и показа +600гр за 2 седмици. Стига му толкова  Simple Smile

Днес акото  обаче беше зелено. Малко съм притеснена. Следя го и няма температура, активен е, когато е буден, но спокоен и спи повече. Дано не се разболее. Тати му беше болен и в нас няколко дни.  Sad

2 вечери беше много спокоен и успях да направя много хубав масаж. Много газове излязоха, ама много. Чак се изненадах с това малко коремче.

# 230
Меря с инфрачервен на челото.

Снощи направо припаднах. Бебе реве, мъж ми говори, майка ми на телефона, а аз теглих една на всичко и заспах  Rolling Eyes

Освен, че съм болна, вчера и на зъболекар бях, та съвсем се изтормозих. Днес закономерно съм вече и подута, въпреки че почнах АБ. А малкият успешно си осра режима и хленчи постоянно между храненията, направо се чудя вече какво и как.

# 231
И нас не ни е пускала фазата с рев и дране.Вчера след толкова рев я изкъпахме и заспа към 8,но след час пак се размрънка и не иска да спи.Слягам и биба да свиква с нея,но я плюе и така до 10ч.
Ние въпреки ,че сме момиче още не си контролираме ръцете и нищо не държи освен аз ако не й натикам нещо  Laughing
Подаръка за баткото го сложих в един чувал,с който таткото качва дърва за камината и го изнесох на терасата  Joy.Даже не обърна и внимяние  Joy

# 232
Значи идвам да се похваля,днес за първи път пропуснахме нощното ядене, последно яде в 23.30 и то 60мл и после се събуди чак в 7, направоо съм щастлива, ако свикне тяка.. хем вълкът сит, хем мама на спана  Laughing Party

# 233
Момичета, помагайте какво правите при запек... не искам да давам дуфалак, а днес е краен срок да свърши сам работата...   Praynig

# 234
За сега и на нас добре ни се получават нещата с режима с 5 хранения по 150мл. Ако така продължава, съвсем скоро планирам да си спинка нощем в кошарата в детската с бейбифон, а мама при татко в спалнята, на отворени врати.
Утре е денят за ваксина при нас и се тревожа как ще му понесе. Да минава вече, че да не го мисля и дано няма никакви странични ефекти. Значи, правилно ли съм разбрала, че се боцкат и двете крачета? Не се къпе същия ден бебо, нали? А на разходка изкарвахте ли ги или ги наблюдавахте у дома?
Мисля че не сме наддали много за последния месец, вчера го теглих у дома с дрехи и памперс и беше 5700, т.е. реално тегло към 5500. Ще видим лекарката какво ще каже, дали наистина е така и ако да, дали 600гр за месец са ок.

# 235
Лид, сигурна ли си, че е запек? Консистенцията, когато се изхожда твърда ли е, коремчето твърдо ли е, напъва ли се и мъчи ли се детето? Аз давам чай на Блевит разхлабващ, но сякаш не забелязвам особен ефект от него. Смених и АМ от Хип на Лактана, уж с тази цел, изхожданията да са редовни.
Някои мами знам, че ускоряват процеса с пъхане на ректалния термометър, но аз лично не съм прибягвала за сега до този метод. Друг съвет беше в млякото да се сложат няколко капки зехтин. Иначе масажчета, движения по часовниковата стрелка на коремчето, "каране на колело" с краката.

# 236
Момичета, помагайте какво правите при запек... не искам да давам дуфалак, а днес е краен срок да свърши сам работата...   Praynig
Както каза и eli_dzh, масаж на коремчето и то при смяна на всеки памперс по поне 5 мин. Моето Пате, също имаше такъв проблем, писах подробно в миналата тема и много се бях притеснила. Смяна на АМ и храната, която консумира майката при кърмене са от значение. Давах й дуфалак по предписание на педиатърката (но само два пъти и го спрях), правих й клизма с мед и прополис - 2пъти и накрая работата я регулирахме с глицеринови свещички (по половин свещичка). Според мен тези свещички са най-малко опасния метод. Аз ядях много киви и круши. При Патето не беше запек, но не можеше или по-скоро не знаеше как да си свърши работата сама. Според мен най-много 72 часа, но най-добре на не са повече от 48 часа да се стимулира изхождане на бебето. Това е според мен, направих сериозно проучване и консултации с доста педиатри от различни градове в България, както и с двама от други европейски държави.
Бързо да се облекчава бебчо и да сте спокойни.

# 237
Това се случва за първи път, толкова време да не е акал. Преди вършеше работата по няколко пъти на ден. Веднъж пропусна един ден, но на втория напълни 4 памперса с кашава консистенция. От няколко дни беше само на кърма, но днес два пъти дадох АМ. Него не съм го сменяла от раждането и до сега проблем не е имало. Всеки път правя масаж, вчера опитах с клечка за уши и зехтин, защото нямам ректален термометър. Давам и БиоГая за регулиране на стомахчето. Иначе е спокоен спи си, само като се събуди за хранене усещам, че се напъва да свърши нещо, без да плаче, само пъшка, но памперса е чист... и аз четох доста и наистина глицериновите свещички май са най-щадящи.

# 238
  • Пловдив
Ели, нас вчера ни боцнаха ваксините. И на двете крачета са, да. На Алекс му понесоха много добре Simple Smile Плака, докато ги слагаха и после въобще не е плакъл. Спа си от 23 до 07 ч.  и сега си е весел Peace Давах през 4 часа Панадол бебе(до последното хранене, не съм го будила да му давам) и на 6-тия час след поставянето смених кул пач лепенките. Може би това е помогнало да няма странични ефекти Peace Педи каза 24 часа да не го къпем.
Момичета от седмица вече някъде нямаме колики въобще newsm68 newsm44 Родих се направо Party
Като изключим пищенето покрай баните, което се оказа от студ  bouquet и леките мрънкания като наближи часа за ядене, забравих какво е бебешки плач Crazy 90% съм сигурна, че минаха от чая анасон, другите 10% не ги включвам, защото давах Лефакс и веднъж бяхме на Боуен, но бяха спрели още преди процедурата, а Лефакс давам поне от 2-3 седмици, нощта след като му дадох от чая за пръв път спа непробудно от 23 до 07. Та като време събитията сочат, че е от чая. Беше ми го препоръчала приятелка, като единственото средство, което им е помогнало,още преди 3 седмици, но след толкова изпробвани неща, купих го и просто го прибрах в шкафа без да пробвам. Наскоро някой казал на сестра ми и като разбра, че имам ме навика защо не съм му дала още. Сега ме е яд, че през това време можех да му облекча коремчето, а дори не бях пробвала.
Знам, че и на вас сигурно ви е писнало да пробвате 1001 неща и нищо да няма ефект или временен, но ви препоръчвам да пробвате това чайче, може и на друго бебче да помогне Praynig Запарва се половин кафена лъжичка анасон със 100 мл вода, изстива и се дава. Не го изпива винаги за деня, но си правя всеки ден нов, че иначе става мътен.
Доста се отплеснах Laughing и стана като реклама, но много ни измъчиха нас тези колики и направо не мога да повярвам, че свършиха, ще се радвам да съм полезна и на друг Peace

# 239
Лид, аз не бих й бъркала в дупето с каквото и да е, освен с нещо медицинско създадено с тази цел, като свещичка или клизма. Никакви термометри, мушкато и кой знае още какви техники и технологии!

Аз Патето го предозирах с чай от анасон. Направих й, но по инструкциите на кутията, а тя изгълта 50-тина мл на два пъти, леле, сън не спахме, цяла нощ се е свивала и пръцкала, много тежко беше. Явно беше много концентриран и в голямо количество за кратко време. Това ми е единственото обяснение. След ден-два реших, че ще направя доза с по-малка концентрация, но ММ категорично ми забрани да си правя повече подобни опити. Не успях или не знам как да му обясня, че ще е добре за нея и се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт