Избор на сушилня - 7

• 121 764
  • 788
  •   1
Отговори
# 150
  • Сф
Здравейте,

Вчера реших, че най- накрая ще си купим сушилня и се ориентирах или към втора ръка Миеле от Марти 76, или от Техновижън. Отидохме за Миеле, но за втори път останах супер разочарована от обслужването. Преди 2 години ходихме за пералня там, но в магазина имаше само една баба (65+години), която нищо не знаеше. Каза да си гледаме. Днес, явно самият Мартин беше там, но абсолютно незаинтересовано се държа. Няколко пъти го питах каква сушилня ще ми препоръча- "ами тази, която е най- лесна за сваляне и най-близо до вратата"  ooooh! После пак питам, коя какви програми, характериситки има- да си избера някоя и ще говорим. Е аз как да я избера тая сушилня, всичките бяха еднакви на външен вид. Пореден опита правя да разпитам за разликите- ами различни модели, иначе са едни и същи  Close Ами, мерси за обслужването, страшно ни помогнаха. Наистина бях готова да я купя на момента, но се ядосах и си тръгнах.

в ТВ имат нови АЕГ-та. Харесаха ми, бях и А++ клас, но са и 850лв. А миелето са 800 или 900лв, но имат 20% отстъпка сега. И направо не знам какво да правя. Хем прехваленото Миеле, ама е 2ра ръка и не залсужават там да си дам парите, хем новото си е ново. ММ предлага да отидем в друг магазин на Миеле, гледахме, че в Надежда 1 има някакъв за 2ра ръка.

Та вие какво ще кажете?

# 151
  • София
Скрит текст:
Здравейте,

Вчера реших, че най- накрая ще си купим сушилня и се ориентирах или към втора ръка Миеле от Марти 76, или от Техновижън. Отидохме за Миеле, но за втори път останах супер разочарована от обслужването. Преди 2 години ходихме за пералня там, но в магазина имаше само една баба (65+години), която нищо не знаеше. Каза да си гледаме. Днес, явно самият Мартин беше там, но абсолютно незаинтересовано се държа. Няколко пъти го питах каква сушилня ще ми препоръча- "ами тази, която е най- лесна за сваляне и най-близо до вратата"  ooooh! После пак питам, коя какви програми, характериситки има- да си избера някоя и ще говорим. Е аз как да я избера тая сушилня, всичките бяха еднакви на външен вид. Пореден опита правя да разпитам за разликите- ами различни модели, иначе са едни и същи  Close Ами, мерси за обслужването, страшно ни помогнаха. Наистина бях готова да я купя на момента, но се ядосах и си тръгнах.

в ТВ имат нови АЕГ-та. Харесаха ми, бях и А++ клас, но са и 850лв. А миелето са 800 или 900лв, но имат 20% отстъпка сега. И направо не знам какво да правя. Хем прехваленото Миеле, ама е 2ра ръка и не залсужават там да си дам парите, хем новото си е ново. ММ предлага да отидем в друг магазин
Та вие какво ще кажете?
Купи си нова. /Имаше доста изгодни на черните петъци./ Старата не знаеш как и дали изобщо е поддържана. Не знаеш колко е използвана, а както знаем частите си имат живот - работоасове. Ако ти се рискува да изхвърлиш едни пари - вземи си ВУ - ти си знаеш. Малко е като хазарта с ВУ.

# 152
  • Сф
Абе и аз винаги съм гледала по същия начин на ВУ, ама нали всички го хвалят това Миеле и Марти 76, та не знам...

# 153
  • Варна
Аз лично вече спрях да робувам на марки. Никоя не е това, което е била преди 7-10 години като качество. Предпочитам уредите, свързани с хигиената, да ги сменям на 4-5 години. Не купуваме най-евтините уреди, но 1400-1500 лв за сушилня или пералня не давам. Още по-малко за втора употреба. Предходната ни пералня Hotpoint Ariston още е в периода на удължената си гаранция, но вече веднъж сменяха барабан и преди месец пак почна да трака при центрофуга.

# 154
  • на Мелмак
Здравейте, ходих в Надежда, в този магазин, обслужването е добро, но собственика не харесва термопомпите.
Има си собствена теория.
Не бих си взела ВУ. Приятелка хареса Миеле, мисли да го вземе.
До нас има сервиз за уреди ВУ , в такова състояние ги свалят. . .
Толкова са мръсни, зеленясали. . .
Перални, хладилници. Брррр.

# 155
  • Пловдив
800лв за сушилня втора употреба не бих дала, дори и Миеле. Имай впредвид ,че в Германия масово се ползват сушилни , забранено е да се простира по терасите. За същите пари може да се вземе нов висок клас уред.

# 156
  • София
800лв за сушилня втора употреба не бих дала, дори и Миеле. Имай впредвид ,че в Германия масово се ползват сушилни , забранено е да се простира по терасите. За същите пари може да се вземе нов висок клас уред.
+1

# 157
  • Сф
Благодаря за мненията. Отказахме се от ВУ и ще вземем ново АЕГ, 8кг, А+++. Дано да случим 😃

# 158
Здравейте,

Вчера реших, че най- накрая ще си купим сушилня и се ориентирах или към втора ръка Миеле от Марти 76, или от Техновижън. Отидохме за Миеле, но за втори път останах супер разочарована от обслужването. Преди 2 години ходихме за пералня там, но в магазина имаше само една баба (65+години), която нищо не знаеше. Каза да си гледаме. Днес, явно самият Мартин беше там, но абсолютно незаинтересовано се държа. Няколко пъти го питах каква сушилня ще ми препоръча- "ами тази, която е най- лесна за сваляне и най-близо до вратата"  ooooh! После пак питам, коя какви програми, характериситки има- да си избера някоя и ще говорим. Е аз как да я избера тая сушилня, всичките бяха еднакви на външен вид. Пореден опита правя да разпитам за разликите- ами различни модели, иначе са едни и същи  Close Ами, мерси за обслужването, страшно ни помогнаха. Наистина бях готова да я купя на момента, но се ядосах и си тръгнах.

в ТВ имат нови АЕГ-та. Харесаха ми, бях и А++ клас, но са и 850лв. А миелето са 800 или 900лв, но имат 20% отстъпка сега. И направо не знам какво да правя. Хем прехваленото Миеле, ама е 2ра ръка и не залсужават там да си дам парите, хем новото си е ново. ММ предлага да отидем в друг магазин на Миеле, гледахме, че в Надежда 1 има някакъв за 2ра ръка.

Та вие какво ще кажете?
Здравей, да, аз работех преди в счетоводната съща, която води счетоводството на Марти 76. Да, права си, че Мартин е много неприятен и тнт, но е факт, че продава качествени стоки на много ниски цени. Всички мои колежки, които са взимали от там уреди нямат никакви забележки. Трябва да проверяваш по-често. Аз също сега чакам миялна Simple Smile

# 159
  • Сф
То хубаво, че са качествени и евтини, ама нали трябва и да помогнеш на клиента да си избере. Поне основни характеристики да бяха  сложили на всяка бройка, не само цената.
в крайна сметка се спряхме на това АЕГ.
Благодаря отново за мненията. Мисля, че правилно постъпваме.

# 160
MinnY, ами да се възпита да не бъде толкова неприятен. Както е тръгнало клиентът ще узрее, че по-добре ново, а не "на сметка, ама старо". Може и да е добър техник, но учтивостта е задължителна част от бизнеса, а не пожелателна. newsm78

# 161
  • Пловдив
Влизам с един проблем, дано някой може да ми помогне! Купихме си сушилня AEG 5000 series , снощи я пуснах за първи път , днес пак и забелязвам, че върти по-малко като време от това, което е дадено за програмата. Днес специално я засякох и спря да суши с близо час по-рано. Аз ли нещо не правя както трябва или сушилнята има някакъв приблем? ( за първи път имам сушилня и изобщо не съм наясно ).

# 162
Времето се мени според сухотата на прането - колкото по-изцедено ти е прането, т.е. по-сухо го слагаш, толкова по-бързо свършва сушенето, по-малко ток харчи. Това е защото те имат семнзор за влага. Също ако прането ти е по-малко като количество от зададените за програмата килограми, пак свършва по-бързо. Така, че се радвай, това е нормално, ако прането ти е сухо след като си е свършила работата.

# 163
  • Пловдив
Лошото е, че някой дрехи ненизлизат напълно сухи или част от тях не е суха. Може би трябва да отбелязвам екстра сухо ли, не знам и аз...

# 164
По-скоро може би са различен състав. Но опитай да слагаш по-малко и еднородни материи.

Общи условия

Активация на акаунт