Избор на сушилня - 7

• 121 884
  • 788
  •   1
Отговори
# 510
Или аз не разбирам програмата ми за вълна или тя е пълно разочарование. Сложих вълнените дрехи, врътнах програматора и на дисплея излезе "6 минути" !? викам си, може да не е сработила, стартирах и след 6 минути спря - както си пишеше на дисплея. Съответно дрехите мокри, колкото си щеш.

В момента въртя на микс, каквото стане! А като си помисля колко "важно" ми беше да има програма "вълна" и насмалко да дам още 60 лв. за кошница. Нямам думи. Нищо не питам, само мрънвам и си заминавам.

Еб*ти големите ми очаквания!

Е как 6 минути???  newsm78
Моята програма вълна е 1час и 50мин.

Значи не сте с BOSCH.Не съм само аз  недоволна.На лични ми писаха и други поребители попарени от великата марка.Не става дума изобщо за дефектна бройка.
Колкото и да им е неприятно на някои потребители да излиза такава информация ,повярвайте на нас измамените ни е в пъти по неприятно защото сме платили не малко пари а сме получили сушилни-менте.

# 511
Програмата за вълна оставя дрехите влажни/мокри при всички машини. За да не ги свива.
Решение 1: Ако има варинат се центрофугира допълнително на 600 оборота, по-смелите и на 800 Simple Smile, после се суши на Вълна и пак са влажни, но изсъхват сравнително бързо после.
Решение 2: Програма Деликатни за пране с центрофуга на 600 оборота и сушене на Вълна.
Решение 3: Сушене на Синтетика без увеличаване на температурата или времето на сушене на Синтетика.

За протокола: Преди Нова година имах приключение с един мъжки пуловер с само 30% Вълна в съдържанието, другото изкуствени материи. Изпрах го на 20С от позволени 30С по етикет и се сви още при прането видимо. След сушене в сушилнята не мръдна повече. Имаше опция за връщане на търговеца и така направих, после поръчах 1 размер по-голям вече с ясното съзнани, какво ще стане - след прането пак същата история сви се и вече е точен размер Simple Smile

# 512
Благодаря много за отговорите bouquet

# 513
Признавам си не бях ползвала програмата за вълна ,защото не носим вълна ,а плетивата ги пусках на смесени и не че ги вадех сухи,но....
Та одеве ей така от любопитство пуснах една блуза мината на 800 об. при прането.
Първоначално програма вълна даде 6 мин.
След 2 мин ми даде непочистен филър, а  аз чистя много старателно след всяко пускане и двата филтъра(вътрешните и долния). Т.е при напълно почистени филтри от една изпрана блуза се задръстиха според сушилнята.
При спиране и проверка не бяха задръстени. Излишно е да казвам че блузата си бе толкова мокра колкото я сложих.
Почистих напълно всичко  с прахосмукачка, минах със суха мека кърпа влагомера и пуснах отново. След няколко минути същия ''проблем''.
Спрях и пуснах на микс без да пиапм нищо. Тръгна и не намери проблем във филтрите.
Програмата за вълна е фиктивна.Има я на картинка ,но не функционира.
 Пълна измама!

# 514
От скоро имаме сушилня и една от причините да вземем точно тази (http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-8506-GXB1/p/680627) е, че имаше програма за вълна.

Наскоро ползвах програмата за вълна за една вълнена блуза, изпрана и центрофугирана на 800 оборота.
На сушилнята и трябваха 3 часа и нещо, но блузата излезе суха и мека. Без свиване, без разтягане - въобще без забележки.

Горният филтъл имаше малко мъх, но долния го почистих едва след 5-6 пускания на други неща.

# 515
mamamari
Аз съм с АЕГ, но това не значи, че съм доволна. По-назад в темата и аз се оплаках от марката, също много прехвалена.
Ако вашият БОШ е правен като моето АЕГ в Полша не ме учудва, че не работи както трябва.
Оставам с впечатлението, че произведеното в Полша е некачествено!

# 516
mamamari,
сега ми хрумна нещо - да не би сушилнята да иска да й сложиш коша за вълна?
Аз съм с Уърпул и нямам такава опция за кош, но просто не ми се вярва марка като Бош да прави такива проблеми. Освен ако не е нещо дефектно, разбира се. Питахте ли в сервиз?  Rolling Eyes

# 517
  • Русе
mamamari

Ако вашият БОШ е правен като моето АЕГ в Полша не ме учудва, че не работи както трябва.

Да ти кажа, доста си права, което съдя от разговорите ми с 2-3 техници. Имат страшно много оплаквания от марките и за перални, и за сушилни. Според тях, дет'се вика по-добре Беко, отколкото евтин Бош/АЕГ. Иначе за немските, много ясно, не се отнася това.

