Избор на сушилня - 7

• 121 911
  • 788
  •   1
Отговори
# 585
  • на Мелмак
mamamari - аз съм със Сименс и на програма микс с две слънца вадя абсолютно сухи дънки и детски по ластиците също.
Наистина виж я твоята , това , което описваш изобщо не е нормално  Peace

# 586
 Peace
Изчаквам по-топло време, та да ползвам простор като иде в сервиз.

# 587
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
mamamari, писах за светенето на тази индикация напред ... Сушилните със самопочистващ се филтър (независимо от марката) искат сервизно почистване през 1-2 години ... Моята го направи този номер след година ползване по 2-3 пъти на ден, обадих се в сервиза и техника обясни на ММ как да я отвори и почисти, за да не я караме в сервиза. Така и направи и за 1 час се справи с проблема Simple Smile

Да предупредя, за сушилните със самопочистващ се долен филтър! Срещала съм такива мнения и препоръки, но не им обърнах внимание, защото в момента на четенето им не ме засягаха лично  Embarassed
Самопочистващия се долен филтър се нуждае от почистване в сервиз на 1-2 години, в зависимост от интензитета на ползване на сушилнята. Това го няма при долни филтри, които не се водят самопочистващи се, защото те трябва да се чистят от ползавателя на всеки 4-5 цикъла. Индикация, че това се налага е, когато започне, непосредствено след пускане на програма (пр. след 5-10 мин. от пускането), сушилнята да се изключва и да свети индикация да се изпразни контейнера за вода при все, че не е пълен. Случи ми се преди 4-5 дни. Мислех, че се скапа тотално Бошка. Обадих се в сервиза/магазин, от който я закупихме (2-ра ръка е) и техника ми обясни какво става. Чуха се с ММ и ММ под указанията на техника, махна предния капак на сушилнята, изчисти я и сега всичко е ОК. ММ се зае да го направи, защото по принцип се занимава с машини - сервизен инженер на химически машини и уреди е. Почистването отне 30-40 мин.
Та, този пост е информативен Simple Smile Не се шашкайте, ако свети индикация за пълен резервоар, а имайте предвид, че може и да е това, ако не е почистван самопочистващия се долен филтър.

# 588
Моят модел не е със самопочистваш се филтър.Избрах съвсем съзнателно  такъв защото тази не ми е първата сушилня и знам колко мъх се събира в долния филтър и съм резервирана относно уверението от производителя че ще  се самопочисти  Wink.
''Проблемът''-прекъсване поради задръстен филтър се появява само на определени програми и то без основание защото филтърът е чист.Освен това ако включа на безпроблемна програма същия филтър без почистване машината не го намира за задръстен.Искам да кажа че проблемът с филътъра се появява избирателно само на някои програми.

# 589
  • София
Според мен пр. памук и пр. микс са само с различни кг. и време.
Памучна фланелка с 5%еластан на микс ми се свива. На синтетика ли трябва да я пускам?

# 590
Памучна фланелка с 5%еластан на микс ми се свива. На синтетика ли трябва да я пускам?
Винаги подлагам на съмнение етикирането на дрехата,а не на сушилнята.Пробвай с 2 еднакви тениски на памук и смес и отчети резултата.

# 591
  • на Мелмак
Аз такива ги пускам на синтетика и вече нямам проблем.

# 592
  • София
Да, явно ще разделям и така ще постъпя.

# 593
  • София
Имам един по-особен въпрос - на каква температура горе-долу сушат машините и могат ли да заместят дезинфекционната функция на ютията при бебешките дрехи? Благодаря!

# 594
Имам един по-особен въпрос - на каква температура горе-долу сушат машините и могат ли да заместят дезинфекционната функция на ютията при бебешките дрехи? Благодаря!

Термопомпа- 55гр......,ако го сравняваш със външния простор е в пъти по хигиенично,а доколко се дезинфекцират ,зависи колко се вманячаваш.

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 09:59 от hienata76

# 595
  • София
Чак да дезинфекцират - не ми се вярва. Ако искаш да си "дезинфекцираш" бебшките дрехи ги пери на 60гр.

mamamari Проблемът е в товята машина, щом на чист филтър ти дава грешка. Освен това програма за вълна си имаш, така че никой не те е излъгал, просто не си се поинтересувала какво прави тази програма и затова не си разбрала, че е само за освежаване, освен това ако е само 6мин. май и за освежаване е малко, но не знам. Аз нямам освежаване на вълна. Според мен е добре при презентация на програмите да се уточнява за какво прави програмата, но това си е мое мнение.
Друго - 8 чифта чорапи са прекалено малко пране и може би затова не може да ти завърши програмата. Отделно явно машината има проблем с датчика.
Къде е правена машината, в Турция ли?
Въобще не ти е виновната "новата технология" с ТП. Пробема е в твоята машина конкретно. Нито е първата нито последната  с дефект. Извикай й техник и готово.

# 596
Как да не е виновна mamamari, като е трябвало да наеме детектив по техниката, който да разучи книжката на всички сушилни, които и` хванат окото, преводач за интерпретация на точното значение на написаните в книжките програми и възможности, да пише писмо на производителите за допълнително уточняване на възникналите въпроси, а тя- нищо такова.
Ясно, че се опитват да подвеждат потребителите, за да си продават стоката.
Ползвала съм сушилни без и с термопомпа, разлика кой знае колко голяма не виждам, но термопомпената наистина работи повече време и излизат не толкова сухи, колкото са при кондензационната. При следваща покупка бих предпочела кондензационна, стига все още да ги има.

# 597
  • София
Не е виновна потребителката, че не е провела разследване, факт. Вълна finish или wool finish не означава абсолютно нищо на нито един език, ако в книжката не е написано нещо от сорта на "освежава тъканите". Човек няма как да знае предварително, че програмата е 6 минути - тогава би се усетил, че е невъзможно нещо да бъде изсушено, пък макар и минимално, за толкова време.
С право е недоволна - имала е различни очаквания. Така се губят клиенти.

Афродита обаче е права, че 8 чифта чорапи е малко като обем пране и това заблуждава автоматичната програма, че дрехите са сухи и машината спира. Когато се суши нещо толкова малко, добре е да се ползва програмата за време - задава се сушене за 30 мин. напр.

Проблемът с филтъра обаче е дефект на уреда, а не на предварителното проучване или на неумение да се избира правилна програма. Най-вероятно някой датчик е с фабричен дефект. Дано да го ремонтират бързо и качествено и да си ползва сушилнята дълги години, без да се ядосва повече.

# 598
  • София
Благодаря за отговорите относно "дезинфекцирането". Сушилнята е с термопомпа. Аз така и така ги пера на 60 градуса, белким с това двойно изпържване не остава микроб, да взема да си спестя гладенето поне.

# 599
Афродита обаче е права, че 8 чифта чорапи е малко като обем пране и това заблуждава автоматичната програма, че дрехите са сухи и машината спира. Когато се суши нещо толкова малко, добре е да се ползва програмата за време - задава се сушене за 30 мин. напр.
Мислих си го и аз същото ,но пък никъде в книжката не бе написано времевата програма дали е при по-високи или при по-ниски градуси а въпросните чорапи са с 40%съдържание на вълна и ''грешка'' би ги смалила непоправимо. Такава грешка би си била изцяло моя .От друга страна с предишната ми кондензационна сушилня съм сушила успешно и само една риза или само 3-4 чифта фино дамско бельо и не съм се сблъсквала с подобен проблем.
В моите представи с цел улеснение на домакинята не би било редно новите уреди да имат изискване да се събират  поне няколко кг пране за да работят програмите. Не всеки може да събере килограми гащи или чорапи ,а от хигиенни съображения тези ги пускам самостоятелно от години.
Разбирам надпреварата на фирмите за икономичност и рационалност и съм солидарна , но да комбинирам чорапи с бельо защото се сушат на по-ниска  температура ми се вижда прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт