Избор на сушилня - 7

• 121 872
  • 788
  •   1
Отговори
# 480
  • София
На всички програми ли ти изкарва влажни дрехите или само на тези, за които е предвидено гладене /примерно програма "ризи", "лесно гладене на еди си какво"/? Ако е второто не виждам какъв е проблема.

# 481
Моля ви се неспорете за глупости. Преди 2-3 години, когато си купувах моята( клас Б е , но с парна функция, както вече съм споменвала) нямах избор - моята предлагаше най-много функции и не се и замислих за енергоразходи и прочие, защото ми беше първата сушилня. Искам да кажа, че нямам база на сравнение. Приемам мнението за термопомпенитемашини на Афродита и  другите момичета с пълно доверие. За разходите за ток - мога да кажа за моята, че не е чак такъв змей - по около 10  лева на месец харчи. Дрехите ми излизат пресушени и намачкани въпреки функцията за ненамачкване, когато препълня сушилнята и я сложа на екстра сухо памук. На синтетика си излизат леко влажни и в рамките на няколко минути се оправят. Не гладя, но това е заради парната функция. Когато работи - затопля помещението, но не овлажнява въздуха. Това е.

# 482
Дори VERI Dry вади коланите на дънки, джинси и по ръбовете на юргански плик  влажни и то при доста по-малко дрехи от максимално позволеното за програмата количество.
В началото си мислех че нещо не съм наясно с програмите .Опитах всички многократно. Оказа се че при другите програми нещата са по-зле. Разбирай влажно- мокри.
Сравнено с вариант простиране на простор е по-приемливо, но сравнено със заклеймената стара технология не е . Не съм във възторг от варианта сушилка след сушилнята .Със старата сушилня нямах такива грижи. Дори сушилка нямах.
 Все ''дреболии'' за които не се споменава в описанията и  брошурите. И ако това е ок за потребител, за който това е първи уред ,то човек  притежавал и ползвал другата технология няма как да е във възторг.
Да долния филтър е по достъпен за почистване и вътрешния вече е двоен-съгласна съм подобрено е. Дизайна също. Затварянето на вратата. Peace
Но най-основното да извадиш прането сухо и за в гардероба  куца яко, ако го сравниш със старата машинка. Не мисля че е честно да се премълчава за това.
Не се усеща и промяна на сметката за тока. Явно разхода на уред ползван 4-5 пъти седмично(по 2-3ч.) няколко месеца в годината не е определящ в крайната сметка и не е най-важната характеристика на този тип уред.
Не заклеймявам новите технологии. Хвалила съм тук във форума уреди с нови технологии от които съм била много доволна, но не мога да си кривя душата за недоизпипани и премълчани в описанията неудобства.

# 483
  • на Мелмак
Моите излизат сухи , ненамачкани .
Да, има някои леееко влажни , но за минути са ок.
С термопомпа.
Доволна!

# 484
  • София
Явно проблема е конкретно при теб. Моите, както и на много други хора, дрехи при машина с  термопомпа си излизат напълно сухи, някои машини даже и не мачкат. Та по мое мнение термопомпата няма общо с мачкането или степента на изсушаване. Термопомпената технология щади дрехите и харчи по-малко ток. Това е. А и не прави влага в помещението, а си събира всичко в контейнера.

# 485
Термопомпата върти въздухът в машината, обдухва дрехите и ги изпъва. Моите ги слагам на пистил, центрофугирани на 1600 об. и си излизат за обличане. Сега суша две пухени якета, на моите кокони, на програмата за връхни. Копчетата и циповете тракат отчайващо #Crazy

# 486
  • София
Следващия път ги закопчай и обърни наопаки преди да ги сложиш в сушилнята, даже в пералнята и няма да тракат толкова Peace.

# 487
Следващия път ги закопчай и обърни наопаки преди да ги сложиш в сушилнята, даже в пералнята и няма да тракат толкова Peace.
Точно така съм направил, стара лисица съм, но пак тракат. Тъкмо ги извадих, муцка са. Няма да спя на пейката пред входа Joy Но ги въртях два пъти.

