Избор на сушилня - 7

• 121 855
  • 788
  •   1
Отговори
# 465
Според мен има смисъл от този филтър, защото горния не успява да улови всичко.
Въпреки, че събира много мъх.  Shocked

# 466
Не снимах другия приятелски филтър, защото е същия. Заблудил съм се, че има пеперудки. Просто моделът е по нов, с тъч бутони, люкът е по - голям и горният филтър пада в долният. Но си я има кошничката, която си влиза на мястото, което при мен е празно.http://media.snimka.bg/s1/5764/037771432.jpg?r=0

# 467
silence`` моят съвет е да търсиш поне клас А, т.к. те са с термо помпа, което е доста по - щадящо за дрехите и за сметката за ток. ..... Ако все пак решиш да рискуваш и да вземеш втора у-ба, моят съвет е поне да е клас А с термо помпа. Казваш 6-700 лв. за ВУ -това са много пари за втора ръка, те новите са по толкова.
Ето тук имаше две за по 650 лв Simple Smile Ама тя едната е А+++ Simple Smile
Като цяло не е чак толкова спешна покупката.. ще изтикаме тази зима, пък ще видим ко ще излезе на промоция Wink Мерси за съветите!
Имам личен опит и с клас B без термопомпа Зануси и с клас А++ с термопомпа Бош.И двете са купувани нови и съм ги ползвала само аз. Разлика в сметките нямам за 4-5 пускания седмично само в студените месеци .Съсипани дрехи нямам с уговорката че чета етикета.Даже в занусито съм сушила от тези чорапи дето се залепват за крака ,а в боша  не защото тази зима не бе от меките ...не бих казала че термопомпата има отношение към щаденето на дрехите.За мен разлика няма.
Занусито ги изкарваше изгладени(особено ризи) и ми пестеше и време и ток ,но най-вече ме отърваваше от едно нелюбимо занимание.
За съжаление не мога да похваля боша с такова нещо.Не само че не са сухи на програма за ризи ,а и си плачат за ютия.В същност с тази сушилня само една програма вади дрехите сухи.
Ако имаше къде да прочета мнение като моето избора ми щеше да е различен.Т.Е още една клас B на по-малко от половината от цената на боша.
Не препоръчвам и не одобрявам избора на уред втора употреба. Обикновено се внасят от страни ,където не се простира и са им извадили душата а парите изобщо не са малко ,но по-ме притесняват чисто хигиенни съображения що се отнася до такъв тип уред.
Успех в избора!

# 468

Съжалявам, не съм спец по снимките. Пробвайте от този линк http://snimki.be/view.php?id=109682
Ако и така не става, дайте ми мейл да Ви я изпратя Simple Smile
Благодаря!Вече я изпробвах.

# 469
  • София
Скрит текст:
silence`` моят съвет е да търсиш поне клас А, т.к. те са с термо помпа, което е доста по - щадящо за дрехите и за сметката за ток. ..... Ако все пак решиш да рискуваш и да вземеш втора у-ба, моят съвет е поне да е клас А с термо помпа. Казваш 6-700 лв. за ВУ -това са много пари за втора ръка, те новите са по толкова.
Като цяло не е чак толкова спешна покупката.. ще изтикаме тази зима, пък ще видим ко ще излезе на промоция Wink Мерси за съветите!
Имам личен опит и с клас B без термопомпа Зануси и с клас А++ с термопомпа Бош.И двете са купувани нови и съм ги ползвала само аз. Разлика в сметките нямам за 4-5 пускания седмично само в студените месеци .Съсипани дрехи нямам с уговорката че чета етикета.Даже в занусито съм сушила от тези чорапи дето се залепват за крака ,а в боша  не защото тази зима не бе от меките ...не бих казала че термопомпата има отношение към щаденето на дрехите.За мен разлика няма.
Занусито ги изкарваше изгладени(особено ризи) и ми пестеше и време и ток ,но най-вече ме отърваваше от едно нелюбимо занимание.
За съжаление не мога да похваля боша с такова нещо.Не само че не са сухи на програма за ризи ,а и си плачат за ютия.В същност с тази сушилня само една програма вади дрехите сухи.
Ако имаше къде да прочета мнение като моето избора ми щеше да е различен.Т.Е още една клас B на по-малко от половината от цената на боша.
Не препоръчвам и не одобрявам избора на уред втора употреба. Обикновено се внасят от страни ,където не се простира и са им извадили душата а парите изобщо не са малко ,но по-ме притесняват чисто хигиенни съображения що се отнася до такъв тип уред.
Успех в избора!
Принципно е доказано, че термопомпените са по-щадящи към дрехите, т.к. сушат на по-ниска температура и не амортизират толкова дрехите. Сушилнята дори и да не съсипе една дрехя я амортизира, от там насетне има разлика колко ще я амортизира и на кое поред сушене на дрехата ще започне да и личи, но това зависи и от самата дреха. Това, че една сушилня има ТП не означава, че мачка дрехите - имам личен опит с термопомпена, която изобщо не мачка, даже са по-изгладени отколкото когато простирах. Така че това си е до конкретна марка и модел. За ризите - ако са пускани на програма "ризи" е нормално да излизат влажни, т.к. тази програма /не само на бош/  е предвидена да се гладят след нея дрехите и за по-лесно гладене излизат влажни, както е и с програмите тип "лесно гладене на незнам си какво си" - логиката им е същата. Занусито Ви е пестило време, т.к. 1 цикъл е бил доста по-кратък отколкото на Бош-а, но тази разлика е от това, че занусито, понеже е било без ТП е сушило на много по-високи градуси, а боша, който е имал ТП - на доста по ниски.