# 518
mamamari

Да ти кажа, доста си права, което съдя от разговорите ми с 2-3 техници. Имат страшно много оплаквания от марките и за перални, и за сушилни. Според тях, дет'се вика по-добре Беко, отколкото евтин Бош/АЕГ. Иначе за немските, много ясно, не се отнася това.

Лошото е, че АЕГ-то, което купих е 1400 лв. Ако бях взела от евтините нямаше да ме е толкова яд.

# 519
Благодаря за споделените мнения. Да с БОШ съм, и да - показва 6 минути на вълна Simple Smile центрофугирах на 600 оборота преди да ги пусна. Съответно след 6-те минути си бяха също толкова мокри, колкото и преди тях, което е напълно логично. Пуснах след това на МИКС с допълнително слънце (за по-сухо), след около 2 часа програмата свърши, но дрехите бяха стабилно влажни. Пуснах още 30 минути топло сушене - отново ги извадих влажни, но не леко влажни, а баш си влажни. И понеже ми се доспа, просто ги сложих на сушилката до камината. Едната жилетка се е свила на половина, всичко друго е с нормален размер. Общо теглото на всички дрехи е около 2 кг.

Между двете пускания чистех филтрите - шепи с мъх, ама яко мъх - зачудих се дали да не си изпреда прежда за шал. Може и това да е причината, от толкова мъх да не преминава влагата. Не знам, но днес ще се чуя с експертите от Бош Simple Smile

# 520
  • Русе
Лошото е, че АЕГ-то, което купих е 1400 лв. Ако бях взела от евтините нямаше да ме е толкова яд.

Може и да не е немска за тези пари.  newsm78

# 521
  • Русе

Може и да не е немска за тези пари.  newsm78 Не, че е евтина, ама така си мисля.

# 522

Може и да не е немска за тези пари.  newsm78

Не е немска със сигурност. Пише, че е произведена в Полша.
Това, че за нас има друго производство, различно, от това за ЕС е истина!

П.П. Това беше най-скъпата сушилня на АЕГ в магазина.

# 523

Да ти кажа, доста си права, което съдя от разговорите ми с 2-3 техници. Имат страшно много оплаквания от марките и за перални, и за сушилни. Според тях, дет'се вика по-добре Беко, отколкото евтин Бош/АЕГ.  ShockedИначе за немските, много ясно, не се отнася това.
Aма какво значи евтин (1300 ЛВ)?!!!Предишната ми сушилня нямаше и 600лв чисто нова от техномаркет.
Тук момичета са доволни от Беко и Уирпул за под 1000.Я малко ''уважаемите'' Бош да слязат на земята !Щом си слагат марката на нещо да не прехвърлят отговорността на други.Не е моя работа да разследвам къде е правено съответното изделие ,а и не съм съгласна че парите са твърде малко за качествен уред.
Не знам за вас но мен БОШ ме загубиха тотално като клиент.
Предстои ми пълна подмяна на  цялата техника  и определено ще се насоча към марки с по-отговорно отношение към потребителя.
Клиенти не се печелят с лъжи и  измами !
А няма и да пропускам периодично да напомням в темата на кандидат-купувачите какви измамници са от марка БОШ!

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 15:15 от mamamari

# 524
  • Русе

Да ти кажа, доста си права, което съдя от разговорите ми с 2-3 техници. Имат страшно много оплаквания от марките и за перални, и за сушилни. Според тях, дет'се вика по-добре Беко, отколкото евтин Бош/АЕГ.  ShockedИначе за немските, много ясно, не се отнася това.
Aма какво значи евтин (1300 ЛВ)?!!!Предишната ми сушилня нямаше и 600лв чисто нова от техномаркет.
Тук момичета са доволни от Беко и Уирпул за под 1000.Я малко ''уважаемите'' Бош да слязат на земята !Щом си слагат марката на нещо да не прехвърлят отговорността на други.Не е моя работа да разследвам къде е правено съответното изделие ,а и не съм съгласна че парите са твърде малко за качествен уред.
Не знам за вас но мен БОШ ме загубиха тотално като клиент.
Предстои ми пълна подмяна на  цялата техника  и определено ще се насоча към марки с по-отговорно отношение към потребителя.
Клиенти не се печелят с лъжи и  измами !

Имам предвид под евтин Бош/Сименс/АЕГ, че са правени основно в Полша/Турция и подобни държави, а скъпите - в Германия.
Аз също съм с Беко (поне си знам, че е турско), под 800 лв с термопомпа, поне няма да ме е яд като се счупи (дано не се чупи де, че вече е на 5 г) и пак подобна ще си купя. Иначе 1800-2000 лв за немско.

Общи условия

Активация на акаунт