# 488
  • В полите на Витоша :)
Здравейте!

Останах с впечатление, че повечето пишещи тук сте със сушилни AEG, но искам да питам има ли полващи Whirlpool? Харесахме тази и много мислим дали да я вземем:

https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-tehnika/sushilni/whirlpool-hscx-90420

# 489
Явно проблема е конкретно при теб. .
Не проблема не е при мен ,а при производителя.BOSCH
WTH85200BY
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTH-85200BY/p/683855
Моите, както и на много други хора, дрехи при машина с  термопомпа си излизат напълно сухи, някои машини даже и не мачкат. Та по мое мнение термопомпата няма общо с мачкането или степента на изсушаване. Термопомпената технология щади дрехите и харчи по-малко ток. Това е. А и не прави влага в помещението, а си събира всичко в контейнера.
Същото1:1 съм писала за стара технология  модел 2008г Ето:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=359476;topicrefid=20
А ето и друг потребител
chickadee :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346519.105;topicrefid=20
Не виждам защо да не очаквам поне толкова от модел края на  2016 на уж по-престижна марка Thinking
Абсолютно подвеждане е да се заклеймява ''старата''технология и да се прехвалва новата.Зависи какво ще нацелиш.Направо не е за вярване. ooooh!
Явно ''случва се'' от най-опростен модел 2008г да е по-добър от някой уж по-претенциозен и по-нов.

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 09:43 от mamamari

# 490
Green_Eyed приятели имат Уирпул, но по-стар модел на около година и половина - доволни са.
Тази, която си показала има добри параметри и клас на кондензация А. На хартия не е никак лош модел.
Ако можеш някъде наживо да видиш уреди на марката - да пипнеш материали, да видиш сглобка, механизми отваряне-затваряне.
Аз поне така правя, дори и после да поръчам от някъде, защото примерно цената е по-добра.

# 491
  • В полите на Витоша :)
Благодаря, Devil_Rose  bouquet
Купихме пералня от тази серия и затова се загледахме и в тази сушилня, на пипане добре изглежда Simple Smile Цената в момента е доста добра, параметрите също, както ти каза и много ни изкушава.
Пералнята не сме я ползвали още, стои на съхранение на вилата вече 7 месеца и даже се притеснявам дали няма да й стане нещо от големите студове миналия месец. Четох за сушилните, че не трябва да стоят на студено, предполагам, че и за пералните е същото...

# 492
Здравейте!
Сега навлизам в света на сушилните и наскоро се сдобихме със сушилня Бош,но стар модел.Суши ми дрехите перфектно и не са измачкани,НО...уж е кондензационна,а грам вода не се събира в контейнера,а отзад тече от едно тесничко маркуче.Подарък ни е,но човека,който ни я подари не й разбира грам и не можем да разберем причината каква е.
Може ли някой да ни даде идея?

# 493
Здравейте!
Сега навлизам в света на сушилните и наскоро се сдобихме със сушилня Бош,но стар модел.Суши ми дрехите перфектно и не са измачкани,НО...уж е кондензационна,а грам вода не се събира в контейнера,а отзад тече от едно тесничко маркуче.Подарък ни е,но човека,който ни я подари не й разбира грам и не можем да разберем причината каква е.
Може ли някой да ни даде идея?

Според мен маркучето е извадено и явно предишния собственик не е ползвал контейнера, а водата е отивала в канализацията.

mamamari
Според мен се обади в сервиза да дойдат да я погледнат. Има нещо нередно при твоята машина. Първата, която купих не сушеше. Дрехите излизаха влажни. Оказа се, че няма фреон и я смениха с нова.

# 494
От известно време ми се върти в главата покупката на сушилня. Харесала съм модел на Whirlpool, но проблемът е, че ще трябва да стои на терасата. Терасата ни е остъклена (ама не с ПВЦ дограма, а с Винкел, северна), та доста го мисля, дали изобщо има смисъл, при положение, че зимата на тази тераса си е студено, а повечето сушилни ги дават за работа минимум на +5 градуса...

Има ли и други като мен, чиито сушилни са по терасите и работят без проблем?

Благодаря, предварително, за помощта.

Общи условия

Активация на акаунт