# 470
От черния петък купихме пералня със сушилня Индезит за апартамент в който ходим на почивка.
Търсихме нещо евтино, тъй като ще се ползва най - вече за кърпи и чаршафи.

Та тази седмица дойдохме в апартамента и реших да я пробвам как пере, суши ли...

Първо я пробвахме с тъмни дрехи по - които общо взето няма петна...изпра и ги изсуши...всичко беше абсолютно сухо, нямаше нищо свито, развалено.
После пуснах бели дрехи на детето, които бяха доста мръсни, голямо търкаляне падна, та смятах, че ще ги изкарам с петната, тъй като ползвах и течен первол за бяло. Обаче си излезнаха бели, чистички и сухи. Този път имаше щети, по един гумиран лигавник. Честно казано не се замислих за него, пуснах направо пране и сушене. По другите дрехи нямаше щети.
Другото, което ме изненада е че машината е тиха. Чува се, когато пълни вода, когато я източва, през другото време е доста тиха. Центрофугата също е тиха. При сушене също е доста тиха...от време на време се чуваше да трака цип на горнище, но не постоянно.
Има и лека миризма на гума при сушене, но не е нещо кой знае какво...търпимо е.

Сравнение с тези на Беко, които ползвам (отделни уреди). По - шумни са Бекотата ми и пералнята се чува повече, докато центрофужи и сушилнята е по - шумна.
Иначе същия този лигавник, който се сви и стопи, го бях пускала в сушилнята Беко (пак по невнимание) на програма "екстра сухо" и нямаше щети.

Та Индезита за цената си от 600лв мога да кажа, че се справи отлично и ще ни върши работа, докато сме тук, иначе предпопитам отделни уреди.

# 471
Индезита не е с термопомпа, а с реотани. Температурата, на която суши е висока, за това стопява и мирише. Термопомпата върти въздухът в самата машина, на ниска температура.

# 472
KaPaMeJl кой модел ти е Индезита? До сега само лоши отзиви имаше за него

# 473
  • София
Aз съм силно учудена от добрия отзив за индезита. До сега само негативи съм слушала за каквито и да е уреди на тази марка.

# 474
Моите родители имат фризер Индезит вече 15 години и работи без проблем.
Обаче уредите, които сега се продават са много некачествени. Чупят се веднага след като им изтече гаранцията, че даже и преди това.

# 475
http://m.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-indesit-innex-1400-ob-mi … 80x/pd/DCGNLBBBM/ този модел е.
Ами и аз бях предубедена за марката, но както казах...търсихме възможно най - евтиния комбиниран уред.
Този модел беше намален. Очаквах че няма да суши добре, ще е много шумна. Обаче ме изненада за сега приятно.
Ако поработи поне 5години ще съм още по - доволна, ама да видим.
Като минус мога да кажа, че бяха доста смачкани дрехите след края на изсушването, но не съм и очаквала друго де.

