Избор на сушилня - 7

• 121 898
  • 788
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За сайтовете не знам, но в книжката си го пише както на англ. така и на чист българси цитирам Wool finish (Вълна завършване). Освен това в цялото упътване никъде не пише да е сертифицирана за сушене на вълна, което затвърждава факта, че не суши вълна, а само я освежава.

ПП сега погледнах и на сайтовете си го пише: вълна finish.

# 556
  • София
Работа на т.нар. консултанти е да обяснят разликата и да обърнат специално внимание на купувача. Само че те са толкова отчайващо некомпетентни (хич и да не желаят съзнателно да заблуждават), че за себе си съм намерила решение - за всеки уред, който ми е необходим, правя напоително проучване и сравнение, докато сама си изясня всички въпроси.

# 557
  • София
Работа на т.нар. консултанти е да обяснят разликата и да обърнат специално внимание на купувача. Само че те са толкова отчайващо некомпетентни (хич и да не желаят съзнателно да заблуждават), че за себе си съм намерила решение - за всеки уред, който ми е необходим, правя напоително проучване и сравнение, докато сама си изясня всички въпроси.
Така е най-добре и най-сигурно, но много хора не го правят, после се сърдят. Понякога хората не питат в магазина за подробности, понякога и самите консултанти не са съвсем наясно кое какво що.

# 558
Аз лично си правих проучване около месец (лични впечатления на ползватели на модела, форуми, амазон, в магазин на място, с бош по телефона), но да - за вълната не обърнах внимание, защото не предполагах че "вълна finish" е чист маркетингов трик, а и никой никъде не споменава нищо за конкретната програма. Де да знам пък, че трябва да е сертифицирана, че да работи. За памук и синтетика не е сертифицирана, а си работи идеално.

В случая проблемът не е "неинтересуване", а некоректно писани указания. В немското упътване е написано по същия начин, така че причината не е превод. Думата finish може да се тълкува под различни ъгли, например суши докато финализира и тем подобни простотии. Пак обръщам внимание, че имаме някакъв си Закон за защита на потребителите, според който производители/дистрибутори са задължени да предоставят информация на български език за продукта. А това дали finish е ясен термин или не, е типичното българско тълкуване все наопаки. Има си прави и трябва да се спазват.

Скрит текст:
ПП: Прави сте за личните проучвания и за това, че на консултантите не може да се разчита. След всеки новозакупен уред се убеждавам за колко повече дреболии е трябвало да се поинтересувам, отколкото съм си мислела. От 3 месеца разпитвам и разглеждам информация за телевизори, но още не мога реша. В един техномаркет консултантът ми каза, че по-скъпите модели на ЛГ са по-скъпи само заради новия дизайн на крачетата, иначе си били със същите характеристики... Grinning да се смееш ли да плачеш ли.

# 559
  • София
Аз лично си правих проучване около месец (лични впечатления на ползватели на модела, форуми, амазон, в магазин на място, с бош по телефона), но да - за вълната не обърнах внимание, защото не предполагах че "вълна finish" е чист маркетингов трик, а и никой никъде не споменава нищо за конкретната програма. Де да знам пък, че трябва да е сертифицирана, че да работи. За памук и синтетика не е сертифицирана, а си работи идеално.

В случая проблемът не е "неинтересуване", а некоректно писани указания. В немското упътване е написано по същия начин, така че причината не е превод. Думата finish може да се тълкува под различни ъгли, например суши докато финализира и тем подобни простотии. Пак обръщам внимание, че имаме някакъв си Закон за защита на потребителите, според който производители/дистрибутори са задължени да предоставят информация на български език за продукта. А това дали finish е ясен термин или не, е типичното българско тълкуване все наопаки. Има си прави и трябва да се спазват.

Скрит текст:
ПП: Прави сте за личните проучвания и за това, че на консултантите не може да се разчита. След всеки новозакупен уред се убеждавам за колко повече дреболии е трябвало да се поинтересувам, отколкото съм си мислела. От 3 месеца разпитвам и разглеждам информация за телевизори, но още не мога реша. В един техномаркет консултантът ми каза, че по-скъпите модели на ЛГ са по-скъпи само заради новия дизайн на крачетата, иначе си били със същите характеристики... Grinning да се смееш ли да плачеш ли.
Тъй де, те са си го превели в упътването, по-горе го цитирах -вълна завършване. За памук и синтетика няма сертификати, само за вълната има.
Скрит текст:
За ЛГ /и не само/ не е само в дизайна разликата, а дали е с така наречената 'олед' система или не, която при самсунг примерно се казва по друг начин, важно е и дали е 4К /което увеличава цената/, колко им е опресняването на картината  PMI - колкото е повече, толкова са по-скъпи защото качеството е по - добро, също има значение и коя серя е - по-новите са по-скъпи и т.н. Не слушайте какво ви говорят в магазина, там не знаят и половината от възможностите на тв и други уреди. Четете в нета, има достатъчно инфо.