# 476
http://m.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-indesit-innex-1400-ob-mi … 80x/pd/DCGNLBBBM/ този модел е.
Ами и аз бях предубедена за марката, но както казах...търсихме възможно най - евтиния комбиниран уред.
Този модел беше намален. Очаквах че няма да суши добре, ще е много шумна. Обаче ме изненада за сега приятно.
Ако поработи поне 5години ще съм още по - доволна, ама да видим.
Като минус мога да кажа, че бяха доста смачкани дрехите след края на изсушването, но не съм и очаквала друго де.

Със здраве да я ползвате дълги години!

# 477
Скрит текст:
Скрит текст:
silenceдрехите и за сметката за ток. ..... Ако все пак решиш да рискуваш и да вземеш втора у-ба, моят съвет е поне да е клас А с термо помпа. Казваш 6-700 лв. за ВУ -това са много пари за втора ръка, те новите са по толкова.
Успех в избора!
[/quote]`` моят съвет е да търсиш поне клас А, т.к. те са с термо помпа, което е доста по - щадящо за
Принципно е доказано, че термопомпените са по-щадящи към дрехите, т.к. сушат на по-ниска температура и не амортизират толкова дрехите. Сушилнята дори и да не съсипе една дрехя я амортизира, от там насетне има разлика колко ще я амортизира и на кое поред сушене на дрехата ще започне да и личи, но това зависи и от самата дреха. Това, че една сушилня има ТП не означава, че мачка дрехите - имам личен опит с термопомпена, която изобщо не мачка, даже са по-изгладени отколкото когато простирах. Така че това си е до конкретна марка и модел. За ризите - ако са пускани на програма "ризи" е нормално да излизат влажни, т.к. тази програма /не само на бош/  е предвидена да се гладят след нея дрехите и за по-лесно гладене излизат влажни, както е и с програмите тип "лесно гладене на незнам си какво си" - логиката им е същата. Занусито Ви е пестило време, т.к. 1 цикъл е бил доста по-кратък отколкото на Бош-а, но тази разлика е от това, че занусито, понеже е било без ТП е сушило на много по-високи градуси, а боша, който е имал ТП - на доста по ниски.
[/color]    Това със щаденето на дрехите може да е аргумент за хора ,които не са имали възможност да ползват и другия вариант технология ,но в моя случай разлика м/у двете технологии няма.Видяла съм и едната и другата.Сушила съм с двете едни и същи дрехи и не е като да нямам представа от първа ръка.
Не носим дреха повече от няколко(2-3) сезона ,защото тя се захабява от носене,не пране или от сушене.
   Не съм казала че термопомпената мачка, а че не глади.Една и съща риза сушена в зануси-то излиза суха и без гънка .Дори около копчетата е перфектно.Вадя я и направо на закачакла в гардероба.
Не мога да кажа същото за ''новата''технология.
Според моята житейска философия новото би трябвало да ме улеснява ,а не да ми усложнява ежедневието.
Е мерси от сушилня за 1000+лв,след която първо трябва да опъна сушилката( красота ooooh!) ,а после да се потрудя и с ютията Confused Stop.
И не на последно място не е вярно че има разлика във времето на сушене.При занусито то се определяше по електронен път според количеството пране и периодичното замерване на влажността.
Не сме променили нито размера на домакинството, нито навиците си ,нито сме сменили тъканите.Не намирам разлика във времето за което се сушат едни и същи неща.Разликата е че едните излизаха готови за употреба ,а с ''новата '' технология след като излязат те първа ми предстои да се ''занимавам'' с тях. Tired
Не държа да  нося дреха с десетилетия, но ценя и труда си и времето си и предпочитам да го ползвам за детето си . Срещу доста по-голямата сума която плащам на производителя ,очаквам той да е помислил за моето улеснение ,а е точно обратното.
Разликата в цената в никакъв случай не покрива евентуалната икономия на ток в пари, а за усложнения ненужно целия  цикъл около прането и допълнителното време което ми отнема няма какво да коментирам.
Харесвам марката ,но здраво са се изложили .Тотално са се объркали в приоритетите на потребителя. Да носи дреха с десетилетия ,да и робува и да трепери на някаква минимална икономия на ток ,не си давайки сметка че я е заплатил многоктарно с разликата в цената на уреда.
НЕ СЪМ доволна!