# 560
Не е преведено, както Вие твърдите. Пише следното

Wool finish (Вълна) - 3 кг
подходящи за сушилня тъкани от вълна или с процент вълна

Не е от такова значение, писах тук с въпрос, а последствие - за информация. Така или иначе съм се обърнала към производителя.

Между другото благодаря за насоките за ТВ, основно се информирам в сетком, ще видим до къде ще я докарам Grinning

# 561
  • София
Явно Ви е различен модела, аз чета на BOSCH-WTH-85200BY упътването.

# 562
Здравейте, имам следния въпрос: Може ли сушилнята да стои остъклена неотопляема тераса?

В упътването не пише нищо за температура, а само да е на закрито? Rolling Eyes

# 563
  • София
Здравейте, имам следния въпрос: Може ли сушилнята да стои остъклена неотопляема тераса?

Назад е писано много по темата. Принципно не е добре за уреда /както и за всеки друг ел. уред/ да стои на темп. под +5гр. Ако смяташ, че на терасата ти ще е над тези градуси ок, ама се съмнявам вън да е -20 или -15 и на терасата да е над 5. Иначе има хра които си ги държат там - някои се скапват, някои оцеляват.

# 564

Моята е на остъклена тераса вече трета година-без проблем,макар,че тази година беше около нулата там.
Понеже и аз се колебаех по въпроса, взех сушилня втора употреба-да не ме е толкова яд ако и стане нещо от студа. Вярно няма разни екстри,но ми върши добра работа. Та в тази връзка питам-има ли някой сушилня модел Siemens, siwaterm TXL 2400 ? Нямам упътване и не мога да я програмирам на отложен старт. Не че е голям проблем,но след като има такава опция,защо да не се използва!

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 16:07 от W

# 565
  • София
Скрит текст:

Моята е на остъклена тераса вече трета година-без проблем,макар,че тази година беше около нулата там.
Понеже и аз се колебаех по въпроса, взех сушилня втора употреба-да не ме е толкова яд ако и стане нещо от студа. Вярно няма разни екстри,но ми върши добра работа. Та в тази връзка питам-има ли някой сушилня модел Siemens, siwaterm TXL 2400 ?
Нямам упътване и не мога да я програмирам на отложен старт. Не че е голям проблем,но след като има такава опция,защо да не се използва!

http://www.siemens-home.bsh-group.com/ie/customer-service/manuals
http://www.siemens-home.bsh-group.com/bg/customer-service/user-manuals
http://www.fixya.com/support/t8422976-siemens_siwatherm_txl_2400

# 566

Друг е, да. WTW 85460 BY  - https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-tehnika/sushilni/bosch-wtw-85460-by

# 567
  • София

Друг е, да. WTW 85460 BY  - https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-tehnika/sushilni/bosch-wtw-85460-by
https://portal.bsh-partner.com/TCcustomBSH/controller/get_attach … mp;b01LangList=BG

И в тези инструкции си пише ясно и на бг Wool finish (Вълна завършване)

# 568
Друг е, да. WTW 85460 BY  - https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-tehnika/sushilni/bosch-wtw-85460-by
https://portal.bsh-partner.com/TCcustomBSH/controller/get_attach … mp;b01LangList=BG
И в тези инструкции си пише ясно и на бг Wool finish (Вълна завършване)
Simple Smile наистина ли допускате, че в моето упътване пише това, което Вие твърдите, но аз като магаре продължавам да твърдя, че не е така?
https://2.bp.blogspot.com/-_cFU8tu8iIU/WJ8sUDefgbI/AAAAAAAACBg/6 … _20170211_005.jpg

ПП: Погледнах файла от Вашия линк, права сте за това, което виждате. А аз гледам упътването, с което дойде сушилнята. Но поне разбрахме от къде дойде недоразумението Simple Smile

# 569
  • на Мелмак
И моята е woollen finish, но не съм я ползвала и не знаех, че не може да суши.
Това не ми е било важно.
Пуловерите с процент вълна ги суша на микс или синтетика, винаги излизат влажни, това е добре за мен, защото леко ги опъвам и ги оставям за час -два да доизсъхнат. Страх ме е да не се свият. Нямала съм проблеми.
Машинката е Сименс.
Защо не съм използвала програмата за вълна -нямам идея  Wink

Общи условия

Активация на акаунт