# 478
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
silenceдрехите и за сметката за ток. ..... Ако все пак решиш да рискуваш и да вземеш втора у-ба, моят съвет е поне да е клас А с термо помпа. Казваш 6-700 лв. за ВУ -това са много пари за втора ръка, те новите са по толкова.
Успех в избора!
[/quote]`` моят съвет е да търсиш поне клас А, т.к. те са с термо помпа, което е доста по - щадящо за
[/color]    Това със щаденето на дрехите може да е аргумент за хора ,които не са имали възможност да ползват и другия вариант технология ,но в моя случай разлика м/у двете технологии няма.Видяла съм и едната и другата.Сушила съм с двете едни и същи дрехи и не е като да нямам представа от първа ръка.
Не носим дреха повече от няколко(2-3) сезона ,защото тя се захабява от носене,не пране или от сушене.
   Не съм казала че термопомпената мачка, а че не глади.Една и съща риза сушена в зануси-то излиза суха и без гънка .Дори около копчетата е перфектно.Вадя я и направо на закачакла в гардероба.
Не мога да кажа същото за ''новата''технология.
Според моята житейска философия новото би трябвало да ме улеснява ,а не да ми усложнява ежедневието.
Е мерси от сушилня за 1000+лв,след която първо трябва да опъна сушилката( красота ooooh!) ,а после да се потрудя и с ютията Confused Stop.
И не на последно място не е вярно че има разлика във времето на сушене.При занусито то се определяше по електронен път според количеството пране и периодичното замерване на влажността.
Не сме променили нито размера на домакинството, нито навиците си ,нито сме сменили тъканите.Не намирам разлика във времето за което се сушат едни и същи неща.Разликата е че едните излизаха готови за употреба ,а с ''новата '' технология след като излязат те първа ми предстои да се ''занимавам'' с тях. Tired
Не държа да  нося дреха с десетилетия, но ценя и труда си и времето си и предпочитам да го ползвам за детето си . Срещу доста по-голямата сума която плащам на производителя ,очаквам той да е помислил за моето улеснение ,а е точно обратното.
Разликата в цената в никакъв случай не покрива евентуалната икономия на ток в пари, а за усложнения ненужно целия  цикъл около прането и допълнителното време което ми отнема няма какво да коментирам.
Харесвам марката ,но здраво са се изложили .Тотално са се объркали в приоритетите на потребителя. Да носи дреха с десетилетия ,да и робува и да трепери на някаква минимална икономия на ток ,не си давайки сметка че я е заплатил многоктарно с разликата в цената на уреда.
НЕ СЪМ доволна!

Хайде спри да се излагаш вече Stop. Хвани попрочети малко и за технологи и за другите неща около сушилните и не подвеждай хорта.  Като не си доволна - ок, ама не заблуждавай хората с неверни и безмислени твърдения. За ризите - никой не ти е крив, че не си прочела в упътването какво прави съответната програма. Това, че занусито не е имало такава опция е друг въпрос.  Не познавам някой със сушилня, да му се налага да опъва сушилник насред стаята след нея, пък повечето са термопомпени, които си имат влагомер, който определня дължината на сушене и % влага.
За това кой колко си носи дрехите - който колкото иска да си ги носи. Има хора всяка година сменят целия гардероб, има и такива които подменят при скъсване или друго съсипване. Не виждам това какво общо има с темата. Щаденето на дрехите е съвсем друго. Както при простиране на тераса - едни си пазят дрехите и ги обръщат наопаки, други ги простират на лице и после дрехата избеляла. Въпрос на навици.

# 479
Напълно съзнавам, че моят практически опит се разминава сериозно с рекламите. Но не лъжа аз.
Напротив жертва съм на суперлативите ,според които новите уреди създават повече удобства и улеснения СРАВНЕНИ СЪС СТАРИТЕ.
И понеже убедено вярвам ,че новото би трябвало да е по-добро ,гледам да подменям макар и работещото старо с по-новата технология.
Оказа се че и щаденето на дехи и икономията на ток и улесненията ,за които се начетох са силно прехвалени и дори подвеждащи за потребители които нямат никаква представа за работата на уреди от другата технология.

Не знам за другите ,но за мен не е нормално да прибирам влажни неща в гардероба или пък още по-лошо да обличам семейството си с влажни дрехи. Няма как да се правя ,че това не е така или че съм ок с този факт само за да не си призная че съм сбъркала.
Много съжалявам ,ако споделените лични наблюдения не са по вкуса на всички,но нямам навика да си кривя душата и да лъжа само за да не си призная че съм се прекарала с нещо.А казват че това било национална черта. Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт